конденз капачка за масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
конденз капачка за масло
Колеги имам питане относно конденза в мотора ми 52б20.По капачката на маслото има доста и това не ми харесва не губя антифриз но определено конденза е повече от необходимото.Някакви предположения 

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
Re: конденз капачка за масло
Напълно възможно е да меша,следи си 2-3 дни нивото на маслото и ще разбереш

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
kilima написа:Колеги имам питане относно конденза в мотора ми 52б20.По капачката на маслото има доста и това не ми харесва не губя антифриз но определено конденза е повече от необходимото.Някакви предположения
Това се получава при близки разтояния когато е много студено навън и двигателя не си достига оптималната топлина,а се гаси студен...Затова е желателно поне да достигне средата/90"/ преди да се загаси..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
значи карам я горе долу на къси растояния обаче поне пет минути при стрелка на 90 градуса конденза е определено повече от нормалния преди седмеца смених маслото тогава имаше сега пак същото.Антифриза е ок око губи нещо то е супер минимално количество не толкова колкото е кондеза.Там е работата че преди година и нещо и сваляха глават и незнам колко добре е свършена работата, а пък сложиха някакви пружини после и сега ако се наложи да сменям някоя от гарнитурите направо трябва да сменям мотора. 

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
kilima написа:значи карам я горе долу на къси растояния обаче поне пет минути при стрелка на 90 градуса конденза е определено повече от нормалния преди седмеца смених маслото тогава имаше сега пак същото.Антифриза е ок око губи нещо то е супер минимално количество не толкова колкото е кондеза.Там е работата че преди година и нещо и сваляха глават и незнам колко добре е свършена работата, а пък сложиха някакви пружини после и сега ако се наложи да сменям някоя от гарнитурите направо трябва да сменям мотора.
И все пак ти давам съвет РЕДОВНО да си следиш нивото на маслото....ако е в норми няма място за притеснения

- kilima
- кандидат ентусиаст
-
Изчетох сега две теми в раздел е39 , е то се оказа че бая коли страдат от този проблем.Сега аз имам един въпрос каде е този филтър на картерните газове и също моркуча ми който е за картерните газове е леко прекъснат при скобата която го държи , казаха ми преди че това не е проблем , но дали точно той не допринася за крем брюлето по капачката ми? 

Колега мисля че няма нужда да са наемаш аз имам същия проблем ( и аз карам м52б20) изчетох една торба с мнения наплаших се и аз накрая отидох при майстора да каже ко прайм и човека си каза сичко е точно няяя са плашиш тва става от каране на къси разстояния,кофти масло,старо масло или от клапана на картерните газове когато е запушен . 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
kilima написа:................... и също моркуча ми който е за картерните газове е леко прекъснат при скобата която го държи .................
Това го оправи, ще почне да гори по-малко и да върви повече. Дърпа въздух от там и бърка смесите. За майонезата - не се притеснявай, като се стопли времето ще изчезне.
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
Споко колега не се панирай и при мен е същото на моя м52 има бяла гняз и малки капчици конденз .Обаче оправи маркуча както казаха колегите.
може всичко да е ,да ама не е бмв 

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Повече коденз от необходимото при мен се е образувал от фалшиво масло...бях попаднал на някакъв измислен Кастрол.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
нормално си е за сезона сега.. става така винаги като запалиш но като поработи и загрее изчезва. всеки двигател е така
ще го видиш и по пръчката за маслото ако запалиш за 5 мин. и загасиш..
просто все пак поглеждай понякога нивата .. но според мен няма място за никакви тревоги
ще го видиш и по пръчката за маслото ако запалиш за 5 мин. и загасиш..
просто все пак поглеждай понякога нивата .. но според мен няма място за никакви тревоги
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
На предишната ми Е36-ца(318 М40) се получаваше такъв конденз а на сегашната ми 318тдс няма такова нещо
Явно се получава само при бензиновите двигатели а защо немога да си обесня?

Аз карах известно време без капачката за маслото,за да може да се изпари тази вода в маслото.Сега пак се образува,но значително по-малко.
13 мнения
• Страница 1 от 1