м50б20 е36 към м52б28 от е39 help?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
Re: м50б20 е36 към м52б28 от е39 help?
3 броя излизат, с климатроник да. след проверка тия 2 дена се оказа, че започва да надува маркучите когато загрее колата, като включим перката и охлади малко преди средата маркучите омекват?!
п.с. тия клапани на парното постоянно спират, могат ли да се ремонтират или да се почистят по някакъв начин? (някой път не духа топло и като размърдаме 4-5-6 пъти врътката топло-студено и тръгва...)

п.с. тия клапани на парното постоянно спират, могат ли да се ремонтират или да се почистят по някакъв начин? (някой път не духа топло и като размърдаме 4-5-6 пъти врътката топло-студено и тръгва...)
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
проблема се оказа от гарнитурата и от главата - 3ти и 4ти цилиндър си чатели
дадохме главата на шлайф и купихме нова гарнитура на главата, на капака и на свещите, нови болтове... остава да я сглобим като имаме повече време
някой може ли да ми каже на колко кг трябва да се стягат болтовете на главата на м52ката?
п.с. немога да се сетя кой ми продаде двигателя вече, ама ако се сетя бих го напсувал публично и то пред много хора
блока от 2,3; главата от 2,5; карантията от 2,8...

някой може ли да ми каже на колко кг трябва да се стягат болтовете на главата на м52ката?
п.с. немога да се сетя кой ми продаде двигателя вече, ама ако се сетя бих го напсувал публично и то пред много хора

блока от 2,3; главата от 2,5; карантията от 2,8...

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Първо главата на 2,8 е от 2,5 и това си пише на нея.
Второ блока на м52б25 (323) и м52б28(328) са еднакви.
Второ блока на м52б25 (323) и м52б28(328) са еднакви.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
по номера ми ги провериха уж и излязоха от такива, затова го казах, знам, че са еднакви.
а за кг-те нещо?
а за кг-те нещо?
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
По принцип реда е следния:
1. 30 нютона
2. 90 градуса
3. 90 градуса
Аз лично алуминия го стягам пак на три пъти но с килограми съответно с 3, 7 и 10кг.
Просто ме е страх, защото на вторите 90 градуса /по бегъл спомен усилието отива към 12-13кг/ често се измъка резбата
и след това галимацията с разните му там втулки е доста сложна.
Резбите на блока трябва да са много добре почистени от маслото с бензин.
Това последното е много важно!
1. 30 нютона
2. 90 градуса
3. 90 градуса
Аз лично алуминия го стягам пак на три пъти но с килограми съответно с 3, 7 и 10кг.
Просто ме е страх, защото на вторите 90 градуса /по бегъл спомен усилието отива към 12-13кг/ често се измъка резбата
и след това галимацията с разните му там втулки е доста сложна.
Резбите на блока трябва да са много добре почистени от маслото с бензин.
Това последното е много важно!
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
А има ли възможност просто да се сложат едни шпилки
ARP имаха комплект точно за нашите мотори май.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
А като се сложат шпилки тази глава ще може ли да се слага и маха без да се вади мотора,има ли място нагоре да излиза?Според мен с шпилки няма да има никакъв проблем и няма да има нужда да се навиват безполезни пружинки след като се развали резбата.На един колега на е39 му се наложи да му се правят втулки,да ги лепят и т.н защото с пружинки неставаше,та един стругар направи всичко това и сега ти кара е39 523.Искаше с шпилки,но нямаше място да се сложи главата и трябваше да се вади мотора 

- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Това колега е последователноста на стягане.
П.С. А след като сложихте мотора и завихте тампоните на скоростите отпред картера не опира ли в стабилизиращата

П.С. А след като сложихте мотора и завихте тампоните на скоростите отпред картера не опира ли в стабилизиращата

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
не, не опира никъде, макар че явно е трябвало да опира, ама като я карах и преди това като сглобихме всичко огледахме добре, ослушахме се добре и не е давало вид да опира.
преди няколко дни слагахме главата и превъртяха 4 от болтовете още докато пристягаме и се оказа, че резбата е била развалена още отпреди. сега идеята е да се слагат по-големи болтове и да се прави нова резба...един майстор ми вика да сме ги правели с течен метал и да му е за последно
преди няколко дни слагахме главата и превъртяха 4 от болтовете още докато пристягаме и се оказа, че резбата е била развалена още отпреди. сега идеята е да се слагат по-големи болтове и да се прави нова резба...един майстор ми вика да сме ги правели с течен метал и да му е за последно

- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Не се слагат големи болтове, а се навиват стоманени втулки в които е нарязана резбата на оригиналния болт.
Тук в Пловдив тази манипулация струваше 120лв. /преди 1г./ за шест скъсани резби.
Тук в Пловдив тази манипулация струваше 120лв. /преди 1г./ за шест скъсани резби.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
колеги скивам 4е доста не6та сте засегнали в темата искам само да попитам да ми кайете искам да си смениа 5 скорос на скоросната ми котиа с такава от дизел примерно да е0.76 или 0.68 ако има както на ауди и как става номера благодари ви педварително

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
FRIDAM__ написа:колеги скивам 4е доста не6та сте засегнали в темата искам само да попитам да ми кайете искам да си смениа 5 скорос на скоросната ми котиа с такава от дизел примерно да е0.76 или 0.68 ако има както на ауди и как става номера благодари ви педварително![]()
Колега това което го мислиш няма как да стане!
За пореден път питаш, едно и също, не случайно мненията ти не се появяват, явно има защо.
Прочети повече в раздела за предавателните числа на кутиите и раличните диференциали и нещата ще ти се изяснят.
Общо взето икономия с по дълга пета скорост няма да получиш

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
отново вдигам темата, за да попитам дали има разлика в алтернаторите на 28цата при е36 и е39? интересува ме въпроса, щото има няква букса отзад под +совия кабел в която на инсталацията от е36 нямам какво да вкарам. в момента съм закачил +совия кабел и имам един тънък син с обувка, който също нямам къде да вкарам, но с мултицета като мерихме отзад напрежението, което зарежда беше 13,2-13,5. въпроса ми е дали да търся разрешене на въпроса или да си карам така и да се надявам да не угасна някъде? също така от тая букса (каква роля има) зависи ли дали ще спре да зарежда в определен момент, да не да гръмне тая батерия, ако тръгна надалече? 

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
някой с мнение? 

44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3