вакуумна система м43б16
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- bobbyblabby
- кандидат ентусиаст
-
вакуумна система м43б16
Колеги, имам въпрос относно спрей за карбуратор, който на много места чета, че се използва за намиране на пробмеми по вакуумната система. Обяснявам моят проблем и ситуация, защо ми трябва и т.н. : колата е м43б16 след 96-та. Чувах присвирване от ролки на определени обороти и тъй като имах за смяна пистов ремък, реших да обслужа колата с всички ролки и ремъци и го направих. Резултата> Колата не утихна осезаемо (т.е. същата си е но и като цяло не казвам, че беше шумна) но въпросното присвирване продължи. То е точно на 950/1000 оборота. Когато това нещо го чу майстора ми и аз се изказах, че колата отново го има този шум, то той веднага ми каза, че това е вакуум, който засмуква въздух - ок! Съгласен съм, но видимо всичко е здраво и често срещаните проблеми с вакуумните съединения са сменяни (като гофриран маркуч, картерни газове към клапана маркуч и още един който ми е трудно да обясня на къде отива, но ако не се лъжа от гофрирания маркуч излиза и влиза в бензиновата рейка). Евентуално ги обяснявам тези неща защото може и някой друг да е имал същия проблем... По-нататък... Реших аз лично да използвам идеята с пръскане върху съединенията и да видя дали има разлика в оборотите, но проблема ми е че не знам как да обясня за този спрей какъв е и защо по бензиностанциите никъде не са чували за подобен спрей. Почистващ спрей за карбуратори ли е или спрей за лесно запалване е ? ...другото което е - Вярвам че е възможно да имам някъде проблем с вакуумите, защото имам признаци за бедна смес, често ми се случва, когато форсирам колата до 3,4к оборота при смяна на предавките да се чуват гърмежи в колекторите и много рядко, но се случва да имам колебание в оборотите на ниски обороти... Бях на диагностика и нито имам грешки в системата, нито има проблеми с датчици, остава да е механичен проблема за мен... Колата е без газово и никога не е имала такова
Последна промяна bobbyblabby на 16 Мар 2012, 0:25, променена общо 1 път
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Re: вакуумна система м43б17
Лагер на алтернатора?
Като за начало свали ремъка и запали за 10-20 секунди и се ослушай свири ли все още...
Като за начало свали ремъка и запали за 10-20 секунди и се ослушай свири ли все още...
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- bobbyblabby
- кандидат ентусиаст
-
Re: вакуумна система м43б17
не братле, в никакъв случай, алтернатора е също със сменени лагери, забравих и това да уточня, че е тествано и не е проблема в ролки или шайби по ремъчната система. Все пак главно ме интересува спрея какъв и евентуално другата идея която ми дойде със запалка ефект ще има ли да се пробва вместо със спрей ?!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: вакуумна система м43б16
Шума от присвирване на ремък и "смучене" на въздух от някъде не са много подобни,поне според мен.Присвирването може да се дължи на "кофти" ремък.Оказа се,че трябва да е грапав от плоската си страна.Прочети другата тема за ремъци,която "развивахме" на скоро."Смученето",ако има такова,все ще го откриеш от къде е.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- bobbyblabby
- кандидат ентусиаст
-
Re: вакуумна система м43б16
ildivvy написа:Шума от присвирване на ремък и "смучене" на въздух от някъде не са много подобни,поне според мен.Присвирването може да се дължи на "кофти" ремък.Оказа се,че трябва да е грапав от плоската си страна.Прочети другата тема за ремъци,която "развивахме" на скоро."Смученето",ако има такова,все ще го откриеш от къде е.
Колега... открит е проблема... отново кофти майстор и се оказа динамо. Изкривена е била оста на ротора и се е допирала на определени обороти в статора. Динамото работещо, но с много леко изкревена ос и от там е идвал шума на определени обороти. А относно ремъците, карам с мъхести ремъци от оторизиран сервиз и нямам такива шумове - не го вярвах просто - Проблема е разрешен. Благодаря на всички
5 мнения
• Страница 1 от 1