дебитомер м42б18

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

дебитомер м42б18

Мнение от PREDATOR_318is » 13 Мар 2012, 22:41

Здравейте колеги.
Понеже колата ми(318ис м42б18 95г) има АГУ и "гръмна газта" (това е ставоло и преди оправям една гума която се отмества и продължавам). Последния път обаче колата започна да работи много зле на бензин, докато на газ си работи без проблеми. Ходих на майстор който разпечати дебитомера и каза, че е заминал. Дебитомера ми е пройзведен във Франция и не стана с такъв от същия мотор който е пройзведен в Германия.
Само същия дебитомер от същия мотор ли става или става и дебитомер от др мотор М43 М40 ?
p.s: Моля да няма отг - мини на ГИ, защо караш на газ и тн :) .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Re: дебитомер м42б18

Мнение от dicho0o » 14 Мар 2012, 0:16

Колега мисля че на ИС става само от ИС защото отвора е по-голям от на м43/м40.Гледай да са ти еднакви последните цифри на дебитомера който вземаш и го пробвай предварително дали е от това ;)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 14 Мар 2012, 0:36

Бях взел от приятел преди за проба, но неговия беше пройзведен в германия и не държеше никакви тихи оботи с него, сеено няма дебитомер. Моя е Френски и търся сега читав или поне някой да пробвам да знам дали е той със сигурност.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 14 Мар 2012, 10:48

Няма значение това дали е френски или немски, важното е да е от М42 от Е36 и да е читав. А какво точно му е на твоя? Преди време имаше една тема на ивчо3 за рециклиране на дебитомер, която той в последствие унищожи. Но аз съм си запазил снимките и ако искаш мога да ги кача някъде и да се опитам да ти обясня какво направиш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 14 Мар 2012, 12:26

Бях взел от приятел от м42, но неговия е правен в Германия (различаваха се и номерата на него) и с него рабоше сеедно е без него.
А проблема е следния колата работи и при плавно форсиране се форсира, но при по рязко подаване на газ се дави и "глъхне" падат оботите и така. Отидох при познат майстор, който ми прави диагностиката преди и той го отвори. Вътре видях, че пластинката която се движи там по писта ли е какво ли е нз как да го обесня не се движи изобщо и като го разклати клопа вътре.

CTORH написа:Няма значение това дали е френски или немски, важното е да е от М42 от Е36 и да е читав. А какво точно му е на твоя? Преди време имаше една тема на ивчо3 за рециклиране на дебитомер, която той в последствие унищожи. Но аз съм си запазил снимките и ако искаш мога да ги кача някъде и да се опитам да ти обясня какво направиш.

Колега можеш да дадеш все пак ако имаш нещо.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 14 Мар 2012, 14:13

CTORH написа:Няма значение това дали е френски или немски, важното е да е от М42 от Е36 и да е читав. А какво точно му е на твоя? Преди време имаше една тема на ивчо3 за рециклиране на дебитомер, която той в последствие унищожи. Но аз съм си запазил снимките и ако искаш мога да ги кача някъде и да се опитам да ти обясня какво направиш.

И това е вярно,но става и от м40/43 само и единствено ако цифтите са абсолютно еднакви с този който се сваля..отворите на филтърните кутии са по малки,а не на дебитомера.Това го казвам от личен опит с подмяна на дебитомери заради моя проблем със студения старт дето го имам/ползвах такъв от м40/.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 14 Мар 2012, 14:31

Значи няма значение дали е пройзведен във Франция или Германия, а да гледам само номерата отгоре да съвпадат?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 14 Мар 2012, 15:50

vladi_a_i написа:

И това е вярно,но става и от м40/43 само и единствено ако цифтите са абсолютно еднакви с този който се сваля..отворите на филтърните кутии са по малки,а не на дебитомера.Това го казвам от личен опит с подмяна на дебитомери заради моя проблем със студения старт дето го имам/ползвах такъв от м40/.

Колега аз имам и м42 и м43,обаче отвора от към гуфрето на м42-ката е по-голям от на м43 :dunno:
На м43 е 60мм а на м42 мисля че е 70мм ;)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 14 Мар 2012, 15:58

В крайна сметка ако намеря дебитомер пак от м42, но пройзведен в Германия трябва да следя само номерата да съвпадат?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 14 Мар 2012, 22:34

Ето тук съм качил снимките от темата на ивчо3 за дебитомера. Много жалко, че я изтри. :( Беше много хубава тема, всичко беше обяснено много добре и честно казано не знам защо не я бяха сложили в полезни модераторите. :dunno: Опитай се да се ориентираш от снимките какво трябва да се направи и си свали задължително аутодата, за да видиш как да си настроиш дебитомера, на кои пинове какви стойности трябва да имаш. Можеш да погледнеш и в тази моя тема metodi80 какво ми е писал за замерването на дебитомера.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 15 Мар 2012, 17:14

Колеги предстой ми покупка на дебитомер пройзведен в Германия, но всички номера по него съвпадат с тези на моя дебитомер. Ще стане ли "плъг енд плай"?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 15 Мар 2012, 19:17

Щом номерата по него са същите трябва да стане,пробвай го преди да го платиш ;)
Изображение

Назад към E36