Интервал за смяна на пистов ремък?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Интервал за смяна на пистов ремък?
колеги, какъв e интервала са смяна на пистов ремък и ролки (за М43В16 ако има значение)
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Интервал за смяна на пистов ремък?
Принципно на 30к км! Аз лично го сменям на 10к км, ролките много зависи дали имаш тази кора отдолу зад бронята, без нея много мръсотия влиза и ги скапва за 20-30к по-мой наблюдения! Има и някои индивиди който ще ти кажат да не се занимаваш с глупости и да си караш и да сменяш като вземат да свирят и тракат ролките или се скъса ремъка!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
на 10к ремъци
тва е прекалено вече, не че е има лошо ама тоя ремък не е ангренажен, а и да беше пак не ги дават да се сменят на всяко масло. 40К може би е интервала, най-лесно е да видиш дали е за смяна като го погледнеш дали е напукан от към пистите.

тва е прекалено вече, не че е има лошо ама тоя ремък не е ангренажен, а и да беше пак не ги дават да се сменят на всяко масло. 40К може би е интервала, най-лесно е да видиш дали е за смяна като го погледнеш дали е напукан от към пистите.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
zBoost написа:на 10к ремъци![]()

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Сменя се когато или е много напукан или прави мизерии (приплъзва и тн), иначе поне на 20хил км. Моя ми присвирваше като се намокри понеже нямам кора отдоло и го смених с нов и той правеше същото и сложих стар, който е много напукан по пистите но отзад не е гладък и нямам проблем.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
или си купуваш оригинален и забравяш за този ремък дълго време. В ръководството на Бентли пише ,че се сменя на всеки 4 години или ако има повреди по ремъка. Ремъка се проверява на всяко обслужване като се следи за напукване, да не е лъскав от към пистите или някакви други видими повреди. Пак според ръководстовото (щото тука нали само тва дето Ханс е казал зачитате)когато ремъка се сменя се проверяват и ролките и при установяване на повреди в тях се сменят.Иначе на 10к км да сменяте пистов ремък е хубаво, но никаква ползва от това. Инвестирайте парите за нещо друго. 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
maxpower написа:или си купуваш оригинален и забравяш за този ремък дълго време. В ръководството на Бентли пише ,че се сменя на всеки 4 години или ако има повреди по ремъка......
колеги, аз затуй питам щото няма никакви видими "проблеми", нито се чуват ролките, пък вече съм навътял 38хил.км и се чудя дали да го мъча ли още (стария е от Варнакарс - 200лв. комплект с две ролки.... толкоз пари вече не ми се дават, тъй че ако може да ми препоръчате някой по-евтин вариант)
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Ролки - Феби или Ина (на което ти хареса повече цената) за ремък не знам кво да ти кажа.Сменям си ролките + обтегача, сложих ремък Гейтс ,понеже много ми го препоръчаха
,а аз съм тъп и слушам ,та ми свири 2к км и ми скъса нервите, полудех ,спрях пред първия магазин ,купих най-евтиния Фленор за двайсетина и няколко лева ,който имаше и до ден днешен си карам вече 30к + км с него без видими белези за износване, а другия го изхвърлих в кофата ... Та ...

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Стария ми беше бош и се разсвири, прегледах го беше си за смяна наистина. Сложих Contitech. Изкара 2 месеца и се почна със свирукането. Накрая взех оригиналдЪ, пак Contitеch пише на него, има си щампата на БМВ и задната страна е грапав за разлика от другия,който е гладък. Вече няколко месеца ни гък ни стон.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
maxpower написа:Стария ми беше бош и се разсвири, прегледах го беше си за смяна наистина. Сложих Contitech. Изкара 2 месеца и се почна със свирукането. Накрая взех оригиналдЪ, пак Contitеch пише на него, има си щампата на БМВ и задната страна е грапав за разлика от другия,който е гладък. Вече няколко месеца ни гък ни стон.

и колко струва оригиналния колега,щото аз взех един бош ама май само е лежал до боша

по темата аз ги сменям на 50000км или ако има видимо износване или ако се разсвири някоя ролка

- Ivelin
- Потребител
-
- Кара: E36 Touring 320i
Абе какви 10-20 000 км, вие още малко и вериги на 30 000 км ще почнете да сменяте.
Минимум 40к и то пак след инспекция.
Моята кола я купих с DAYCO, видях че вече е напукан от вътрешната страна, купих си пак DAYCO - от колегата от форума Левиатан, с обтегача ("динамичния" обтегач
и съм минал 6к км, няма проблеми, и иглежда както когато го сложих. Цената на ремъка беше под 30 лв.
Минимум 40к и то пак след инспекция.
Моята кола я купих с DAYCO, видях че вече е напукан от вътрешната страна, купих си пак DAYCO - от колегата от форума Левиатан, с обтегача ("динамичния" обтегач

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
plradev написа:Ролки - Феби или Ина (на което ти хареса повече цената) за ремък не знам кво да ти кажа.Сменям си ролките + обтегача, сложих ремък Гейтс ,понеже много ми го препоръчаха,а аз съм тъп и слушам ,та ми свири 2к км и ми скъса нервите, полудех ,спрях пред първия магазин ,купих най-евтиния Фленор за двайсетина и няколко лева ,който имаше и до ден днешен си карам вече 30к + км с него без видими белези за износване, а другия го изхвърлих в кофата ... Та ...
Явно това си е проблем на тези ремъци!Когато купих колата,смених и ремъка (май не беше нужно,но го направих).Взех КонтиТех.Скоро след това взе да свири при палене по 1-2 мин.Смених ролките (май нямаше нужда),присвирването в началото остана!Купих пак ремък Гейтс.Присвирването остана.Аз също стигнах до извода,че е от плоската страна,когато минава паразитно през едната ролка."Пуснах" му една ситна шкурка,защото мислех,че е от боята на щампите.Не помогна особено!Явно тази страна на ремъка трябва да е грапава,за да не свири първоначално,но го разбирам едва сега!Дали да не го "поназъбя" още с някоя по-едра шкурка и да видя какво ще стане?КонтиТех-а ми стои нов на 5к километра,пазя го за резерва.Мога да го пробвам първо на него.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
незнам за мен пистовия и особенно климатичния барабар с ролките за мен се скапват по бързо от нормалното заради рова ,че са незащитени и всичката прахоляк и помия се набива по тях(мое мнение,и говоря за колите без кори),аз и астра G имах и пасати 3ка и 5ца проблем с пистовите нямах по на 50000км + съм ги сменял и все си бяха видимо здрави
,та казавам ,че тая кора незнам дали върши друга работа(щото афтър маркета са като весник ),но със сигурност пази особенно климатичния ремък с ролката му,аз сменях всичко преди 1000км и климатичната ролка е взела да ръждясва
(а е 50лв)

- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Моето мнение, е че ако някоя ролка замине и нов ремък да си сложил пак ще го скъса. Така че следиш си ролките да не свирят и да нямат аксиален луфт и сменяш ремъка като се понапука по каналите.
15 мнения
• Страница 1 от 1