колектор за е36 м50б20

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m50b20
Мечтае да кара: квото и да е бмв да е...
Детайли за колата: м пакет брат направо самолет

колектор за е36 м50б20

Мнение от batkoki » 04 Мар 2012, 22:11

Здравейте колеги както повечето хора в форума и аз от време на време като събера някой лев си правя разни дреболии по колата и сега един приятел след като си смени неговата генерация ми пусна и на мен мухата да сменям генерацията и т.н.Въпроса ми е можете и да ми предложите някакъв афтърмаркет колектор или някакъв компромисен да кажем майстор в София който може да направи такъв колектор.Намерих човек който огъва тръби и прави генерации,но той нямам никаква представа точно при е36 как трябва да изглежда колектора.Да кажа и какво целя със смяната на генерацията та да ме насочите и по лесно към колектор.Двигателя е 2000 ванос сменян е софтуера и съм с маховик от м20 всичко друго мисля че е заводско но дори и след всичко което направих с цел подобряване ускорението в ниските до 3000 оборота че и малко след това количката никаква е няма.знам че некатам 200 коня кола ,но ми се иска мако по добре да вдига оборотите до 3000 а този мой приятел казва че неговата кола след смяната на колектор и генерациика си подема по-добре.Благодаря предварително дано някой сподели мнение и успее да помогне малко.ааа и щах да забравя не на последно място не ми се иска да се променя звука на колицата не търся бучене а напротив смятам да си сложа пак резонатори и т.н.
кой според вас е вечният враг на БМВ? ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: колектор за е36 м50б20

Мнение от bum_bum » 05 Мар 2012, 11:13

По-добре ревизирай поне главата преди да мислиш за тунинг. Ще има по-голям ефект.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m50b20
Мечтае да кара: квото и да е бмв да е...
Детайли за колата: м пакет брат направо самолет

Мнение от batkoki » 05 Мар 2012, 23:08

чесно казано не ми се отваря не толкова зареди средства колкото зареди това че ми харесва как работи двигателчето макар че съвсем чесно не съм замервал компресия и т.н и може само на мен да ми се струва че мърка.бях се насочил към по стойностен тунинг прочетох темите за увеличаване обема на двигателя и т.н но сметнах че нямам нужда от такъв тунинг.е36 ми е втора кола,но все още не мога да се разделя с нея просто явно съм и свикнал прекалено много и за това сега ми се струва така мудна.и за това исках нещо по лекичко повечето познати които си измайсториха разни прототипи на генерации сега са доста доволни но за жалост са за друга марка коли и не мога да черпя съвети от тях.
Но колега ще те послушам и първо ще замеря всичко по мотора дали е наред :yes: :yes: :yes: и все пак няма да откажа да препоръчате някой колега който е майсторил разни колекторчета за е36 ако въобще е възможно да се направят в бг.Аз намерих това http://www.auspusi-bg.com/auspusi-daska ... 022011101/ но цени никъде не видях.
кой според вас е вечният враг на БМВ? ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 09 Мар 2012, 13:17

Колега, извинявай ама с тая тема отговаряш на въпроса от подписа си - най-големия враг на БМВ-то е неговия собственик, визирам масовия БГ тунингист !
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 09 Мар 2012, 21:03

Колега,не си хвърляй парите на вятъра!Проблема при 20-кките е че са късоходови мотори,които се отличават с малък въртящ момент-80 мм. д. с-у 66 мм. ход.Смени коляновия вал поне с 2.5 бензин и ще имаш доста голям върт. момент още при 3000 об. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 10 Мар 2012, 10:22

Остави колектора, пари на вятъра са. Ако имаш излишни слагай турбина, на задължително ревизия на мотора - и стана много цифра. Карай си така и да не ти пука.

Назад към E36