Съвет за всички - сменяйте си вентилите на гумите ако не сте
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Съвет за всички - сменяйте си вентилите на гумите ако не сте
Днес тъкмо спирам пред блока и гумата гръмна (а 5 мин преди това карах със 120), мамка му нови са и са безкамерни не би трябвало да гърмят, да ама мойта гръмна или поне нещо гръмна.
Смених я и отидох на гумаджийницата до нас и пича ми каза, че вентила е цъфнал и наистина беше.
Какво още ми каза:
Понеже повечето майстори са пишман майстори като сменят гумите не казват на клиентите да сменят и вентилите.
Добре ама за няколко години и те изгарят от слънцето и се раздуват в топлото време, в последствие могат да гръмнат и гумата спада просто за 1-2 сек, което си е доста опасно. За това всеки път казват на клиентите си като взимат нови гуми да сменят и вентилите.
Цялата операция по сваляне/слагане на гуми, смяна на вентили и баланс ми излезе 20лв или по 5лв на гума.
Сами си преценете дали си струват 20лв на 2-3 години пред риска да се пребиете, карайки по пътя.
Смених я и отидох на гумаджийницата до нас и пича ми каза, че вентила е цъфнал и наистина беше.

Понеже повечето майстори са пишман майстори като сменят гумите не казват на клиентите да сменят и вентилите.
Добре ама за няколко години и те изгарят от слънцето и се раздуват в топлото време, в последствие могат да гръмнат и гумата спада просто за 1-2 сек, което си е доста опасно. За това всеки път казват на клиентите си като взимат нови гуми да сменят и вентилите.
Цялата операция по сваляне/слагане на гуми, смяна на вентили и баланс ми излезе 20лв или по 5лв на гума.
Сами си преценете дали си струват 20лв на 2-3 години пред риска да се пребиете, карайки по пътя.
- dosta po lud...
- Потребител
-
ъъ
добра идея

- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Колега много си прав преди да почна работа се занимавах само със консомативи за гумаджиството директен внос.На запад като ти свалят гумата независимо за какво задължително се сменя винтила всеки път.Баща ми 20 год.е гумаджия в Австрия и там това е закон. А нашите гумаджии са едни маскари..........
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
еиииииииииии вчера си сменях гумите (за жалост само тях без вентила)
Едва ли гумаджиите са толкова отговорни за тея винтили щото всеки гледа да мини по тънко без да знае к'ва опасност се крие в един прегорял вентил
Едва ли гумаджиите са толкова отговорни за тея винтили щото всеки гледа да мини по тънко без да знае к'ва опасност се крие в един прегорял вентил
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
8 мнения
• Страница 1 от 1