Малък проблем при палене

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Малък проблем при палене

Мнение от Tony Montana » 31 Май 2006, 15:54

Значи пали си добре но от време на време като примерно е загряла и като тръгна да паля не ми държи обороти и изгасва.След това като запаля веднага няма проблем.От както може да е това ? 318 ис -ка е

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 31 Май 2006, 16:56

И аз съм с 318ис и досега ми се е случвало 2 или 3 пъти да не ми задържи обороти след стартиране. Както си е нормално качва обороти над 1000 и веднага плавно ги сваля но попрекалява и загасва. Не знам от какво се получава но поради това че са изолирани случаи не бих и могал да го демонстрирам на никого. Така че следя тая тема с интерес и очаквам компетентни отговори:))

Потребител
Аватар

Мнение от Zong » 31 Май 2006, 17:26

И аз съм със същия проблем. Два пъти ходих на диагностика и всичко е ток и жица. Единият вариант е да е от лош бензин, а другият е: може би бензиновата помпа да е тръгнала да си ходи. Понеже не го прави често ще карам докато някоя сутрин умре и ще я теглим с линейката на доктор :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tony Montana » 31 Май 2006, 20:52

Zong написа:И аз съм със същия проблем. Два пъти ходих на диагностика и всичко е ток и жица. Единият вариант е да е от лош бензин, а другият е: може би бензиновата помпа да е тръгнала да си ходи. Понеже не го прави често ще карам докато някоя сутрин умре и ще я теглим с линейката на доктор :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хммм дано не е помпата но засега не е болка за умиране

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 31 Май 2006, 23:11

може да предложа диагностика :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KaLoSoFt » 01 Юни 2006, 0:46

Аз имах подобен проблем. Първия път като паля сутрин, не задържа оборотите и загасва, а на втория е ОК. Причината се оказа всмукване на въздух след дебитомера. На диагностика ми даваше проблеми все едно дебитомер или ламбда сонда са заминали. Но всичко се оправи след като се запушиха дупките и си смених спукания маншон. Сега си пали от раз и мощността ми се завърна.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 01 Юни 2006, 16:37

KaLoSoFt написа:Аз имах подобен проблем. Първия път като паля сутрин, не задържа оборотите и загасва, а на втория е ОК. Причината се оказа всмукване на въздух след дебитомера. На диагностика ми даваше проблеми все едно дебитомер или ламбда сонда са заминали. Но всичко се оправи след като се запушиха дупките и си смених спукания маншон. Сега си пали от раз и мощността ми се завърна.

Да между другото това е един от първите симптоми на загиващият дебитомер :confused:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от IVAN BAVARETZA » 01 Юни 2006, 22:52

Aбе хора къде се намира този дебитометър! И моята кола понякога не пали от първия път,но това ми го прави рядко . И не изтегля веднага като и подам газ,а трябва малко да набере и тогава изтегля,но когато набере върви много грешка няма,и когато е набрал като му подам газ много дърпа направо залепя за седалката,но това залепяне за седалката го няма при тръгване и това ме тревожи, някой казват че това е нормално защото моторът на 320-ката бил голям и тежък,много ви моля дайте вашето мнение по въпроса.И да не забравя да кажа че това нещо с изтеглянето си го има откакто съм я купил,а вече стават 3 години ! И затова не знам дали това е нормално или не? :?:
Искаш ли бърза кола вземи си БМВ!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 02 Юни 2006, 11:16

IVAN BAVARETZA написа:Aбе хора къде се намира този дебитометър! И моята кола понякога не пали от първия път,но това ми го прави рядко . И не изтегля веднага като и подам газ,а трябва малко да набере и тогава изтегля,но когато набере върви много грешка няма,и когато е набрал като му подам газ много дърпа направо залепя за седалката,но това залепяне за седалката го няма при тръгване и това ме тревожи, някой казват че това е нормално защото моторът на 320-ката бил голям и тежък,много ви моля дайте вашето мнение по въпроса.И да не забравя да кажа че това нещо с изтеглянето си го има откакто съм я купил,а вече стават 3 години ! И затова не знам дали това е нормално или не? :?:

Намира се след ваздушният филтър но иди на диагностика щото по нищо няма да познаеш дали е здрав :)
А за тегленето ще кажа че и аз съм с 320 и дръпа та се кине така че май имаш проблем :roll:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Назад към E36