играене на обороти след загряване М 42 - проблема е решен

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: ??? играене на обороти след загряване М 42

Мнение от plradev » 29 Фев 2012, 10:42

За да отхвърлиш на 100% клапана (мен ме съмнява да е той) ,вземи го свали ,а не гадай във форума ;) На две винтчета 6-ца се държи и се сваля за 2-3 мин (по-бързо ,отколкото да напишеш едно мнение у форумо) . Огледай го ,устройството му е просто ,представлява една мембрана с пружина. Ако е скъсана мембраната - нов ,ако всичко изглжда наред,връщаш го и продължаваш да търсиш ,но поне той отпада като евентуален проблем :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 29 Фев 2012, 15:23

Добре, ще мога ли да помоля някой да направи една хубава снимка ако не го затруднява, чее :oops: незнам кое точно е клапана.
И ако може да ми каже как се изолираше ( ако е той де )временно, че имаше една тема тоя маркуч оня и нищо не се разбира :confused:
благодаря все пак ;) :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 29 Фев 2012, 16:21

Ограденото в жълто е клапана,снимката е от гугъл

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 29 Фев 2012, 16:22

mafiata_ написа:Добре, ще мога ли да помоля някой да направи една хубава снимка ако не го затруднява, чее :oops: незнам кое точно е клапана.
И ако може да ми каже как се изолираше ( ако е той де )временно, че имаше една тема тоя маркуч оня и нищо не се разбира :confused:

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=113348
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 29 Фев 2012, 17:15

patkana1 написа:
mafiata_ написа:Добре, ще мога ли да помоля някой да направи една хубава снимка ако не го затруднява, чее :oops: незнам кое точно е клапана.

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=113348

Гледай снимката на колегата plradev, снимката на patkana1 е за М52.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mafiata_ » 29 Фев 2012, 18:05

plradev написа:Ограденото в жълто е клапана,снимката е от гугъл

Изображение

Да там влизат 2 маркуча този горния кадето влиза е Ок, ама интересното е че долния почва да съска след като загрея иначе е здрав, но защо др. му край отива в изпаритела на ГИ.
Иначе ограденото на снимката не мога да го сваля даржи се на 2 бр. не гайки а е кръгло и ако е с отверка няма как да се бръкне . . .
:banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 29 Фев 2012, 18:28

mafiata_ написа:Да там влизат 2 маркуча този горния кадето влиза е Ок, ама интересното е че долния почва да съска след като загрея иначе е здрав, но защо др. му край отива в изпаритела на ГИ.
Иначе ограденото на снимката не мога да го сваля даржи се на 2 бр. не гайки а е кръгло и ако е с отверка няма как да се бръкне . . .
:banghead:

В клапана влиза само 1(един) маркуч :idea: Ясно се вижда и от снимката кой е. Тоя,който го гледаш отзад и влиза в изпаритела на ГИ-то е разклонение от парното и е воден ,което няма нищо общо с оборотите и там недей да бараш ако няма теч. А тва "кръглото" най-вероятно са някакви винтове с имбусна глава. Развиват се с шестограмна вложка или тип еврейска звезда (няма как да знам какво са ти слагали по колата)

п.п. По-добре закарай колата в сервиз,както те посъветваха колегите в предишните мнения :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

клапан картерни газове играене на обороти след загряване М

Мнение от mafiata_ » 29 Фев 2012, 19:08

Е то на Йс-ките са го направили така че човек да не може да го свали от долу няма как да се бръкне иначе BMW то е 94г. лятото, ако ще помогне.
:dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 29 Фев 2012, 19:54

До колкото си спомням при мен щеката на маслото пречеше на отвиването. Хваната е с едно болче отвииго и след това малко кофти се бърка с шестограмче и се отвива, след това подлагаш нещо под клапана и го стягаш обратно, след което отвеждаш маркуча с изпаренията надоло някаде и си готов ако е от него проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mafiata_ » 29 Фев 2012, 20:37

PREDATOR_318is написа: ... подлагаш нещо под клапана и го стягаш обратно, след което отвеждаш маркуча с изпаренията надоло някаде и си готов ако е от него проблема.

утре ще го направя това.
А да си дойдеме на думата след като го изолирам клапана нещо може ли да се прецака (качество на масло, разни работи и т.н.) или за временно става ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 29 Фев 2012, 21:02

Нищо няма да се прецака. Просто отведи маркуча да не го вкараш след като затапиш, че тогава може да ти замине гарнитурата на капака на клапаните.

младши ентусиаст
Аватар

играене на обороти след загряване М 42 - проблема е решен

Мнение от mafiata_ » 01 Мар 2012, 18:43

Оказа се клапана за картерни газове както ми беше писъл колегата PREDATOR_318is с което му благодаря и за ясните обяснения.
След като го изолирах изчезнаха всички споменати от мен проблеми.

:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: играене на обороти след загряване М 42 - проблема е реше

Мнение от Zubcho » 01 Мар 2012, 19:04

mafiata_ написа:Оказа се клапана за картерни газове както ми беше писъл колегата PREDATOR_318is с което му благодаря и за ясните обяснения.
След като го изолирах изчезнаха всички споменати от мен проблеми.

:)

Сега ако направиш и заглавието "проблема решен" и преправиш първия пост като опишеш какъв е бил проблема и как си го решил, следващия след мен, който чете темата ще види решението още в първия пост, а не чак на 2-ра страница :) Приложи и снимката на самия клапан кой е. Така ще улесниш всеки погледал темата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Предишна

Назад към E36