Kofata

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Re: Питане за Компакт е36

Мнение от jdl » 29 Фев 2012, 9:50

Който се чувства прецакан от задния мост на компакта (напълно безпричинно според мен), нека погледне от другата страна - кара със заден мост на Z3-ка ;) :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 29 Фев 2012, 9:59

Игнатов написа:
vaykisss написа:
plradev написа:Фаровете са му "АЗЛК стаил" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Екстра са си компотите и няма причина да се подценяват като качества спрямо другите е36-ци.Единствения изразен недостатък е ,че нямат фабричен климатроник .

ключа за фаровете :mhihi: дамм някой който не се е качвал в компакт трудно ги намира,половината ми познати дето са с е36ци катовлезнат за пръв път в компакта първия въпрос им е как се пускат фаровете :mhihi:

ами компакта е само за каране бе пичове, има едно копче за фаровете и те тва е.....

Имаш предвид смукач ?! :mhihi:
Глей са да не ми се засегнеш много :winky:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от yokozunata » 29 Фев 2012, 12:43

Я колко много отговори за по-малко от 1 ден. Евала форум, :yes:
Значи да обобщим малко шибидасите не ви текат, освен ако нямате проблеми с оплътнения и дренажи.
Доколкото съм чел в западни форуми може да му се сложи табло от седан например и климатроник, като за целта се сменя и едно прасе зад таблото- можете ли да потвърдите :twisted:
Остава въпроса с корите на вратите, ама аз там ще си направя Къстъм Кори-максимално близки от оригиналния вид :yes:
Ако реша да сложа М52(примерно) трябва да сменя също и воден радиатор, жило за газта, диференциял, инсталация, ЕКУ, спирачки, окачване и още какво :help:
Компактите имат ли проблема с Ел. стъклата?
Също да попитам на моят автомобил му скърцат седалките облегалките, половината интериор- това заради дупките и др работи на седалките дето се случват :D При вашите коли как е. Гледал съм само на снимки поразглобени е 36 абе като гледам доста солидна сглобка, доста по-измислена от японските интериори. Всичко като изкарах от вътре тежеше 45 кг. Смятайте за какво си говорим :mrgreen: При вас само седалките сигурно са повече :yes:
Ще чета повече и ще питам по малко - само това дето ме вълнува и не го откривам
Също искам да попитам дали мога да дойда на някоя среща във Варна :cry: като нямам бмв, не искам да предизвиквам никакви негативи у вас колеги, защото карам автомобил от грешната марка :( :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 29 Фев 2012, 16:25

Игнатов написа:
vaykisss написа:
plradev написа:Фаровете са му "АЗЛК стаил" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Екстра са си компотите и няма причина да се подценяват като качества спрямо другите е36-ци.Единствения изразен недостатък е ,че нямат фабричен климатроник .

ключа за фаровете :mhihi: дамм някой който не се е качвал в компакт трудно ги намира,половината ми познати дето са с е36ци катовлезнат за пръв път в компакта първия въпрос им е как се пускат фаровете :mhihi:

ами компакта е само за каране бе пичове, има едно копче за фаровете и те тва е..... а пък това че има мост от е30 не мога да разбера къв е проблема, не се обиждайте ама да не се чувствате богопомазани като карате е36 купе или седан, щото това е било модерно преди има няма 20години

не карам купе ,а компакт :yes: ,ама нищо не ми пречи да му изтъкна недостатъците ,както и плюсовете ,не се пали толкова ,компакта си е симпатична машинка пък нека няма заводски климатроник и напомня на е30(кво не им харесвате на е30ките :dunno: )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 29 Фев 2012, 19:08

yokozunata написа:Я колко много отговори за по-малко от 1 ден. Евала форум, :yes:
Значи да обобщим малко шибидасите не ви текат, освен ако нямате проблеми с оплътнения и дренажи.
Доколкото съм чел в западни форуми може да му се сложи табло от седан например и климатроник, като за целта се сменя и едно прасе зад таблото- можете ли да потвърдите :twisted:
Остава въпроса с корите на вратите, ама аз там ще си направя Къстъм Кори-максимално близки от оригиналния вид :yes:
Ако реша да сложа М52(примерно) трябва да сменя също и воден радиатор, жило за газта, диференциял, инсталация, ЕКУ, спирачки, окачване и още какво :help:
Компактите имат ли проблема с Ел. стъклата?
Също да попитам на моят автомобил му скърцат седалките облегалките, половината интериор- това заради дупките и др работи на седалките дето се случват :D При вашите коли как е. Гледал съм само на снимки поразглобени е 36 абе като гледам доста солидна сглобка, доста по-измислена от японските интериори. Всичко като изкарах от вътре тежеше 45 кг. Смятайте за какво си говорим :mrgreen: При вас само седалките сигурно са повече :yes:
Ще чета повече и ще питам по малко - само това дето ме вълнува и не го откривам
Също искам да попитам дали мога да дойда на някоя среща във Варна :cry: като нямам бмв, не искам да предизвиквам никакви негативи у вас колеги, защото карам автомобил от грешната марка :( :bchug:

Имат проблем с ел. стъклата, среща се през целия производствен живот на модела. Ако ще сменяш таблото от сега по - добре си търси седан или купе. При мен само смолата под мокета тежеше близо 10кг, седалките 2те предни са около 45 и т.н. Моя си поскръцва от 3тата врата, но е и от '94. Ако ще взимаш компакт търси от последните 98+.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 29 Фев 2012, 19:46

Колега, сменил съм 3 компакта сега обмислян покупка на 4 - ти.
Прочетох набързо отговорите и ще ти кажа следното: компакта е по проходим от седан зимата и без да има шпер, много е практичен за ежедневна кола - голям багажник и седалките падат возил съм готварска печка заедно със стенеопорите :yes:. Всичко отпред си е като при седана няма нужда да влизаш в такива филми при трансплантация, в началото като сложих 2.8 мотор си карах с всичко от 318ти - диф, спирачки, окачване радиатор и т.н.
за екстрите - няма нещо което да не можеш да си го монтираш в последствие / аз имам всичко което е като екстра за компакт :yes: в една кола за части/

Гледай да са здрави ламарините и скачай :yes: успех и да се похвалиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 29 Фев 2012, 20:02

Херо написа:Колега, сменил съм 3 компакта сега обмислян покупка на 4 - ти.
Прочетох набързо отговорите и ще ти кажа следното: компакта е по проходим от седан зимата и без да има шпер, много е практичен за ежедневна кола - голям багажник и седалките падат возил съм готварска печка заедно със стенеопорите :yes:. Всичко отпред си е като при седана няма нужда да влизаш в такива филми при трансплантация, в началото като сложих 2.8 мотор си карах с всичко от 318ти - диф, спирачки, окачване радиатор и т.н.
за екстрите - няма нещо което да не можеш да си го монтираш в последствие / аз имам всичко което е като екстра за компакт :yes: в една кола за части/

според мен няма смисъл от 2ка мотор в компакт,търси 1,8ти и си ти,за корите мойте не скърцаха ,но след едно ,,професионално ''поставяне на аларма ми изпочупиха щипките и сега тропат до края на седмицата мисля да реша проблема с нови щипки :yes: ,за климатроника,ми парното ми прай африка зимата ,а климатика арктика лятото и не смятам да слагам климатроник,с ел.стъклата проблеми за сега нямам (само след алармата шофьорската врата при затваряне нещо като я затварям ми тропа ама стъклата си бачкат :dunno: ,този уикенд ще ги свалям ,че тия щипки много ме изнервят,все едно съм в голф 4ката на брат ми :mhihi: )
компакта е супер количка няма да сбъркаш :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 29 Фев 2012, 21:16

vaykisss написа:
Херо написа:Колега,..........

според мен няма .......сбъркаш :yes:

Напълно съм съгласен с теб колега смисъл да слагаш 2.0 в компакта няма - не си заслужава цялата галимация, но с 2.8 е друго :yes:
Като свалиш кората огледай стойките в които влизат щипките / черни на цвят / и ако имаш счупени ги залепи с моментно - монтажно лепило, след това може да сложиш и къси винтчета, става идеално :yes:

1.8ti с М42 мотор е най добрия вариант за компакт според мен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 29 Фев 2012, 21:23

Херо написа:
vaykisss написа:
Херо написа:Колега,..........

според мен няма .......сбъркаш :yes:

Напълно съм съгласен с теб колега смисъл да слагаш 2.0 в компакта няма - не си заслужава цялата галимация, но с 2.8 е друго :yes:
Като свалиш кората огледай стойките в които влизат щипките / черни на цвят / и ако имаш счупени ги залепи с моментно - монтажно лепило, след това може да сложиш и къси винтчета, става идеално :yes:

1.8ti с М42 мотор е най добрия вариант за компакт според мен

ще ги лепя ама давидим какво ще стане,за 2.8ците те на последък особенно английските идват с поизтъркани седалки и подлакътници :mhihi: ,карай си сток 140кончета и тва е :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от yokozunata » 29 Фев 2012, 21:29

И аз така мисля компакта е супер количка отговаряща на 100 % на нуждите ми - дебела ламарина, АБС, аърбеци, синьо-бяла емблема= на надеждност. Какво да искам повече. Остана да си оправя удара на Хондата и да я продавам, че да влизам в правия път. Ще гледам и за 318 ТИ един познат се изцепи, че ТИ-то било с турбо заводски, затова е 143 коня. Вярно ли е това, какво става ако не уцеля на кола с добра турбина. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46
Мечтае да кара: ///M-power

Мнение от ///M-Power » 29 Фев 2012, 22:17

И аз карам вече четвърта година компактче и само добри отзиви имам за него, много курава машина е а задния мост незнам кво не му харесвате ама е неразрушим то и нема кво да се прецака на тоя мост.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Мар 2012, 9:06

Единственото,което мога да добавя е наистина да си потърси 323ti,ако иска по-голям двигател!А щом се е спрял на тази модификация на Е36,то явно и той е оценил предимствата му!За статистиката ще добавя,че и аз за над 4 години съм невероятно довлолен от колата.За течове,скърцания или други подобни не мисля,че има изобщо място!Само ел.стъклата (като на всяко Е36) са малко по-проблемни,но със смяна на "ножичния" механизъм във вратата всичко си заспива!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Предишна

Назад към E36