Предложение за важна тема "Направи си сам" !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
anabella написа:Аз пък мисля, че модераторите няма да се натоварят ако следят една такава тема.
Освен това, bmwdriver , в първото мнение на темата може да се добавя информация от типа:стр. 1 - еди какво си
стр. 2 - друго
Не отнема особено много време, от опит го казвам
Имаш в предвид на първата страница да има нещо като съдържание ли ? Това е доста добре като идея

Според мен е важно да има такава тема, най-малкото защото нещата ще са на български. Аз ще преведа няколко статии от големите сайт-ове (вече съм почнал), някой друг ще преведе още нещо, трети, който си разбира ще снима докато ремонтира нещо и ще постне и така постепенно ще се събере доста матриал. Който както както каза bmwdriver трябва да се сортира правилно, което с общи усилия мисля, че ще измислим как да стане. Примерен вариант за контрол при евентуално по-нататъшно голямо количество информация е да се направи още един или няколко човека модератори, които ще следят само тази тема за излишни мнения. Сигурен съм, че ще има желаещи доброволци. Въпроса според мен е да има специализирано място само за ремонти в домашни условия, в които да влизат теми, които показват как се премахва даден проблем, а не единствено неговото диагностициране и съвет.
Пример:
Във Полезни теми и линкове свързани с Е36 има тема "Проблеми свързани с достигане на работната температура на двигателя", в която колега се оплаква, че парното не му духа топло и съветите са да си смени термостата - в темата направи си сам да има подробна тема със снимки как се сменя въпросният термостат.
Както се казва разделяй и владей

- anabella
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 325xi touring
a3 написа:Имаш в предвид на първата страница да има нещо като съдържание ли ? Това е доста добре като идея
Точно това имам предвид

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Май нещо не сте вникнали в това,което написах.Значи веднъж в "Полезни теми" да се обсъжда проблема и после в "Направи си сам"да се пускат снимки и обяснение
Е не може ли тези снимки да са в същата тема с обсъжданията,как мислите?Не е ли по-логично след като човек прочете темата,накрая да види и снимките и да му стане ясно за какво става въпрос.
А това,модераторите да следят тема с безброй страници и да вадят съдържание,нали се сещате ,че няма как да стане.Все пак имаме и друга работа освен висенето пред компа.Та си мисля,че сегашната схема е много добра.Прегледайте полезните теми и добавете някои решения или снимки,ако имате такива.Ако смятате,че някоя тема заслужава внимание пращайте Л.С.
За идеята да се превеждат статии от DIY библиотеки-мисля,че е излишно.Все пак повечето ползват английски и мисля,че ще се оправят.А и целта е да намерим ние решение на даден проблем все пак

А това,модераторите да следят тема с безброй страници и да вадят съдържание,нали се сещате ,че няма как да стане.Все пак имаме и друга работа освен висенето пред компа.Та си мисля,че сегашната схема е много добра.Прегледайте полезните теми и добавете някои решения или снимки,ако имате такива.Ако смятате,че някоя тема заслужава внимание пращайте Л.С.
За идеята да се превеждат статии от DIY библиотеки-мисля,че е излишно.Все пак повечето ползват английски и мисля,че ще се оправят.А и целта е да намерим ние решение на даден проблем все пак

Напълно подкрепям bmwdriver.
Колко от темите, които са се обсъждали в последните няколко месцеца заслужават да бъдат в "направи си сам" според вас? Не виждам снимки в темите или пък някой да се е заел подробно да обясни какво точно е направил
Това не е голям минус, но може би трябва да се наблегне повече там т.е. да има такива теми.
А как ще бъдат организирани - в една обща тема или в тема с връзки към тях няма никакво значение според мен. Освен това от една тема понякога е доста трудно да се отсеят наистина важните мнения, без да се изпусне нещо. Или трябва да има вариант с преразказване на темите, което би отнело много нерви и време, напълно излишно.
Колко от темите, които са се обсъждали в последните няколко месцеца заслужават да бъдат в "направи си сам" според вас? Не виждам снимки в темите или пък някой да се е заел подробно да обясни какво точно е направил
Това не е голям минус, но може би трябва да се наблегне повече там т.е. да има такива теми.
А как ще бъдат организирани - в една обща тема или в тема с връзки към тях няма никакво значение според мен. Освен това от една тема понякога е доста трудно да се отсеят наистина важните мнения, без да се изпусне нещо. Или трябва да има вариант с преразказване на темите, което би отнело много нерви и време, напълно излишно.
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3