Предложение за важна тема "Направи си сам" !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Нужна ли е важна тема "Направи си сам" за Е36

Анкетата свършва на 31 Май 2006, 22:23

Да
72
97%
Не
2
3%

Общо гласове : 74
младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 31 Май 2006, 16:07

anabella написа:Аз пък мисля, че модераторите няма да се натоварят ако следят една такава тема.
Освен това, bmwdriver , в първото мнение на темата може да се добавя информация от типа:
стр. 1 - еди какво си
стр. 2 - друго

Не отнема особено много време, от опит го казвам ;)

Имаш в предвид на първата страница да има нещо като съдържание ли ? Това е доста добре като идея :)

Според мен е важно да има такава тема, най-малкото защото нещата ще са на български. Аз ще преведа няколко статии от големите сайт-ове (вече съм почнал), някой друг ще преведе още нещо, трети, който си разбира ще снима докато ремонтира нещо и ще постне и така постепенно ще се събере доста матриал. Който както както каза bmwdriver трябва да се сортира правилно, което с общи усилия мисля, че ще измислим как да стане. Примерен вариант за контрол при евентуално по-нататъшно голямо количество информация е да се направи още един или няколко човека модератори, които ще следят само тази тема за излишни мнения. Сигурен съм, че ще има желаещи доброволци. Въпроса според мен е да има специализирано място само за ремонти в домашни условия, в които да влизат теми, които показват как се премахва даден проблем, а не единствено неговото диагностициране и съвет.
Пример:
Във Полезни теми и линкове свързани с Е36 има тема "Проблеми свързани с достигане на работната температура на двигателя", в която колега се оплаква, че парното не му духа топло и съветите са да си смени термостата - в темата направи си сам да има подробна тема със снимки как се сменя въпросният термостат.
Както се казва разделяй и владей :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 325xi touring

Мнение от anabella » 31 Май 2006, 16:16

a3 написа:Имаш в предвид на първата страница да има нещо като съдържание ли ? Това е доста добре като идея :)

Точно това имам предвид :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 31 Май 2006, 20:15

Май нещо не сте вникнали в това,което написах.Значи веднъж в "Полезни теми" да се обсъжда проблема и после в "Направи си сам"да се пускат снимки и обяснение :?: :roll: Е не може ли тези снимки да са в същата тема с обсъжданията,как мислите?Не е ли по-логично след като човек прочете темата,накрая да види и снимките и да му стане ясно за какво става въпрос.
А това,модераторите да следят тема с безброй страници и да вадят съдържание,нали се сещате ,че няма как да стане.Все пак имаме и друга работа освен висенето пред компа.Та си мисля,че сегашната схема е много добра.Прегледайте полезните теми и добавете някои решения или снимки,ако имате такива.Ако смятате,че някоя тема заслужава внимание пращайте Л.С.

За идеята да се превеждат статии от DIY библиотеки-мисля,че е излишно.Все пак повечето ползват английски и мисля,че ще се оправят.А и целта е да намерим ние решение на даден проблем все пак ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Май 2006, 21:22

Напълно подкрепям bmwdriver.
Колко от темите, които са се обсъждали в последните няколко месцеца заслужават да бъдат в "направи си сам" според вас? Не виждам снимки в темите или пък някой да се е заел подробно да обясни какво точно е направил
Това не е голям минус, но може би трябва да се наблегне повече там т.е. да има такива теми.
А как ще бъдат организирани - в една обща тема или в тема с връзки към тях няма никакво значение според мен. Освен това от една тема понякога е доста трудно да се отсеят наистина важните мнения, без да се изпусне нещо. Или трябва да има вариант с преразказване на темите, което би отнело много нерви и време, напълно излишно.

Предишна

Назад към E36