Проблем фарове ZKW-DEPO H1 -сега с ксенон
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Проблем фарове ZKW-DEPO H1 -сега с ксенон
Колеги , имам един много странен проблем и търся решението.
Колата ми е с фарове ZKW-DEPO H1 (с лупи)
Досега бях с нормални крушки Н1 и откакто съм ги купил ми е направило впечатление че на късите крушката , когато и сложа кабела отзад, и той опира в капачката на фара. (това е само на късите)
Досега решението ми беше да изкривя малко "пина" на крушката така че да не опира в капачката.
Но днес си сложих ксенони, и който има знае че на HID крушката е с много по дълго "дупе" от нормалната , съответно стърчи много по назад при мен.
Ако не бях съобразил къед точно да изрежа отвора на капачката на фара , така че "дупето" на крушката да влезе чак в маншончето, изобщо нямаше да мога да ги затворя.
Това едно на ръка , ама сега изобщо немога да си изрегулирам фаоровете нагоре-надолу защото крушката подпира.
Да не говоря че от едната страна ,дори малко подпира и измества фокуса на фара.
Въпроса ми е , има ли при други от вас същия проблем и какво е решението?
И другото , има ли разлика в капачките при фаровете ZKW H1 и H7 (демек с лупа или без лупа)
И да не би да има някакъв проблем в фара ?
Фаровете са почти чисто нови и няма нищо счупено по тях.
Колата ми е с фарове ZKW-DEPO H1 (с лупи)
Досега бях с нормални крушки Н1 и откакто съм ги купил ми е направило впечатление че на късите крушката , когато и сложа кабела отзад, и той опира в капачката на фара. (това е само на късите)
Досега решението ми беше да изкривя малко "пина" на крушката така че да не опира в капачката.
Но днес си сложих ксенони, и който има знае че на HID крушката е с много по дълго "дупе" от нормалната , съответно стърчи много по назад при мен.
Ако не бях съобразил къед точно да изрежа отвора на капачката на фара , така че "дупето" на крушката да влезе чак в маншончето, изобщо нямаше да мога да ги затворя.
Това едно на ръка , ама сега изобщо немога да си изрегулирам фаоровете нагоре-надолу защото крушката подпира.

Да не говоря че от едната страна ,дори малко подпира и измества фокуса на фара.
Въпроса ми е , има ли при други от вас същия проблем и какво е решението?
И другото , има ли разлика в капачките при фаровете ZKW H1 и H7 (демек с лупа или без лупа)
И да не би да има някакъв проблем в фара ?
Фаровете са почти чисто нови и няма нищо счупено по тях.
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Re: Проблем фарове ZKW-DEPO H1 -сега с ксенон
Колега аз съм с оригинално ЗКВ и няма разлика в капачките. Моите нормални крушки Н1 никога не са опирали в капачката.Предполагам, че имаш някакъв проблем в фара, но не съм сигурен защото моите са оригинални ЗКВ а не на Депо (тип ЗКВ)
Най-вероятно си е заводски дефект, на Депо едно свястно нещо не съм видял до сега, имах стопове, сега и предни мигачи, все са пълна шитня. Проблема можеш да си го решиш евентуално с други капачки, ако пасват. Най-добре, ако имаш приятели или познати с е36 да тестваш с техните как е положението. Аз съм със ЗКВ и ксенон на Н1, няма никакво опиране.
- svilgg
- ентусиаст
-
Вчера пак ги разглобих , до най дребния елемент , е няма грешка никъде , фаровете са си здрави и всичко им е както си трябва , но предполагам че проблема е в капачките
Остана ми време дори за малко тунинг на фаровете

Остана ми време дори за малко тунинг на фаровете

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега свали капачиките и регулирай фаровете на стенд, после им изрежи по големи дупки за кабела на HID крушката.
За да не се пълнят с прах, можеш да им лепнеш по една капачка от някакъв спрей или дезедорант, която да изнесе по назад оплътняващата гума.
На всички стандартни фарове си има такъв проблем, при едни повече при други по малко, някои хора изобщо не им обръщат внимание.
Но ти си от тези които са забелязали, че малко да я натиснеш кришката настрани и вече не свети както трябва.
Затова за да стане като хората ще се наложи да импровизираш.
П.П. маняшка история... няма да ви казвам от къде знам
За да не се пълнят с прах, можеш да им лепнеш по една капачка от някакъв спрей или дезедорант, която да изнесе по назад оплътняващата гума.
На всички стандартни фарове си има такъв проблем, при едни повече при други по малко, някои хора изобщо не им обръщат внимание.
Но ти си от тези които са забелязали, че малко да я натиснеш кришката настрани и вече не свети както трябва.
Затова за да стане като хората ще се наложи да импровизираш.
П.П. маняшка история... няма да ви казвам от къде знам

- svilgg
- ентусиаст
-
е, радвам се че не съм сам в морето.
да ,между другото аз си мислех да експириментирам малко с капачката , после си помислих "а не бе как ще правя такива работи по фаровете" , ама сега като си помисля ,че им пробих 25мм дупки на капачките , си казвам защо пък не.
а това дето казваш ти с точното място на крушката е адски вярно
забелязал съм че малко да я бутнеш по дупето и тя да излезе от фокуса на лупата и фара свети като вощеница

да ,между другото аз си мислех да експириментирам малко с капачката , после си помислих "а не бе как ще правя такива работи по фаровете" , ама сега като си помисля ,че им пробих 25мм дупки на капачките , си казвам защо пък не.
а това дето казваш ти с точното място на крушката е адски вярно
забелязал съм че малко да я бутнеш по дупето и тя да излезе от фокуса на лупата и фара свети като вощеница

- svilgg
- ентусиаст
-
а , и реших да се изкелеша , и да си направя стъклата на дългите жълти , ей така за фасон
е фасон че има-има , ама тоя фар сега свети по зле и от фенерче от пазара за лев и пеесе
като се постопли малко пак ще ги разглобя да махна фолиото

е фасон че има-има , ама тоя фар сега свети по зле и от фенерче от пазара за лев и пеесе

като се постопли малко пак ще ги разглобя да махна фолиото

Снимай ги с жълтото фолио 
Не те ли притеснява, че крушката ще го разтопи!

Не те ли притеснява, че крушката ще го разтопи!
- svilgg
- ентусиаст
-
ами то фолиото беше от скъпото и хората дето го продаваха ме увериха че било термоустойчиво
а и колко време реално караш на дълги
утре ще ги снимам (колата нема гледате че мивка не е виждала от ноември и маааалко мяза на кинеф
)

а и колко време реално караш на дълги
утре ще ги снимам (колата нема гледате че мивка не е виждала от ноември и маааалко мяза на кинеф

- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
Аз съм със същите и като регулирам фаровете се мести само единя фар, а другия се чува машинката и не помръдва. Някакви идеи ?

Откачена ти е машинката от ябълката на рефлектора.
Или ябълката е счупена
Или топката на края на машинката е счупена, но до сега не съм виждал само-счупила се, обикновено фарът е по-нежен.
Или ябълката е счупена

Или топката на края на машинката е счупена, но до сега не съм виждал само-счупила се, обикновено фарът е по-нежен.
- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Свилка дай снимки да видим че не съм те мяркал скоро в квартала
. Каде го намери това жълтото фолио че обиколих всичките Антонита и печатници даже до захарната търсих една никаде не предлагът жълто фолио.
Светни ме де го намери тфа фолио да си напрая едни халогенчета че тфа на бостънгрун-а много ходи жълтото.

Светни ме де го намери тфа фолио да си напрая едни халогенчета че тфа на бостънгрун-а много ходи жълтото.

- svilgg
- ентусиаст
-
Ето за тези които ме питаха за снимки
знам че без халогени изглежда глупаво , но след като установих че така фаровете грам не светят , добре че не съм си направил и халогени
както и да е напролет ще я разкарам тая фъшкия , който смята че е голяма гъзария да си слага но да има едно на ум

знам че без халогени изглежда глупаво , но след като установих че така фаровете грам не светят , добре че не съм си направил и халогени

както и да е напролет ще я разкарам тая фъшкия , който смята че е голяма гъзария да си слага но да има едно на ум

13 мнения
• Страница 1 от 1