масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло въпр
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
64 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло
vaykisss написа:Nasko_325TD написа:Отивай в БМВ дилъра и си копи оригинално!Не е милиони.
тоя пост на кой го написа ве брат,на всички стана ясно от темата че на хидравликата на е36 се слага АТФ Д2,то даже не откриваме ся топлата вода(колегата МЕТОДИ80 има много хубава подробна тема чел съм, но на бързо защото на предната ми кола сам си сменях маслото и нямах проблем,и не съм забелязал, че е описъл маслата с които може да се слагат в хидравличната система)
нямаше такава теманякой да е слагал зелено малсо и се учудих защо ми дадоха такова инженерите от мкар(очквах да е атф не съм го отварял на място ,като отидах да си сменям маслото,източих старото,отварям тубата(която е метална ,и не се вижда цвета) и
допитах се до хора които рзабират и те ми казаха няма дерт слагай,ок и аз го сложих и от тубата ми остана количество и си го взех и вкъщи прочетох, че не бива да се смесва с атф и
пуснах темата получих адекватни (и неадекватни :mhihi)мнения и тва е няма за кво да го обръщаме на ФЕЙСБУК
![]()
ИЗВОДА;
ми аз си купих от дилъра и кво същия к.р само че по голямвкараха ме във филм със тва масло дет от целия форум никой не кара с такова (е36ците),и уж хубаво ама никой не го препоръчва
.незнам дали друг път ще отида за масло специално в нашия дилърски магазин
''МОЛЯ ДА ПИШАТ САМО КОМПЕТЕНТИ ХОРА ИЛИ ТАКИВА КОИТО СА ПОПАДАЛИ В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ''
това от първото ми мнение от темата![]()
колеги мисля ,че мойта тема се изчерпа ,сега има доста по актуални и интересни теми да се съсредоточим върху тяхи да си караме колите
и нека има по малко теми с кафяв цвят ,да е прилежно и на някои които му се наложи да попита или само да прочете да е нагледно и да създаваме по малко излишна работа за модераторите
Еми така де.Хем чете на кутията,че пише да не се смесва-хем се чуди.Ами промий си системата или не си сипвай такова,какво има толкова за чудене.
Ако толкова имаш проблеми с хидравликата смени помпата и казанчето и тва,па ако не се оправи и рейката и ще се реши всичко!Пък ако и тогава не се оправи сменяй колата!

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Nasko_325TD написа:Еми така де.Хем чете на кутията,че пише да не се смесва-хем се чуди.Ами промий си системата или не си сипвай такова,какво има толкова за чудене.
Ако толкова имаш проблеми с хидравликата смени помпата и казанчето и тва,па ако не се оправи и рейката и ще се реши всичко!Пък ако и тогава не се оправи сменяй колата!
Е то може да не препоръчват смесване само защото ще се влошат качествата му,а не че ще се пресече и т.н.Колегата търсеше някой който вече е правил тази интервенция а именно преминаване от червено към зелено без някакви специални промивки а по стандартния начин описан от колегата metodi_80. Стана ясно,че никой няма опит с това зеленото,така че сам ще му се налага да разбира негативите и ползите от това да е зеленото масло.
А иначе колегата горе който говореше за MTF-a вероятно имаше в предвид ,да не пълним темата с писания за скоростните кутии.
Иначе е ясно,че този MTF вероятно е на тройна цена,както всичко предлагано от дилара,но за съжаление не мобах да го намеря другаде,особенно в наливен вариант.
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
Пичуи трепете ме! Небивалиците бяха, че някой написа жълт атф и наско веднага го направи на мтф, защото бил с жълт цвят, после написах за жълтия атф.
CHF 11.s - използва се при последните е34-ки(за тези с нивомат задължително)
КОНКРЕТНО за е36, до 96г. ползват АТФ Д2(и део
), като след 96-7(т.е. последните 36-ци) могат да работят както с АТФ Д2, така и с CHF 11.s. Като казвам могат да работят, имам предвид, че наистина няма да ви се разядат маркучите и уплътнинията, да ви провият помпите, да ви се измият рейките и тем подобни глупости от криптата.
По-конкретен и обобщен здраве му кажи!
КОНКРЕТНО за е36, до 96г. ползват АТФ Д2(и део

По-конкретен и обобщен здраве му кажи!
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Dream_BMW написа:Nasko_325TD написа:Еми така де.Хем чете на кутията,че пише да не се смесва-хем се чуди.Ами промий си системата или не си сипвай такова,какво има толкова за чудене.
аве Наско,от кой мой пост разбра че съм прочел какво пише на кутиятаказах че прочетах в къщи ве пич след като го сипах(имах хора с мен които разбират повече от теби мен
и те казаха няма проблем,пък и не го купувам от баничарницата а от мкар,нали оня пич половин час рови в компа преди да ми даде маслата
и тряаа да си имаме някво доверие ,не вярвам във представителя да искам масло за хидравликата а дами дадат масло за мазане на филии нали така
.
и много ми се иска да не беше написал последния си пост,що си мислиш че тряаа да имам проблем за да си сменям маслата,а тва за смяната на колата си мисля че не си човека които да ме съветва за такава стъпка щото съм сигурен че твоита не е глезена дори и наполовина както мойта
и аи стига със тъпи съвети ,ако нйяма кво да кайеш по добре само чети,щото от твои постове има много оцапани теми ша ма извиняваш ама не съм първия който ти го казва
![]()
Е то може да не препоръчват смесване само защото ще се влошат качествата му,а не че ще се пресече и т.н.Колегата търсеше някой който вече е правил тази интервенция а именно преминаване от червено към зелено без някакви специални промивки а по стандартния начин описан от колегата metodi_80. Стана ясно,че никой няма опит с това зеленото,така че сам ще му се налага да разбира негативите и ползите от това да е зеленото масло.
А иначе колегата горе който говореше за MTF-a вероятно имаше в предвид ,да не пълним темата с писания за скоростните кутии.
Иначе е ясно,че този MTF вероятно е на тройна цена,както всичко предлагано от дилара,но за съжаление не мобах да го намеря другаде,особенно в наливен вариант.
браво колега точно за това ставаше въпрос

AutoCoil:
Пичуи трепете ме! Небивалиците бяха, че някой написа жълт атф и наско веднага го направи на мтф, защото бил с жълт цвят, после написах за жълтия атф.
КОНКРЕТНО за е36, до 96г. ползват АТФ Д2(и део ), като след 96-7(т.е. последните 36-ци) могат да работят както с АТФ Д2, така и с CHF 11.s. Като казвам могат да работят, имам предвид, че наистина няма да ви се разядат маркучите и уплътнинията, да ви провият помпите, да ви се измият рейките и тем подобни глупости от криптата.
По-конкретен и обобщен здраве му кажи
даммм мойта е 96 затова сигурно затова момчето ми даде такова масло мисля ,че нямам основания да обвинявам хората от мкар за chf-a ,мерси за инфото,за сега няма дерт с това мало след 1000км ще го сменя пак да се изчисти(макар че си както го отворих от кутията чистичко) пък аз да ти кажа не съм се притеснявал дали ше ми се разядат маркучите или нещо друго а да не станат на боза

64 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5