Номер на двигател
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Номер на двигател
Колеги къде ми е номера на двигатела,318ис.И от кои мотори е моя защото четох че били два М42,производство е 94 края.каква е разликата мжду двата.Благодаря ви.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Номер на двигател
Двигателите са М42Б18 и М44Б19. С еднаква мощност, само че втория има малко по-висок въртящ момент при малко по-ниски обороти. Първия ползва дебитомер за определяне количеството постъпващ въздух, а втория МАФ сензор. До 96-та година е М42, после излиза М44. Ако правилно разбирам твоята е 94-та, значи трябва да си с М42. Относно номера на мотора - то е една плочка от дясната страна на мотора (погледнат отпред, т.е. стоейки с лице към предницата на колата). Светни с нещо първо да видиш къде е точно. После вероятно ще трябва да се наложи да го позачистиш, за да се чете нормално.
Благодаря колега аз мислех че М42 са два мотора,за М44 знам.Отивам да го търся за да няма изненади в КАТ.
Немога да го намеря, масленият филтър пречи да се види ако е в предната част на мотора, или е в долната част на мотора и трябва да се търси на канал.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ами аз не съм виждал точно къде е на М42. На М50 е там, където съм описал. Няма причина при теб да е на друго място, имайки предвид, че мотора си е пак под наклон, а номера трябва да е видим и от горе.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колега повечето бмв-та по талон са без номер на двигателя
Това си е голямо предимство 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Doviciozo написа:Колеги къде ми е номера на двигатела,318ис.И от кои мотори е моя защото четох че били два М42,производство е 94 края.каква е разликата мжду двата.Благодаря ви.
M42 има 2 разновидности - до края на 93-та, ако не се лъжа, беше първия вариант и след това е втория вариант. При новия М42 ремъка на алтернатора е канален, бобините са капсуловани в един блок и има клапан на картерните газове. Стария М42 мисля, че беше с трапецовиден ремък, бобините са 4 отделни и няма клапан за картерните газове. За други разлики не мога да се сетя в момента. А къде точно се намира номера на двигателя и мен живо ме интересува.

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Значи трябва канал,това в дясно е номера на мотора ,а за другите четох че са номер на рама.Моят мотор е с канален ремък както казва колегата,значи е от втория тип.Благодаря на всички.
11 мнения
• Страница 1 от 1