Преден лагер смяна...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Re: Преден лагер смяна...
vladi_a_i написа:Сваля се гумата с джантата,маха се спирачния механизъм,сваля се диска,отвива се гайката на главината и главината мисля,че с скоба се издърпваше но съм забравил вече...
Колега забваи да споменеш че към главината е хванат накрайника на рейката и късия шарнир и те също се откачат

Бъди честен пък да става квото ще
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
bmw55 написа:vladi_a_i написа:Сваля се гумата с джантата,маха се спирачния механизъм,сваля се диска,отвива се гайката на главината и главината мисля,че с скоба се издърпваше но съм забравил вече...
Колега забваи да споменеш че към главината е хванат накрайника на рейката и късия шарнир и те също се откачат
Колеги здравейте отново.Да ви кажа какви ремонти направих днес.Първо проверих в магазина за авто части и ми казаха цена на главината-200лв.

1.Махате гумата с джантата
2.Развивате спирачния апарат който се държи на два болта(16) който са хванати за шенкела.
3.Развивате билтчето на диска(шестограм) и отстранявате спирачния диск.
4.Отстранявате капачката на главината(като гледате да не я наранявате много защото след това трябва да уплатни добре),огъвате леко контрата на гаиката(гаиката е доста голяма ще ви трябва камък 46),и развивате главината която след това излиза доста лесно(не е нужно скоба).
От двете страни на главината има две черупки на лагера.
След това по обратния ред и сте готови.
И аз си помислих че съм готов но уви шума си остана

Сега колеги имам един въпрос към вас.По пътя на логиката като не е този лагер(левия) ще е десния.Първо да ви кажа как според мен де разбрах че ми е заминал левия лагер.Около 60-80 км. почва да се чува нещо като виене отпред и като завия на ляво(колата се накланя на дясно и се натоварва десния лагер) спирането спира и отново като изправя волана започва отново,както при завои надясно.
Има ли начин да разбера кои от двата лгера ми е заминал или утре да разглобявам и десния и да повтарям същата операция като днес?
- to6i_Racing
- младши ентусиаст
-
ляв завой-десен лагер
десен завой-ляв лагер
По-добре дай още 25лв-вземи другия лагер с главината и забрави за неприятния шум
Успех
десен завой-ляв лагер
По-добре дай още 25лв-вземи другия лагер с главината и забрави за неприятния шум
Успех

- Gancho
- младши ентусиаст
-
Добре колеги утре сменям и десния и ще пиша какъв е резултата.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И му сложи грес да има за да обере шумовете.И ако стане удари една ракия за хубавата работа!Успех
fastv6 написа:dido75ts написа:Колега, аз смених само лагера, които беше 150 лв.. Ако искаш сменяй цялата главина. Успех и поздрави.
Колега нещо да не си се объркал. Какъв е тоя лагер за 150лв? Ти ли си го сменял ако може да споделиш какъв е?
Да колега аз си го смених. За марка ще те излъжа, но го взех от магазин "АУТО ХЕЛП"
Dido75ts
- Gancho
- младши ентусиаст
-
И така колеги вече проблема с главинате е решен и колата вече нямя този дразнещ шум.Просто сложих главината от лявото колело(която беше здрава) на главината на дясното колело която като я извадих беше в доста окаяно състоение.Сега както каза колегата tekabg заминавам да пия една ракия за добре свършената работа 

- Батька Махно
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320 купе , 94
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
Gancho написа:И така колеги вече проблема с главинате е решен и колата вече нямя този дразнещ шум.Просто сложих главината от лявото колело(която беше здрава) на главината на дясното колело която като я извадих беше в доста окаяно състоение.Сега както каза колегата tekabg заминавам да пия една ракия за добре свършената работа
Заслужена ракия

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2