Трудно палене при студено 2.5 ТДС!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: F11 530xd Touring
Мечтае да кара: BMW M3/M5
Детайли за колата: Малкият мук с голяма душа! :)

E36 318d Touring
E46 320d Touring
F11 530xd Touring

Re: Трудно палене при студено 2.5 ТДС!!!

Мнение от svetkos_ » 06 Фев 2012, 14:02

Аз съм със същия проблем, но на малкия ТДС. При мен обаче не ще и да запали. Не съм я дърпал, че е в паркинг и после щеше да е трудно да я върна на мястото. При мен дори се чу едно "стриване" на метали при едно от завъртанията на ключа. След няколко опита започна да върти, но не и да запали. При това бях на кабели за подаване на ток от друга кола. Помпата отзад се чува. Чакам да се пооправи времето, за да я изтегля до сервиз. Иначе гореописаното беше направено при омекналото в събота и неделя време. Мислех и аз за кофти нафта, нищо че се зарежда на ОМВ. Както и за свещи. Ще видим тази работа, засега ще поизчакам снега да се понамести, за да ме дръпнат. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 06 Фев 2012, 20:19

svetkos_ написа:Аз съм със същия проблем, но на малкия ТДС. При мен обаче не ще и да запали. Не съм я дърпал, че е в паркинг и после щеше да е трудно да я върна на мястото. При мен дори се чу едно "стриване" на метали при едно от завъртанията на ключа. След няколко опита започна да върти, но не и да запали. При това бях на кабели за подаване на ток от друга кола. Помпата отзад се чува. Чакам да се пооправи времето, за да я изтегля до сервиз. Иначе гореописаното беше направено при омекналото в събота и неделя време. Мислех и аз за кофти нафта, нищо че се зарежда на ОМВ. Както и за свещи. Ще видим тази работа, засега ще поизчакам снега да се понамести, за да ме дръпнат. :bchug:

Огледай покрай дюзите трябва да е сухо,според мене дърпаш въздух от някъде.

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46
Мечтае да кара: BMW E34

Мнение от Maverick81 » 07 Фев 2012, 0:02

И аз с малкия ТДС не мога да паля...колата стои навън и сигурно 20 пъти подгрявах че да запали. Един ден ми подаваха и с кабели за да запаля, акумулатора замина. Заредих си го и го прибирам...тази сутрин уж беше меко, но пак голямо тресене и запали с триста мъки... Викам си свещи и веднага в сервиза. Още преди да ги проверят обаче видяха малък теч от помпата до тях и най-логичното е нивото на нафтата да е паднало сутрин и затова трудно пали, докато подкачи. Иначе като запали целия ден пали без грешка след това. Сега ще оправят помпата и ако има изгоряла свещ ще я сменят. Та дано това ми е проблема с паленето, че се побърках ...:clap:

Потребител
Аватар
Кара: печка с 6 кюнеца

Мнение от gopeto_bmwvr » 07 Фев 2012, 17:25

А може ли и при мен да е от теч на нафта....защото сутрин като тръгна да я паля и стрелката ми е винаги под това което съм я оставил вечерта:)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от S7 » 07 Фев 2012, 23:18

gopeto_bmwvr написа:А може ли и при мен да е от теч на нафта....защото сутрин като тръгна да я паля и стрелката ми е винаги под това което съм я оставил вечерта:)

Прегледай първо дали има някъде течове по двигателя или под колата,по скоро или поплавъка ти прави проблем или датчика за нивото на горивото.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Фев 2012, 23:28

gopeto_bmwvr написа:А може ли и при мен да е от теч на нафта....защото сутрин като тръгна да я паля и стрелката ми е винаги под това което съм я оставил вечерта:)

Нямаше да питаш ако беше такъв голям теча , нормално е да имаш разлика в показанията на горивото ,опита така говори , споко. За непаленето има сериозни съмнения ако имаш някъде дори само някво сълзене , че нощем кат вампир пие въздух горивната система и после на заранта няма палене :mhihi: . Та провери старателно за неплътности и прегледай мъркучлетата за обратна нафта да не са станали на кокал ,че тогава също смучка :mhihi: ама не гориво .

Потребител
Аватар

Мнение от gopeto_bmwvr » 08 Фев 2012, 14:20

Днес пак сутрина неиска да запали....с дърпане стана работата,както и да е оставих я да поработи за да възбуди акумулатора и я огасих след 15-20 мин.След 5 мин след това запали но пак трудно премигъха ми аварийните и огасна от самосебе си.След това опитах да я запала и все едно ми е слаб акумулатора и пак не искаше да запали.....Незнам вече се сбърках кво да правя!!! Май ще ходи за скраб....хахха

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 09 Фев 2012, 7:57

Я вземете си огледайте системата за херметичност.Всички маркучи за обратната нафта,дифтунгите на ГНП-то на щуцера за обратната нафта,резервоара и връзките му и проблема ще изчезне.Па вземете си източете и горивния филтър,ей така за всеки случай. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от S7 » 10 Фев 2012, 1:21

Nasko_325TD написа:Я вземете си огледайте системата за херметичност.Всички маркучи за обратната нафта,дифтунгите на ГНП-то на щуцера за обратната нафта,резервоара и връзките му и проблема ще изчезне.Па вземете си източете и горивния филтър,ей така за всеки случай. ;)

То това добре ама кой да чете по горе какво се пише :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 10 Фев 2012, 7:47

Ами а де. :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от gopeto_bmwvr » 11 Фев 2012, 13:03

Значи май открих проблема какъв е ....акумулатора си е отишал и неможе да задържа тока....днес взех нов...и утре ще пиша дали от това е проблема....а за маркучетата и другите работи ги прегледахме всичко е ток.....Благодаря все пак дано от акумулатора да е бил проблема!!! :) :) :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 12 Фев 2012, 0:59

Дано колега!Има вероятност и стартера да не е в час.Ако имаш пак проблем пиши ,ще ти кажа какво да направиш,за да видим дали е от това. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46
Мечтае да кара: BMW E34

Мнение от Maverick81 » 12 Фев 2012, 21:47

На моята оправиха теча от помпата, смениха маркуча за обратната нафта и една свещ и сега пали на четвърт, а преди винаги дори и без този голям проблем палеше след няколко превъртания...Явно е имало въздух в системата, а и теча... :evil: Ще я пробвам още следващите дни като е студено да видим дали всичко е "ток" :mhihi: :bowdown:

Предишна

Назад към E36