Климатик?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Климатик?
Преди една седмица си напълних климатика.
Имам следното питане.Нормално ли е от време на време да се чува едно сссс..... от към духалката в средата.
А на дълъг път на връщане от Пловдив за София карах някаде с 160км за почна да излиза леко като пара и след това спря.Климатика продължи да си духа нормално.Един приятел ми каза ,че това било испарения от конденз на въздух в духалката.
В колата не се усети някаква миризма.Дали не е било фреон.
Имам следното питане.Нормално ли е от време на време да се чува едно сссс..... от към духалката в средата.
А на дълъг път на връщане от Пловдив за София карах някаде с 160км за почна да излиза леко като пара и след това спря.Климатика продължи да си духа нормално.Един приятел ми каза ,че това било испарения от конденз на въздух в духалката.
В колата не се усети някаква миризма.Дали не е било фреон.
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
И при мен е така само че без да излиза дим иначе съска яко "ама нали са ни усойници колите" 

НЕВОЛЯТА УЧИ........

- sani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 ti Compact
"Съскането" е абсолютно нормално!
Белия "дим" не е изтекъл фреон, а самия конденз "замръзва" като се изпарява - тъй като климатика включва и изключва при достигане на определена темепература, като изключи се получава конденз и като включи този конденз направо "замръзва" и го виждаждаш през духалката - също е абсолютно нормално!
Карай спокойно
Белия "дим" не е изтекъл фреон, а самия конденз "замръзва" като се изпарява - тъй като климатика включва и изключва при достигане на определена темепература, като изключи се получава конденз и като включи този конденз направо "замръзва" и го виждаждаш през духалката - също е абсолютно нормално!
Карай спокойно

- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
......това го прави климатроника, а не климатикаsani написа:....... - тъй като климатика включва и изключва при достигане на определена темепература, ..........

- sani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 ti Compact
При мен шайбата на климатика вкл. и изкл. през определени периоди като достигне някаква температура (но незнам каква
) - за това го написах по този начин - и съм с климатик, то за климатроника е ясно 

9 мнения
• Страница 1 от 1