Странен шум от АБС

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i
Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968

Странен шум от АБС

Мнение от georgi9909 » 09 Фев 2012, 0:17

Здравейте, извинявам се за въпроса може да ви се стори глупав, но днес като натиснах спирачката и се включи ABS-а се чу много странен шум от модула му. Звучеше все едно удрям пружината на амортисьора с чук. Не ми се струва нормален този звук. Искам също да кажа, че ABS-a си работи, но този звук е адски дразнещ. Чува се за около 3-4 секунди след като се включи ABS-а. Извинявам се отново, ако това не е проблем а си е една от "екстрите" на модела :mhihi:
Колчетата нанасят поражения на вашите коли само в случай на самоотбрана.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Re: Странен шум от АБС

Мнение от MPOWERfan » 09 Фев 2012, 0:47

georgi9909 написа:Здравейте, извинявам се за въпроса може да ви се стори глупав, но днес като натиснах спирачката и се включи ABS-а се чу много странен шум от модула му. Звучеше все едно удрям пружината на амортисьора с чук. Не ми се струва нормален този звук. Искам също да кажа, че ABS-a си работи, но този звук е адски дразнещ. Чува се за около 3-4 секунди след като се включи ABS-а. Извинявам се отново, ако това не е проблем а си е една от "екстрите" на модела :mhihi:

Не се притеснявай колега,нормално е да чуеш този звук като стъпиш на лед.Чувал съм го на много коли включително и моята (ако е такъв който предполагам).Имаш ли нещо не редно няма въобще да го чуваш също така и чека на таблото щеше да ти свети постоянно. :yes:
Но нека все пак и другите колеги да кажат.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 09 Фев 2012, 2:12

Не съм удрял пружината на амортисьора с чук и не знам какъв звук издава, в системата има помпа която се включва, но по мое мнение не звучи като удар с чук... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 09 Фев 2012, 12:11

Според мен шума е все едно от разтегляне на стара пружина.
Мисля, че това е следствие от отварянето и затварянето на клапаните на ABS помпата.
При мен винаги се чува този шум когато работи ABS помпата.
ABS-а за сега работи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i
Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968

Мнение от georgi9909 » 09 Фев 2012, 13:59

Благодаря много колеги. Шума явно е едни от "бонусите" към колата :mhihi:
Колчетата нанасят поражения на вашите коли само в случай на самоотбрана.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact '97

Мнение от Mr2faces » 09 Фев 2012, 14:02

georgi9909 написа:Здравейте, извинявам се за въпроса може да ви се стори глупав, но днес като натиснах спирачката и се включи ABS-а се чу много странен шум от модула му. Звучеше все едно удрям пружината на амортисьора с чук. Не ми се струва нормален този звук. Искам също да кажа, че ABS-a си работи, но този звук е адски дразнещ. Чува се за около 3-4 секунди след като се включи ABS-а. Извинявам се отново, ако това не е проблем а си е една от "екстрите" на модела :mhihi:

И при мен е така, сега особено в тази поледица, все по-често го чувам, вярно е неприятно, но и аз нямам проблеми :dunno: .Погледни си ламаринените заборници, който са успоредно на диска, те най-често се късат, само от едната страна и издават звънчащ звук при задействането на АБС-а.На е30-то имах подебен проблем, ама една капка ОК-а и се оправи :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 09 Фев 2012, 15:45

georgi9909 написа:Благодаря много колеги. Шума явно е едни от "бонусите" към колата :mhihi:

:mhihi: така е

Назад към E36