Масло 5w40 BMW на М50
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
64 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Re: Масло 5w40 BMW на М50
Цените на 5W40 вече са доста достъпни за бедния BMW фен каращ Е36.И е грехота ако си обичаш колата и искаш най-доброто за нея(разбира се съобразявайки се с възможностите си)да не и сложиш 5W40.А дали ще продължиш да си с този вискозитет зависи от това,дали ти харесва как го приема мотора.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
metodi80 написа:По темата ...
Колега няма проблем да сложиш 5w40 на М50 ..... НО .... В определянето на типа масло е много важно да си познаваш мотора и като казвам да го познаваш имам предвид да знаеш състоянието на повечето детайли в него , да си ги видял лично с очите си (и разбира се да разбираш какво виждаш).
Ясно е че не всеки може да разглоби мотора си , за да прецени какво масло да сложи , а й не всеки ,дори да види състоянието на детайлите ще знае всъщност какво вижда ... Но наистина за избора на масло трябва добре да познавате мотора си , другия вариянт е да правите опити с различни масла и да следите поведението на мотора ...
От моя опит повечето мотори на Е36 се държат добре с 5в40 (освен ако не е някоя барака , дето са и взели душата от работа и от неподдържане) , особено за зимата е супер , защото е по -добро за студените стартове ... , но потретвам- всичко зависи от състоянието на мотора ...
Няма да коментирам качествата на маслата в БГ и извън , коментирано е и в тази тема и в други ... , но ще кажа , че моите впечатления без значение от къде е маслото , при Е36 след около 6к -7к пробег с едно масло - то губи съществена част от свойствата си , да не кажа , че си е за смяна ... (независимо от отва дали е 5, 10 , 15 в) .... Лично аз процедирам по следния начин и го препоръчвам - зимата карам с 5в40 , лятото с 10в40 (разбира се не винаги се придържам към тази схема и всичко зависи от джоба ) .... От значение е както пробега с едно масло , така и в какъв сезон се кара ... Преди време един уважаван от мен майстор ми беше казал - " С едно масло може да караш две лета , но само една зима !"
Тва за загубата на качествата е абсолютно вярно

и аз съм го установил по опитен път, до 5-6хил км при по-стабилно каране е ок и след тва почва да почернява здраво да поизчезва

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
То оставаше и някой да изгрубее толкова,че да го кара две зими.Аз сега съм на 10000 км от последната смяна и ойл сървиза ми вече е на предпоследната зелена лампичка.А не вярвам да е сметнат за маслото с което я карам.През змата има много цикли на изстиване и загравяне на маслото и точно това му разказва играта.Ойл сървиза е така направен,че да си води статистика на студените и топли стартове и спрямо нея гаснат лампите и пробега няма никакво значение.След като моите почти са изгаснали на 10000 и то с масло 5W40 от варел,при положение,че тези лампи са сметнати сигурно за доста по-истинско такова то тряя да съм луд да продължавам да се мотая и да не го сменям.
- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
Аз съм с М50Б20 и карам само с 5/40. Баш да не го пипа не е но всичко си е в рамките на нормалното. Ако мотора ти е здрав карай си го с такова масло. 

Ма много ме кефи тази кола!!!

64 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5