.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от bmw325tds » 30 Яну 2012, 17:55

.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 11:06, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Re: Закрепваре на акумулатор 2,5 tds

Мнение от arr0gance » 30 Яну 2012, 19:10

Не бях виждал тази кутия ,моя е просто акумулатора +дългия болт + планката която се завива с него за да не шава акумулатора,нямам кутията.Но стария акумулатор беше 85ач и беше доста голям и нямаше къде толкова да шава,новия е 100ач малко по-голям и даже не използвам болта с планката и не ходи на никъде.Предполагам,че при теб липсва планката която го стопира ,т/е номер 8 и 16.Междодругото има и още една планка която е Над акумулатора,минава му през средата и се стяга с болт откъм резервната,явно и нея нямаш.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 30 Яну 2012, 19:31

Ето линк към схемата: BMW parts catalog \ BMW 3' E36 \ Europe, Sedan \ 325tds (M51) \ Part groups \ Vehicle electrical system \ Battery
Кутия действително няма.
Но при мен няма номер 8 от схемата. Вярно че карах колада да я кърпят 'щото киселината беше скапала ламарината, но нямаше нищо подобна.
Акумулатора ми е 95Ah, Monbat и влиза плътно, но се мести по 0,5см и при срещата с преграда се чува удър.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 30 Яну 2012, 23:15

Намери една такава планка даже и от друга кола да е ,просто да си я завиеш,ако все още го има мястото, на което попринцип се завива и да ти спре проблема,друг вариант е да сложиш плат под акумулатора,който ще го стопира.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BEN » 31 Яну 2012, 10:36

Колега наистина тва е планката която закрепва акумулатора да не мърда,онзи ден сменях моя и го захванах точно с нея за да не мъдра.Интересно ми е друго как слагате 95аh акумулатор като оригинално от завода го дават мах 85Ah,и то не заради ампеража,а заради размера на акумулатора.Бях със 95Ah Varta и беше висока(влезна но стърчеше) не се затваряше нито един капак и кора от дясно на комбито.Сега минах на 85Ah Varta всичко си заспа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 31 Яну 2012, 13:03

BEN написа:Колега наистина тва е планката която закрепва акумулатора да не мърда,онзи ден сменях моя и го захванах точно с нея за да не мъдра.Интересно ми е друго как слагате 95аh акумулатор като оригинално от завода го дават мах 85Ah,и то не заради ампеража,а заради размера на акумулатора.Бях със 95Ah Varta и беше висока(влезна но стърчеше) не се затваряше нито един капак и кора от дясно на комбито.Сега минах на 85Ah Varta всичко си заспа.

:OT:
Моя е 100ач марка Мол и е по-висок и по дълъг,просто махнах пластмасата,която стоеше над акумулатора и сега самия акумулатор държи кората ,тя така или иначе си влиза под пдч-то,т/е само едната пластмаса махнах,имаше вариант и за по нисък,но този уж се води с двойно нещо си :mhihi:

За колегата,варианта е да намери горната планка,и да я сложи,така няма да шава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 31 Яну 2012, 14:20

BEN написа:Колега наистина тва е планката която закрепва акумулатора да не мърда,онзи ден сменях моя и го захванах точно с нея за да не мъдра.Интересно ми е друго как слагате 95аh акумулатор като оригинално от завода го дават мах 85Ah,и то не заради ампеража,а заради размера на акумулатора.Бях със 95Ah Varta и беше висока(влезна но стърчеше) не се затваряше нито един капак и кора от дясно на комбито.Сега минах на 85Ah Varta всичко си заспа.

Ами сегашните акумулатори май са по-малки,като размери за същите А/ч.Иначе кутията е за моделите,чийто акумулатори са в предния кош (моя например).Не събира акумулатор по-голям от 62А/ч (дори тогава не се дозатваря с около 3-4мм).Иначе за заводските 55 или 60А/ч си е перфектна!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BEN » 31 Яну 2012, 16:33

ildivvy написа:

Ами сегашните акумулатори май са по-малки,като размери за същите А/ч.Иначе кутията е за моделите,чийто акумулатори са в предния кош (моя например).Не събира акумулатор по-голям от 62А/ч (дори тогава не се дозатваря с около 3-4мм).Иначе за заводските 55 или 60А/ч си е перфектна!

Напротив колега от завода моята кола излиза със 85Ah и е същия размер както и този който сложих преди месец пак 85Ah.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 31 Яну 2012, 18:00

Колега намери номера 8 и 16 и си ти. Като се замисля при мен 8, 16 и 17 са като едно цяло. Не съм се опитвал да ги разделя.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Мнение от hakerizanov » 03 Фев 2012, 17:55

според мен тая кутия от първата снимка е от двигателния отсек на 4-цилиндровите. при тях е с такава пластмасова кутия с капак и дългия болт, закрепен към планката. явно при шестаците е по друг начин
I think things -- and they happen...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 03 Фев 2012, 18:38

hakerizanov написа:според мен тая кутия от първата снимка е от двигателния отсек на 4-цилиндровите. при тях е с такава пластмасова кутия с капак и дългия болт, закрепен към планката. явно при шестаците е по друг начин
Тая кутия я няма в багажника.
Дал съм линк към bmwfans, там се вижда че нищо не пише зьяаоьяаоьяаоьяаожнвм

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 05 Фев 2012, 18:24

за 2,5 тд/тдс ---- №8,16 и 17
за 1,8 тдс е кутията с капака и пак такава планка като при 2,5

Назад към E36