Срязан термостат - сменен, колата не работи добре, помогнете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Срязан термостат - сменен, колата не работи добре, помогнете
Здравейте колеги.
Преди 3г. си взех колата (е36 318i - m43) и всичко беше наред доскоро.
Явно сега в големите студове го забелязах, но колата загряваше много бавно, а когато е студено изтиваше бързо.
Преди няколко дни смених термостата с нов, като се оказа че стария е бил ОТРЯЗАН и никога не е затварял. Прилагам снимка
Смених и антифриза - обезвасдушиха го(първо духаха през отвора на радиатора докато от пробката излезне въздуха, после колата работеше малко да вдигне налягане и обезваздушиха от пробката), даже и аз отвинтвах после пак леко, леко пробката и излизаше само антифриз (не би трябвало да има въздух).
Проблема е, че сега колата не работи добре - когато е судена е супер зле, когато загерее пак не винаги работи добре - няма мощност, натискам педала на газта и тя глъхне, ако карам на скорост и не натискам педала, по някога колата отбива от скороста все едно е изгаснала и в момента в който натисна педала на газта поема пак с прекъсвания, затова я форсирам и по някога на полусъединител зада набере
Като загрее става по-рядко но пак го има.
Въпросите са ми следните:
1. Може ли термостата нарочно да е срязан така за да работи колата добре (или италианците просто са го срязали заради пестене на пари)?
2. Може ли да има въздух в системата (може би въздушна възглавница) и от там да идва проблема?
3. Може ли проблема въобще да не е свързан с термостата и антифриза, а просто да е дошло времето да се сменят/чистят дюзите, а е просто съвпадение че е станало сега?
Ще се радвам ако някой сподели дали е имал тъкъв проблем и да помогне.
Лека и безаварийна
Преди 3г. си взех колата (е36 318i - m43) и всичко беше наред доскоро.
Явно сега в големите студове го забелязах, но колата загряваше много бавно, а когато е студено изтиваше бързо.
Преди няколко дни смених термостата с нов, като се оказа че стария е бил ОТРЯЗАН и никога не е затварял. Прилагам снимка

Смених и антифриза - обезвасдушиха го(първо духаха през отвора на радиатора докато от пробката излезне въздуха, после колата работеше малко да вдигне налягане и обезваздушиха от пробката), даже и аз отвинтвах после пак леко, леко пробката и излизаше само антифриз (не би трябвало да има въздух).
Проблема е, че сега колата не работи добре - когато е судена е супер зле, когато загерее пак не винаги работи добре - няма мощност, натискам педала на газта и тя глъхне, ако карам на скорост и не натискам педала, по някога колата отбива от скороста все едно е изгаснала и в момента в който натисна педала на газта поема пак с прекъсвания, затова я форсирам и по някога на полусъединител зада набере

Въпросите са ми следните:
1. Може ли термостата нарочно да е срязан така за да работи колата добре (или италианците просто са го срязали заради пестене на пари)?
2. Може ли да има въздух в системата (може би въздушна възглавница) и от там да идва проблема?
3. Може ли проблема въобще да не е свързан с термостата и антифриза, а просто да е дошло времето да се сменят/чистят дюзите, а е просто съвпадение че е станало сега?
Ще се радвам ако някой сподели дали е имал тъкъв проблем и да помогне.
Лека и безаварийна

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
Re: Срязан термостат - сменен, колата не работи добре, помогнете
колега и аз съм със същия мотор (1.8 М43) и аз сменях термостат но колата си работи добре без проблеми,чесно за първи път виждам така срязан термостат немисля че така мотора работи по добре
ако има въздух може да загрява повече или да не духа топло парното ама пък от това да губи мощност неми се вярва,аз си мисля че проблема е друг и е просто съвпадение това с термостата

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Развий буксата на сондата и карай няколко дни така, после пиши какъв е резултата.
п.п. Италианците са страхотни мърши, не е от термостата
п.п. Италианците са страхотни мърши, не е от термостата
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Някакво съвпадения е, колега. Търси причината и я отстрани. Както Мишо ти каза погледни сондата. Също можеш да откачиш дебитомера и да видиш ще има ли промяна. Най-добре е да я закараш на диагностика, да я "прочетат".
- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
Ако си откачил акумулатора при смяната на термостата, сега и е нужно едни 15-20км. за да се нагоди компа, това при положение че имаш нещо неизправно, като ламбда, дебитомер.

Мерси за съветите,
в интерес на истината преди месец ми падна акумолатора и не можах да запаля (седя дълго време на габарити и аварийки).
Бутнаха ме, запалих, след това заредих акумолатора и сега е наред и в най-големите студове пали и върти.
Като се замисля май наистина проблема ми е горе долу от толкова време....., но съм минал доста километри и би трябвало вече компа да се е нагодил
Ясно е - ще ходя на диагностика, някой да ме посъветва къде?
Имаше тук един Ясен, но нещо май го махнаха от форума заради некоректност или?
в интерес на истината преди месец ми падна акумолатора и не можах да запаля (седя дълго време на габарити и аварийки).
Бутнаха ме, запалих, след това заредих акумолатора и сега е наред и в най-големите студове пали и върти.
Като се замисля май наистина проблема ми е горе долу от толкова време....., но съм минал доста километри и би трябвало вече компа да се е нагодил

Ясно е - ще ходя на диагностика, някой да ме посъветва къде?
Имаше тук един Ясен, но нещо май го махнаха от форума заради некоректност или?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ами темата му май още му седи,но ние не можем да я "виждаме".Някой колега ще ти даде адреса му със сигурност!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
7 мнения
• Страница 1 от 1