Замръзнал багажник, не ще да се отвори...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Замръзнал багажник, не ще да се отвори...

Мнение от boywalking » 31 Яну 2012, 1:36

Колеги, май от студа ми е замръзнал багажника (механизма за отваряне) и като щракна палчето, не се чува характерното щрак и да го отворя смело, ами се чува едно съвсееем слабо полущрак и изобщо от вътре не се освобождава механизма....

Та въпроса ми е... утре дали да търся някой разклонител и с духалка да нагрявам я от вътре колата, я от вън.... или през ключалката да пръскам WD40 колкото може или да не си правя труда хич ?
Кофтито е, че трябва газ да се сипе, а не мога да стигна до газовата :mhihi:
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

ентусиаст
Аватар

Re: Замръзнал багажник, не ще да се отвори...

Мнение от BadAngel » 31 Яну 2012, 1:38

сложи я в паркинга на мола.. там е топло и ако си замръзнала трябва да се размрази
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 31 Яну 2012, 4:06

Аз съм го правил заниманието с духалката една зима ама за целта трябва да се докопаш до 220в някъде...
Иначе онзи ден и на мен ми замръзна патрона и не ми се занимаваше и направо полях с топла вода.Припука няколко пъти и вече си бях отворил.Сега пак е камък ама като реша пак ще го полея и ще съм вътре.Иначе след размразяване с топла вода ако се третира веднага ключалката с препарат за ключалки или някакъв народен илач от рода на вд40,спирт,течен парафин,глицерин и т.н. предполагам,че няма да замръзне повторно.
И между другото затова си монтирах чашката за зареждане отвън(до капачката за бензина),за да не стане зимата да колонката да бера ядове докато си отворя.Хем няма ядове,хем не съм дупчил калници,брони и т.н. :yes:
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 31 Яну 2012, 16:13

При мен проблема е че не мога да отворя вратите, въпреки че мажа уплътненията от време на време, явно през ден-два ще започна с тази операция, а другия проблем е акумулаторната батерия-от студ заминава на кино за 3-4 дена, лошото е при мен, че карам само на къси разтояния, иначе както е казал колегата по-горе-отиваш на паркинга на мола или в топъл гараж и си ти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 31 Яну 2012, 17:34

Колеги, оправих се! Запалих колата, свалих задните седалки да легнат напред, така, че като загрее вътре в купето да отиде топлъл въздух и към багажника, а същевременно и "инжектирах" една доза глицерин в ключалката, ама така, че да се поразтече вътре хубаво и да размрази... покарах 1 час колкото да си свърша работа и багажника се отвори без проблеми ;)
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 31 Яну 2012, 18:38

Evrika !!!
Пак рано си се сетил :mhihi: за да не става така си намажи уплатненията с течен парфин или има специялни мазала за уплатнения против замръзване !
Аз миналия ден вратата не можах да си отворя на купето !
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

Назад към E36