318is?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

318is?

Мнение от ivan83 » 31 Яну 2012, 2:02

здр. колеги,обмислям покупка на е36ис и знам, че имат 2 вида двигатели(преди и след96г), каква е разликата, предполагам по-новия е по добър, но залужава ли си 1000-1500лв по-високата цена и ако да, защо?също искам да попитам има ли усезаема разлика в разхода и вървежа спрямо 320и
ще съм благодарен и ако някой даде мнение и съвет за ето тези, които съм набелязал и за какви най-чести проблеми да оглеждам при евентуална покупка
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
знам, че толкова стари коли няма как да са без забележки и трябва да се видят и пробват на място, но не съм имал допир до сега с е36 и искам вашето мнение и съвети

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за Е36 тийм София

Re: 318is?

Мнение от blabla » 31 Яну 2012, 2:22

Здравей колега, и аз бях като теб преди година питах във форума гледах съветвах се .. и т.н
От колите който си посочил първата само е с по новия мотор М44Б19, най лесно се познава по квадратните пласмаси и това че дебитомера е заменен с маф сензор (отпред в дясно в двигатения отсег). Някои казват че бил по добър други обратното, в крайна сметка всичко зависи от състоянието на колата .
Разхода спрямо 320 е една идея по малък мисля към литър два , всичко зависи колко газ даваш. При доста пенсионерско каране и не много задръствания иеса дава 9/100 В София не в час пик :)
Успех с търсенето :) Гледане и чакане му е майката и КЪСМЕТ :)
Изображение
IS power !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 31 Яну 2012, 2:30

благодаря колега, истината е че при покупка на толкова стари коли си трябва много късмет :paranoid:
за съжаление кризата ме удари зверски и мене :oops: и гледам нещо по-евтинко да барна за сметка на качеството :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 31 Яну 2012, 3:09

Здравей колега,първо трябва да кажа ,че и колкото и да си компетентен при покупката на автомобил понякога стават гафове ,така че трябва известна доза късмет.Аз три години карах ИС (м42) и като цяло имам само хубаво мнение,естествено при покупка трябва да гледаш да няма странични шумове мотора,да отвиеш капачката на казанчето на радиатора и да провериш за наличието на масло,да пали лесно и топла и студена ,ако имаш възможност даже бих те посъветвал да отидеш в някой сервиз и да я закачат и да и направят една пълна диагностика включително и на ходовата част,защото въпреки че всичко може да изглежда перфектно като я вдигнат най-вероятно ще излязат доста амортизирани неща за подмяна ,освен в рядък случай предишния собственик ако не я е обслужвал редовно и само с качествени консумативи и части.А относно за разхода си е строго индивидуално ,тъй като моята ис-ка някой път е горяла и повече от 320 ,но това зависи как я караш,при нормално извънградско каране с около 100 -120 км/ч ,при пуснат климатроник ми гореше около 8.0 - 9.0 л. в зависимост от настилката /баир ,надолнище и т.н/ ,а градско между 10-11 л. Айде късмет и да почерпиш после по една виртуална бира като я купиш красавицата :lalala: :driving:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 31 Яну 2012, 10:18

Както казаха и колегите по-горе всичко е до късмет! От всичките коли които си посочил, първата ми вдъхва най-голямо доверие, но която и кола да вземеш първо я вкарай в сервиз или вземи със себе си човек, които да разбира от коли и по-точно какво да гледа при закупуване на кола. Имаи в предвид, че тези коли са над 10 г. и ... . Има доста теми за закупуване на автомобили в форума, потърси в търсачката. Късмет!
Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 31 Яну 2012, 11:07

Аз съм за м42 леко по вървежен е ,и е много здрав, но гледай нещо нов внос , че преди години си беше модерно да караш IS-ка и са доста истезавани .Колкото до 3-те коли само първата е м44 , а в мобиле и по автокъщите има далеч ,къде по хубави екземпляри .
Преди 8 месеца едно приятелче си взе м42 с оригинален М-пакет 95-та от последните , много красиво купенце . Разтърси се и ще намериш това ,което търсиш , не се спирай на 3 обяви.
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 31 Яну 2012, 14:50

м42 и на мен ми се вижда по добър вариянт аз го карах 3 години на е36цата после го свалих и сега ми е в е30ската и съм му сменял само масло и съединителче по мотора нищо не е барано. А до колкото нов внос гледай само да не е внос от Италия или Австрия :mrgreen:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Яну 2012, 15:04

Колега има прекалено много инфо в радела, потърси с търсачката и ако изникнат конкретни въпроси тогава питай.
Изображение

Назад към E36