М43 умря от студ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
М43 умря от студ
Здравейте колеги, рядко използвам този раздел, но след сутрешните ми премеждия реших да споделя проблема си за да дадете някой съвет и да установим какъв е проблема.
Снощи яко изтормозих колата... но въпреки това не показа каквито и да е признаци за проблеми... сутринта качих се... запалих я... оставих я 20 минути да поработи... и на 20-тата минута започна да работи на 3 цилиндъра... реших да потегля... и при потегляне не успя да извади сила за да тръгне и угасна... запалих... опитах да потегля отново този път с повече газ... направи половин метър и отново загуби обороти и угасна... така няколко пъти... докато изобщо спря да пали и започна просто да си върти без да пали... опитах се да я запаля на скорост но никакъв шанс...
Да спомена че в резервоара едва ли има повече от 2 литра, но определено не е липса на бензин... дайте идея кво може да е
Снощи яко изтормозих колата... но въпреки това не показа каквито и да е признаци за проблеми... сутринта качих се... запалих я... оставих я 20 минути да поработи... и на 20-тата минута започна да работи на 3 цилиндъра... реших да потегля... и при потегляне не успя да извади сила за да тръгне и угасна... запалих... опитах да потегля отново този път с повече газ... направи половин метър и отново загуби обороти и угасна... така няколко пъти... докато изобщо спря да пали и започна просто да си върти без да пали... опитах се да я запаля на скорост но никакъв шанс...
Да спомена че в резервоара едва ли има повече от 2 литра, но определено не е липса на бензин... дайте идея кво може да е

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
Re: М43 умря от студ
помпата в резервоара да не е дала фира
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Въпреки, че изключваш липса на бензин си мисля, че точно тва е проблема. Ако не е това бензинова помпа звучи най-логично.
Последна промяна dan-dam на 27 Яну 2012, 12:10, променена общо 1 път
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Сипи 20литра бензин и послего мисли.
ПС Колеги не ги карайте тея коли с по 1л бензин.
ПС Колеги не ги карайте тея коли с по 1л бензин.
- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
+1 за бензина, карал съм бензиново БМВ, свършвал ми е бензина точно по описания от теб начин, първо му избягаха циганетата, после спря да пали. Мислех, че е имала бензин, щото й бях сипал предишния ден и аз като теб започнах да търся проблема другаде. На края и сипах 10 литра и колата си запали 

- Ogi
-
Плевен тийм
-
След малко ще тествам теорията с бензина... ако не стане я задърпвам до сервиза...
Но при положение че снощи и наложих 4 часов тормоз на пълна газ... сутринта на борда показваше -10... и стрелката на бензина като дам на контакт мърда ( малко ама мърда )... не се надявам много на това
Но при положение че снощи и наложих 4 часов тормоз на пълна газ... сутринта на борда показваше -10... и стрелката на бензина като дам на контакт мърда ( малко ама мърда )... не се надявам много на това

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Очевидно ,колата е запалила без проблем сутринта ,щом е работила нормално 20 мин на място и при тоя студ е нормално да похарчва доволно ,докато загрее,та нищо чудно да е свършил. Аз също съм се наигравал по тоя начин знаейки ,че нямам грам бензин ,с работа на място докато загрее малко и на път за бензиностанцията ,която е на 200м от нас ,всичко приключи по средата на пътя
Стрелката на бензиномера винаги мърда ,дори и минимално ,след контакт. А иначе ,ако всички теории за липсата на бензин не излезат верни ,както са казали колегите над мен, търси проблема по бенз. помпа,клапан за налягане и не на последно място замръзнал бензинов филтър ,защото и това ми се е случвало от "кръщаван" бензин

Стрелката на бензиномера винаги мърда ,дори и минимално ,след контакт. А иначе ,ако всички теории за липсата на бензин не излезат верни ,както са казали колегите над мен, търси проблема по бенз. помпа,клапан за налягане и не на последно място замръзнал бензинов филтър ,защото и това ми се е случвало от "кръщаван" бензин

Бях гледал по дискавъри тестове за разход при първи старт в студено време. Доказа се че бензиновите двигатели изгарят около 1 литър за първите 3 километра и това са икономичните, тестовете бяха с някво ново поло 1.4. Тей че за тези 20-ина мин в студа ти е дръпнало поне 1.5 литра.
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 Coupe 325tu
- Мечтае да кара: Shelbi GT 500
- Ogi
-
Плевен тийм
-
Бензин се оказа
голям съм тъпак
Благодаря на всички ви за съвета за бензина защото щях да си вкарам филма да я карам в сервиз и там сами да установяват проблема
За пореден път форума ми спестява кинти и усилия

голям съм тъпак

Благодаря на всички ви за съвета за бензина защото щях да си вкарам филма да я карам в сервиз и там сами да установяват проблема

За пореден път форума ми спестява кинти и усилия

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Пусни си сега линк на темата в бисерите
Ебавам се ... хубаво е ,че си се оправил безболезнено

Ебавам се ... хубаво е ,че си се оправил безболезнено

- vld
- Старши ентусиаст
-