Конверсия от 318 тдс към 325 тд, проблеми

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Конверсия от 318 тдс към 325 тд, проблеми

Мнение от SHTILL » 10 Яну 2012, 23:52

Здравейте. драги ми съфорумци и за много години :bchug: .
Попадна ми цяла кола донор 325 тд с мотор след основен ремонт с глава от Е38. Изкормихме 318-ката -компютър, инсталация на двигателя и инсталацията в купето, свалихме мотора, скоростна кутия, кардана, щангите за скоростния лост и сложихме нещата от 325-цата. Всичко пасна идеално, НО ( :bang: тъпото "но") започнаха проблемите. Фаровете и мигачите ги няма никакви. Прегледах бушоните, смених ключа, прегледах кабелите - няма скъсано, няма протрито... просто няма логика да не светят...работят само дългите и то като дръпнеш да премигнеш на някого. Това е единя проблем. Втория проблем се появи след като сложихме мотора и след няколко паления колата започна да пали много трудно и като запали не работи равномерно, или гасне. Като подам малко газ се форсира доста, има закъснение, също така след като си махна крака от педала има закъснение в отпускането на газта. Казаха ми, че помпата ми е проблемна. Имам помпа от 325 обаче тдС, а аз съм ТД и има разлика във диаметъра на фланеца на помпата. но като я огледах по-обстойно (външно) не намерих друга разлика назад. Може ли да взема карантията от читавата помпа и да я сложа на моята ?
Поздрави
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 728
Мечтае да кара: Алпина

Re: Конверсия от 318 тдс към 325 тд, проблеми

Мнение от denises26 » 10 Яну 2012, 23:58

За фаровете си виж релето (ако не си го видял), при проблемно реле симптомите са същите. За другите неща незнам. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Re: Конверсия от 318 тдс към 325 тд, проблеми

Мнение от SHTILL » 11 Яну 2012, 0:07

denises26 написа:За фаровете си виж релето (ако не си го видял), при проблемно реле симптомите са същите. За другите неща незнам. :D

Цък... пробвах с работещо ( на 100 % ) реле и не става...
Изображение

Назад към E36