Проблем с паленето или тоците на 325TDS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с паленето или тоците на 325TDS
Здравейте, малко съм нов във форума, но имам следния казус.
Колата е 325ТДС и стана следната случка:
Акумулатора беше паднал и колата не палеше. На таблото мигаше лампичката за ел. впръскването на гориво, но предполагам това си е нормално.
Сложих го да го заредя (акумулатора е нов на по-малко от година 100mAh - идеален си е за колата). Седя 24 часа почти и го забих в колата, тръгна от раз (колата има нов стартер от пак горе-долу година), карах я вчера, оставих я нощес, тръгнах сутринта минах 1КМ спрях, тръгнах да паля след 15мин. и кур!
И така за сега малко се чудя как се получава това, може да не се е заредил до край, но според мен и алтернатора може да не го е захранил никак.
В този ред на мисли на таблото не ми свети лампата за акумулатора дори при палене.
Давайте идеи за сервизи за дизелчета или някой, който чатка тоците да видим кво става!
честита нова година и яко ракии
Колата е 325ТДС и стана следната случка:
Акумулатора беше паднал и колата не палеше. На таблото мигаше лампичката за ел. впръскването на гориво, но предполагам това си е нормално.
Сложих го да го заредя (акумулатора е нов на по-малко от година 100mAh - идеален си е за колата). Седя 24 часа почти и го забих в колата, тръгна от раз (колата има нов стартер от пак горе-долу година), карах я вчера, оставих я нощес, тръгнах сутринта минах 1КМ спрях, тръгнах да паля след 15мин. и кур!

И така за сега малко се чудя как се получава това, може да не се е заредил до край, но според мен и алтернатора може да не го е захранил никак.
В този ред на мисли на таблото не ми свети лампата за акумулатора дори при палене.
Давайте идеи за сервизи за дизелчета или някой, който чатка тоците да видим кво става!
честита нова година и яко ракии

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Проблем с паленето или тоците на 325TDS
Ако караш на къси разстрояния може и от това да пада.
Иначе 100 ампера май е много за тая кола и може и да не може да го зарежда добре.
Иначе 100 ампера май е много за тая кола и може и да не може да го зарежда добре.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Ще те пратим колега в сервиз,ама в кои град искаш ? 

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Щом не свети лампата на таблото за акумолатора, е ясно, че не се зарежда.
Дори само крушката да е изгоряла тя участва във веригата и алтернатора не зарежда.
Има писано по въпроса във форума, ако имаш желание разтърси се има подробно обяснение.
Смени крушката и мери с мултицет как е зареждането.
Дори само крушката да е изгоряла тя участва във веригата и алтернатора не зарежда.
Има писано по въпроса във форума, ако имаш желание разтърси се има подробно обяснение.

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
vld написа:Щом не свети лампата на таблото за акумолатора, е ясно, че не се зарежда.

5 мнения
• Страница 1 от 1