дали тази кора става за под двигателя е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: дали тази кора става за под двигателя е36

Мнение от No0k » 28 Дек 2011, 2:52

Снимката, която е качил колегата arr0gance, кората, която се пада долу в ляво е за под мотора.
На 318 тдс е същата ( седан, ако има значение )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 28 Дек 2011, 11:19

мисля,че от тука ще стане ясно...

за моята, е36 компакт 95г.....

Изображение

поне аз си го обяснявам,че са две кори.... /номер 11 и номер 16,в случаят/.Като 11 е кората от снимката,която колегата още в първия пост е пуснал снимка :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 28 Дек 2011, 12:24

lubchitu написа:мисля,че от тука ще стане ясно...

за моята, е36 компакт 95г.....

Изображение

поне аз си го обяснявам,че са две кори.... /номер 11 и номер 16,в случаят/.Като 11 е кората от снимката,която колегата още в първия пост е пуснал снимка :)

номер 16 е копие на мойта, т/е си го обяснявам,че тази на снимката е за 325тдс...
а иначе да , номер 11 е тази от първата снимка,която казах,че стои под ск. кутия.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 29 Дек 2011, 12:01

Аз пък си търся за под радиатора кората.... от всяко 4-цилиндрово,бензиново ли става?!?!
И за обикновена и м-броня има ли разлика?!?!
за е36 компакт....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 29 Дек 2011, 13:13

lubchitu написа:Аз пък си търся за под радиатора кората.... от всяко 4-цилиндрово,бензиново ли става?!?!
за е36 компакт....

Няма кора под радиатора, има кора под целия мотор,която пази картера и напред стои под радиатора,а при ролките има отвор.Тя е номер 16,като кажете кора под радиатора все едно има някоя декоративна.С м-броня или не тя кората си седи на едно и също място,нямат общо,поне от това ,което съм видял и двете си застават почти еднакво дали е м или обикновенна все тая,тя стои над бронята,като един вид тя я придържа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Мнение от tenchooo » 29 Дек 2011, 19:11

lubchitu написа:Аз пък си търся за под радиатора кората.... от всяко 4-цилиндрово,бензиново ли става?!?!
за е36 компакт....

колега 20лв ако имаш интерес пиши да ти я снимам :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Мнение от tenchooo » 29 Дек 2011, 19:19

arr0gance написа:
за е36 компакт....

Няма кора под радиатора, има кора под целия мотор,която пази картера и напред стои под радиатора,а при ролките има отвор.Тя е номер 16,като кажете кора под радиатора все едно има някоя декоративна.С м-броня или не тя кората си седи на едно и също място,нямат общо,поне от това ,което съм видял и двете си застават почти еднакво дали е м или обикновенна все тая,тя стои над бронята,като един вид тя я придържа.

има колега бъркаш са почва от бронята и свършва точно кадето свършва радиатора поне до там е на моя таласъм за под двигателя от каде до каде е не споря щото нямам:)и си търся ама маи ще направи си сам някои ако иска можи да изрови та тема да прочетем :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 30 Дек 2011, 2:39

[/quote]
има колега бъркаш са почва от бронята и свършва точно кадето свършва радиатора поне до там е на моя таласъм за под двигателя от каде до каде е не споря щото нямам:)и си търся ама маи ще направи си сам някои ако иска можи да изрови та тема да прочетем :bchug:[/quote]

Да, възможно е да съм в грешка,не се замислих,че бензините нямат някой работи,като при мен.Интересно би било да направиш една снимки,стана ми интересно и къде се захваща и как като е толкова къса и стига,едва ли не до...никъде.Ако изнамериш в реалоем пак става,понеже това,което аз изнамерих си е голямата кора,която е от предната броня като пази и картера,т/е е доста голяма.Вече се сещам за вириант,някой да е срязал тази оригиналната до дупката с ролките и да я е закрепил на предните 4/6 болта. :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 320i Coupé
Мечтае да кара: BMW E36 M3 Evo Coupé

Мнение от .:The Player:. » 03 Яну 2012, 12:40

На моята 320ска купе са две кори едната е точно под радиатора и се хваща с щипки за пластмасите на бронята за хидроплан , а другата за нея и с винчета за стойки за купето :) Ако има някой да продава и двете да пише ЛС :yes:
BMW Enthusiasts : We live with our cars ... Enjoy the ride !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 04 Яну 2012, 3:14

имам абсолютно всички кори и алуминиеви заглушители под колата, които служат за обезшумяване и предпазване на ролки от вода и т.н. така, че ще ви обясня коя за какво е и къде седи > Номер 16 е предпазната кора която седи под радиатора и под ролките - отпред се захваща и започва от началото на бронята и завършва захваната върху хидравличната рейка. Номер 11 е следващатата кора която зашпчва след рейката и седи под картера и завършва в края на скоростната кутия. Останалите са алуминиеви заглушители и предпазители които покриват изпускателите и част от ауспусната система. Въпросната кора която пита в началото колегата е точно тази от номер 11, но не съм сигурен дали точно тази не е за дизеловия мотор (поне на такава ми прилича) - Корите под картера и скоростната кутия (една цяла кора е като казвам корите, не са няколко - една единствена е) се различават само и едиствено за бензинор и дизелов мотор (за всички двигатели с изключение на М модела кората под радиатора е една и съща, а кората под картера и ск. кутия се различава и дели на бензинови и дизелови. На М модела е същатата под картера както и на другите бензинови, само е разликата под радиатора) (няма разлика в категорията купе, седан, компакт, кабриолет, туринг...) Съответната кора която виждам за която колегата пита дали да закупи, освен че капачето за проката на маслото липсва, виждам и че е счупена на няколко места, така че ще бъде трудно захващането й... мой съвет просто

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 04 Яну 2012, 3:22

и още нещо ... Номер 14 е една смотана пластмасова кора, която струваше около 30-тина лева в Бова и я чаках около 1 месец и имаше вариант да не пристигне въобще , а без нея захващането на кората няма да е здраво и ще виси от едната страна, тъй като е основа на голямата кора (номер 11). Има и още една опция - да се поръча алуминиевата част която седи точно там до тази пластмасовата за да държи кората... Може и без тези неща които описвам, но провисва и седи грозно, варианта да не бъде така е побългаряване, но не е за предпочитане

Предишна

Назад към E36