Скорости, семеринги! NEW!/Странни вибрации при потегляне???/

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Re: Скорости, семеринги! NEW!/Странни вибрации при потегляне???/

Мнение от petio_bmw 318is » 17 Апр 2010, 20:23

Nukem написа:Колеги искам да се допитам до вас колкото и да е смешен въпроса, значи колата от моя страна за вече 2.5 години не е виждала никакви издевателства въртене на гуми, стартове и т.н, след като смених съединителя и покарах 200км реших да го пробвам и мога да кажа че сега си върти на място гуми прилично, но забелязвам че на 1-ва след 3500 оборота и пусна съединителя зацепва си върви страшно но някъде около прекъсвача се получават силни вибраций в скоростния лост това нормално ли е? за мен не е, мисля си или висящия тампон на дифа или нещо майстора да е прецакал, аиде да сподели някои от какво може да е?

Наи-после колата е получила оргазъм затва се е разтреперала,от кеф :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Може от тампоните на мотора да тресе на високи обороти.

Аватар
Кара: със спомени

Re: Скорости, семеринги!

Мнение от sonny » 17 Апр 2010, 22:05

vld написа:Добре де на старата кутия ли ти изхвърляше първа?
Защо очакваш пак да изхвърля при положение, че си сменил кутията?
А и това изхвърляне понягога се получава от липса на масло, което пък е съпроводено от течащите семеринги.
Аз правих тази процедура когато взех комбито, самоче без смяна на съединителя.
Смених семеринги, тампони гумено каре на кардана и сипах масло мотул, от тогава никога не ми е изхвърляло първа.
В момента съединителя ми е отвратителен, както казваш ти един час градско и направо те заболява крака, самоче при мен има и нещо друго, като покарам повечко градско и почва да тресе неистово при потегляне :banghead:
При теб имаше ли такова тресене?
Аз съединителя, че ще го сменя е ясно, въпроса е дали да се подготвям и за маховик :roll:

притискател бате Владе :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 17 Апр 2010, 23:24

Наи-после колата е получила оргазъм затва се е разтреперала,от кеф :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Може от тампоните на мотора да тресе на високи обороти.

:)Може да си прав, да я е било яд че и се е паднал пенсионер шофьор, сега сериозно, тампоните на двигателя са нови купих ги преди 6 месеца от Вари2000, тампоните на скоростната кутия също са нови, както и карето на диференцяла, казваите ако имате идея за други тампони ит.н.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 31 Май 2010, 10:09

За да не пускам отделна тема - и аз имам въпроси относно скор кутия на М43Б18 :
1. Предстои ми смяна на тези двата семеринга - трябва ли да се свали и да се отваря скоростната кутия ?
2. И моят съединител е твърд като на колегата, обаче нямам никакви други проблеми - имам колата вече 3 год. От какво може да е това и нормално ли е ?
Предварително благодаря !
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 31 Май 2010, 11:00

batvlady79 написа:За да не пускам отделна тема - и аз имам въпроси относно скор кутия на М43Б18 :
1. Предстои ми смяна на тези двата семеринга - трябва ли да се свали и да се отваря скоростната кутия ?
2. И моят съединител е твърд като на колегата, обаче нямам никакви други проблеми - имам колата вече 3 год. От какво може да е това и нормално ли е ?
Предварително благодаря !

1. Семерингите могат да се сменят и на място без да се сваля кутията.
2. Съединителя на Е36 е хидравличен и трябва да се усеща много , много мек педала, ако всичко е изправно.

А към колегата Nukem , виж карето на дифа да не е тръгнало и то , каретата на полуоските също ...
Щом усещаш вибрации в лоста , те идват от някъде по сиситемата ....
В случая ти казваш , че са сменени тампоните на двигателя , самата кутия , карето на кардана от към кутията , тампоните на кутията ..... Остава да прегледаш от висящия лагер на кардана на зад към дифа и задните колела как е положението , може при високите обороти от там някъде да идват тия вибрации и да се предават на кутията .....
Видях , че си снимал и тия малките тампончета , дето придържат генерацията към кутията .... За всеки случай виж тая планка , дето е захваната към гърнето и към кутията дали е правилно монтирана , дали не е нещо на криво сложена , огледай я , то си личи ..... Имах случай тая планка да не е добре завита към тръбата на средното гърне и от нея се усещаше лека вибрация в/у кутията .... Огледай си и тампоните на крайното гърне ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 31 Май 2010, 12:39

А към колегата Nukem , виж карето на дифа да не е тръгнало и то , каретата на полуоските също ...
Щом усещаш вибрации в лоста , те идват от някъде по сиситемата ....
В случая ти казваш , че са сменени тампоните на двигателя , самата кутия , карето на кардана от към кутията , тампоните на кутията ..... Остава да прегледаш от висящия лагер на кардана на зад към дифа и задните колела как е положението , може при високите обороти от там някъде да идват тия вибрации и да се предават на кутията .....
Видях , че си снимал и тия малките тампончета , дето придържат генерацията към кутията .... За всеки случай виж тая планка , дето е захваната към гърнето и към кутията дали е правилно монтирана , дали не е нещо на криво сложена , огледай я , то си личи ..... Имах случай тая планка да не е добре завита към тръбата на средното гърне и от нея се усещаше лека вибрация в/у кутията .... Огледай си и тампоните на крайното гърне ....

И аз както ти казваш реших че някъде по системата има нещо и след като смених всичко отпред, сега остава да тръгна назад, мисля да ги карам подред първо висящия лагер, каретата на полуоските и там ще видя друг тампон има ли няма ли.За скобата трябва да погледна, но не вярвам да я е поставил грешно майстора той има същата като моята е36-ца и си разбира от работата.
Иначе тампоните на крайното гърне са нови смених ги в Крафт като слегах remus-a.
Само че ще е по-натам че ме удари кризата и колата сега почти не я карам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 31 Май 2010, 17:04

Никой не казва нищо за спешъл инструмента: това е глух ключ № 30 тънкостенен и достатъчно дълъг около 20 см да е тръбата, преди време правих 1, но го изгубих, сега ще правя друг понеже отново ми трябва, къде се продава готов незнам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 03 Юли 2010, 23:58

Колеги днес сменихме висящия лагер, първо се изнервих че не е от него проблема защото моя висящ лагер беше като нов, нито напукана или скъсана гума нито сами лагер да му има нещо, след това направих 4-5 старта и чудо върти си гуми а вибрации в скоростния никакви или съвсем пренебрежими да сме честни, изглежда гумата на моя е била здрава но умекнала и затова са били тези силни вибрации!:)
Яд ме е че не съм ги снимал един до друг, а снимах глупости!:(
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 04 Юли 2010, 8:24

а на мотора тампоните гледал си ги?
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 04 Юли 2010, 11:27

Чисто нови от Вари2000 преди година!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 10 Дек 2011, 17:45

Може ли малко по-подробно да обясните как става смяната на семерингите на скоростите?Какво се сваля стъпка по-стъпка и има ли нещо специфично което трябва да се знае при смяната и?
Става дума за тези на опашката на скоростите! :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 12 Дек 2011, 20:21

Покарай я още малко,много си бърз след 200км я почваш :mhihi:
Вибрациите.... аз ги имам на 3та скорост постоянно,но се получават като не съм вкарал скоростта като хората,а иначе и самата 3та я изхвърля по някога,но рядко,и то като и се събере много на кутията (при вкл на турбото и стигане на пик,ако издържи си стои).Все пак вибрации има,пробвай да му я набиеш хубаво :mhihi:
п.п.вибрациите при мен не тресат лоста на ляво и дясно,но като ръката ми е там ги усещам.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 13 Дек 2011, 1:25

И тези ремъци на Континентал ги наблюдавай, че вече се патих от тази марка на динамото ремъка...
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E36