Проблем при избор на клапа на диг. климатроник
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- bobbyblabby
- кандидат ентусиаст
-
Проблем при избор на клапа на диг. климатроник
Колеги... не знам как да се обосновя... Някой от вас има ли проблем , когато натисне бутона за централно духане на дигиталното управление на климатроника ? Т.е. аз когато избера да ми духа от централните духалки парното, малко преди да се прехвърли струята на тях се чува едно яко изхлопване отвътре ... все едно някое жило закача или затяга някъде и изведнъж прехлопва нещо точно когато се отваря клапата ! Сигурен съм че не съм с единствената такава кола... някой този проблем разрешавал ли го е ? Знае ли от какво точно е (то е ясно че е от някоя клапа ... но по детайлно)
Re: Проблем при избор на клапа на диг. климатроник
При мен е същото от както съм взел колата (вече близо 4 год.).
Според мен е някоя клапа, но не ми се занимава да свалям цялото табло заради това.
Според мен е някоя клапа, но не ми се занимава да свалям цялото табло заради това.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
И при мен е така.Сигурно с времето са се прецакали клапите и се чува този неприятен звук.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
И при мен е същото... вече и аз съм с тази кола 4 години ,този звук го има от както съм я взел

- bobbyblabby
- кандидат ентусиаст
-
А бе пичове... Странното обаче при мен е че е от тази година...А колата я имам също от доста време и нямаше такива изпълнения!? Лошото е че не искам да сменям цялото устройство с клапите... Просто наистина ме дразни този звук ! Днес разглобявах ... Моторчето на клапата , която е за централналните въздуховоди е от шофьорската страна долу до педалите... Свалих го и го посмазах и това което се виждаше също пръснах със спрей... Честно да ви кажа имаше разлика ! Но минимална, то просто трябва да се смаже вътре явно цялата клапа или... Не знам и аз !?
Сваля се цялото парно и се ремонтира всичко.
Може да се наложи и да правиш 2в1... да намериш някакво друго и квото имаш счупено по твоето, сменяш със другото.
Ама като си представя каква хамалогия е, и аз си карам, и да си щрака колкото иска.
Като се развали, тогава ще се оправя!
М/у другото изщраква само като я палиш с централните духалки включени.
Откакто я паля/гася на стъклото и в краката само, не изщраква!
Може да се наложи и да правиш 2в1... да намериш някакво друго и квото имаш счупено по твоето, сменяш със другото.
Ама като си представя каква хамалогия е, и аз си карам, и да си щрака колкото иска.
Като се развали, тогава ще се оправя!
М/у другото изщраква само като я палиш с централните духалки включени.
Откакто я паля/гася на стъклото и в краката само, не изщраква!
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Трябва смазване на всички движещи се части/клапи,оси ,шарнирчета,зъбчатки и пр./ и всичко почва да работи в пъти по-безшумно--пробвано
Но на място става много трудно,и подкрепям колегата liloff, че докато е изправно да не се бута

Но на място става много трудно,и подкрепям колегата liloff, че докато е изправно да не се бута

7 мнения
• Страница 1 от 1