Проблем с палене и поведение на двигателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с палене и поведение на двигателя
Здравейте колеги имам проблем с колата м42б18 е двигателя.Та значи при стартиране на студен двигател колата неиска да запали, смисъл припали и огасне и то не напълно да запали ами полузапалено положение така да го кажа и така няколко опита от въртене на стартер и колата запали, но мн трудно и замириса на бензин доста от ауспуха. Другия проблем е, че след като тръгнах като натисна педала на газта повече ии колата моментално се дави и вобще неиска да качи обороти, а като и давам помалко газ качва оборотите, но пак го има това замисляне,давене...и в движение го прави същото като карам примерно с 3-4 хиляди оборота като върна газта и дам пак се дави и не качва обороти вобще..Това докато е студена като загрее има много много малко подобрение, НО пак си го има проблема:roll: и преди го имаше това замисляне, но винаги си е палела ии сравнение с сега почти не се усещаше.Моля някой ако е имал такъв проблем и знае от какво може да го прави да помогне или поне да ме упъти кое да проверя най-вече 

- valter123
- Потребител
-
- Кара: e36 318i
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем с палене и поведение на двигателя
Колега ще ползвам твойта тема понеже моите симптоми са същите. От няколко месеца колата постепенно спря да пали сутрин особенно ако Т* е отрицателна. Опитвасе да припали но гасне. Имам АГУ от 10дни и паля сутрин на газ и след това с високи обороти я обръщам на бензин докато загрее. Всичко изписано в форума съм го прочел, всички консумативи са сменени. На самодиагностика компа след работа на газ отчита единствено ламбда сонда. Колега не бързай да сменяш като мен всичко свързано с запалването понеже проблема си остава. Аз го направих понеже си сложих обикновенна АГУ. Като разход в София на къси разтояния М40Б18 ми дава около 10/100км и на газ и на бензин.

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Ламбда или датчик на колянов/разпределителен вал 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
Emilow написа:Здравейте колеги имам проблем с колата м42б18 е двигателя.Та значи при стартиране на студен двигател колата неиска да запали, смисъл припали и огасне и то не напълно да запали ами полузапалено положение така да го кажа и така няколко опита от въртене на стартер и колата запали, но мн трудно и замириса на бензин доста от ауспуха. Другия проблем е, че след като тръгнах като натисна педала на газта повече ии колата моментално се дави и вобще неиска да качи обороти, а като и давам помалко газ качва оборотите, но пак го има това замисляне,давене...и в движение го прави същото като карам примерно с 3-4 хиляди оборота като върна газта и дам пак се дави и не качва обороти вобще..Това докато е студена като загрее има много много малко подобрение, НО пак си го има проблема:roll: и преди го имаше това замисляне, но винаги си е палела ии сравнение с сега почти не се усещаше.Моля някой ако е имал такъв проблем и знае от какво може да го прави да помогне или поне да ме упъти кое да проверя най-вече
замери си клапана на налягането на реиката
5 мнения
• Страница 1 от 1