Проблем с алтернатор?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- gangsterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320i Touring '98
- Мечтае да кара: M6 Convertible
Проблем с алтернатор?
Вчера се сдобих с нов акумулатор Exide Premium 77ah тъй като стария умря в студа. Тази сутрин обаче като запалих и пак започна да премигва лампата на акумулатора. Подгряването на шофьорската седалка не искаше да работи на 2-ра степен, личеше си, че беше слаб тока. Покарах 20 мин. и като я изгасих като дам на контакт лампата не светеше, но колата си палеше. Проверих акумулатора, но клемите си бяха на място и оченцето светеше зелено. Поседя около 1 час и като я запалих всичко си беше нормално-като дадох на контакт си светна лампата на акумулатора, колата запали без проблем и лампата си изгасна и не светна повече. Така на няколко пъти пробвах и нямаше проблем. Отидох до магазина (akumulatori.bg на бул. Сливница малко преди кръстовището с Раковска като идваш от сточна гара) да направят пак замерване-с фарове, радио, подгряване даде 13.8-7. Майстора,който прави алтернаторите каза, че четките са заминали сигурно и затова пресветва лампата. Предполагам, че от студа като е студена още колата и не правят хубав контакт. Дайте съвет ако сте имали такъв проблем и къде в София бихте препоръчали да ми го ремонтират алтернатора. Майстора там ми каза 45лв. за работа + частите. Не знам това как е като цена.
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Re: Проблем с алтернатор?
Или хлабав ремък,износен,този на алтернатора.По-добре смени първо него.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колега според мен при 13.8 с всичко пуснато няма защо да се притесняваш 

- gangsterboy
- кандидат ентусиаст
-
Досега нямаше проблеми. Чак сега като паднаха под 0-та темпаратурите започнаха проблемите. 1-2 пъти за секунда ми е премигвала лампата в дъжд. Възможно ли е ремъка от студа да се влияе?
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Смени ремъкът.При мен се оправи и аз имах такъв проблем при дъжд.
Нищо не е свършило докато не свърши!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Ако нямаш шумове от ремъка и той не е напукан/нацепен си свали алтернатора и свали регулатора на напрежение. На него са закрепени четките. Можеш да смениш само тях или целия регулатор. Ако зареждането е нормално както е при теб(когато всичко е изправно) то аз бих сменил само четките,които са 5-7лв максимум, но ти трябва поялник и малко сръчност. Ако искаш може да си купиш и направо нов релерегулатор, неоригиналните са под 50лв ако не се лъжа. Директно plug&play. Свалянето на алтернатора е за 20мин работа. Регулатора се сваля без да се разглобява алтернатора.
Малко вероятно, да е от ремъка ако самия той е изправен, не са ти сложили по голям от 1555мм, не се чуват шумове и на пипане е добре опънат. На м50 е пистов за разлика от м40.
Малко вероятно, да е от ремъка ако самия той е изправен, не са ти сложили по голям от 1555мм, не се чуват шумове и на пипане е добре опънат. На м50 е пистов за разлика от м40.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- dan4o1618
- Потребител
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: 204кс М-пакет
2;3пъти ми прави този номер твоя и накрая плясна на магистралата,донесоха ми 2ра употреба,имах го,и се прибрах,после 40 лв мисля за смяна на четки,така че ремонтирай 

.7
- diyan dimitrov
- Потребител
-
- Кара: BMW 320
- Детайли за колата: купе
колега мисля,че показателите които показва мултицета са добри съвсем нормално сие 13.8-7 волта при такова натоварване,но може когато ти се намокри ремъка да приплъзва и за това ти просветва лампата
- gangsterboy
- кандидат ентусиаст
-
В понеделник ще я закарам за ремонт на алтернатора. Най-вероятно са заминали четките. Сам ме е страх да го отварям, по-добре да дам 50лв.
Ремъка не издава звуци, но може и него да го сменя профилактично ако се е износил. Сега е сухо времето и прави мизерии. Лампата свети като с студена колата, но като поработи 20-30мин се оправя.

- tosho_72
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS + 330ci
- Детайли за колата: черни :)
50 лв. + материали
е браво бе аз вземам 20лв.за смяна
+ реле регулатора (четки и реле са едно цяло) и ще почне да ти зарежда 14.4 Волта.Явно в големия град парите са повече 

- gangsterboy
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен - нови четки. Сега зарежеда 14+V. 40лв с включено вързване на радар детектора горе на плафона. Обаче още не е станало зелено оченцето на акумулатора и ще трябва да го сваля да го заредя. Добре, че е в гаранция. 

11 мнения
• Страница 1 от 1