Проблем с централно на компакт 99г

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Проблем с централно на компакт 99г

Мнение от angelBMW » 17 Ное 2011, 10:45

Здравейте колеги,снощи се сдобих с един компакт 323 има тук таме некои дреболии но с времето ще ги оправя,та въпроса ми за централното на компакта ключа е от новите наи вероятно повечето го знаят какъв е на 99г ключа с 3 бутона но не работи от тях централното нито от ключалката и фактически немога да си заключа колата :mhihi: а вътре М елементите са залъгващи и ме притеснява някои да не си направи подарък за коледа :mhihi:
По късно ще кача снимки на колата

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Проблем с централно на компакт 99г

Мнение от vld » 17 Ное 2011, 12:54

Колега, ако не ти работи нито една машинка. провери първо бушона.
Ако е здрав, значи са ти изгорели машинките сменяваш с нови и си готов.
За предните врати стават от всички модели Е36 с 6 пина на буксата, тоест от предни врати на другите модели.
Задната мисля, че е същата като на комбито.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 17 Ное 2011, 17:04

Провери бушоните,опитай с обучаване на ключа... ;)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 17 Ное 2011, 17:19

Аз имах същия проблем,но с Е36 седан.Централното изчезна.Можех да заключвам с ключа само шофьорската врата и багажника ,останалите ръчно ;) .Проверих бушоните,имаше изгорял.Смених го след което,централното проработи няколко пъти и бушона пак изпуши.Оказа се ,че в куплонга с кабели в задния капак,до лявото амортесиорче,на сгъвката има късо.Всчики кабели точно там нямаха изолазия.Изолирах ги и всичко се оправи.Предполага същия куплонг го има и на компакта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 18 Ное 2011, 4:11

Централното е било заради самото пъпче където се закопчава вратата незнам как се казва точно но проработи но проблема е че явно шофъорската ключалка е сменявана с друга и ключа по смъртно неможе да заключе и се налага да поправя да закл и откл с бутоните на ключа все пак за какво ми е иначе тази екстра :mhihi: случайно видях алармата която е под капака и пише IECSA Bunker Multitono търсих около 2-3 часа в интернет да видя неква информация за нея но нищо та като я погледнах кабелите не и бяха вързани та свързах ги,наложи се да отворя алармата да видя кои пин какъв е за да не изгоря нещо :mhihi: та като включа последния кабел + на пина на алармата и почва да пиука и като натисна чрез ключа нит приема нит предава да спре....
как става обучаването на ключа?четах преди време за нещо такова но като нямах такъв ключ и не ми беше интересно но явно доиде времето да ми стане интересно :mhihi:

Назад към E36