Сваляне на разход на гориво !

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Re: Сваляне на разход на гориво !

Мнение от jakson » 07 Ное 2011, 13:08

Колега, това колкото гори колата на газ зависи само от газовата уредба в твоя случай.
При работа на газ, двигателят ти не работи като модерен двигател, снабден с множество системи осигуряващи добрата му работа и макс. КПД, а работи като обикновен карбураторен двигател като жигулка :mhihi:
Така че отивай при някой газаджия.
То може и на бензин да не ти работи добре, защото газта вкарва грешки в ЕКУто и скапва много от перифериата по двигателя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 07 Ное 2011, 14:47

asdfdwadwa написа:Сорри за неуточненията колеги.Колата е с обикновенна газова уредба и незнам колко гори на бензин,защото има проблем с диузата,която вкарва бенз в двигателя.

Дюзите (инжекторите) на двигателя са ти 4 . Тва не е моноинжекцион ,за да е една . Само информативно го казвам ,ако мислиш ,че от там ти е "бензиновия" проблем .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 09 Ное 2011, 21:44

Извинявам се че ползвам темата на колегата но имам следния проблем:
-1.8 газ-бензин, м40 на газ нема никакви проблеми но на бензин например сутрин пали от раз работи на малко по-високи обороти и гасне,пала пак форсирам да не огасне и при потегляне на ниски обороти претриса(до към 3 000 )после си върви нормално,некакси неможе да поема или карам леко на 3 та след което минавам на 2 ра и докато се изреска тресе сеедно се дави некакви идеи ? :angel:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe Hellrot

Мнение от Nik4oZ » 10 Ное 2011, 1:24

v_p_m написа:Извинявам се че ползвам темата на колегата но имам следния проблем:
-1.8 газ-бензин, м40 на газ нема никакви проблеми но на бензин например сутрин пали от раз работи на малко по-високи обороти и гасне,пала пак форсирам да не огасне и при потегляне на ниски обороти претриса(до към 3 000 )после си върви нормално,некакси неможе да поема или карам леко на 3 та след което минавам на 2 ра и докато се изреска тресе сеедно се дави некакви идеи ? :angel:

Колега отивай на диагностика . И аз имах същия проблем с бензина ( без газ съм аз) отидох на диагностика и хоп ламбда сонда, смених я и все едно се качих в друга кола. Никой неможе да ти каже какво точно ти има на колата от обяснения.
Lurking in the shadows

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 13 Ное 2011, 23:35

А ако при изваждане на буксата на дебитомера или ламбда сондата поведението на двигателя не се променя изобщо ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 14 Ное 2011, 1:21

v_p_m написа:А ако при изваждане на буксата на дебитомера или ламбда сондата поведението на двигателя не се променя изобщо ?

Ами значи са ти сложили в повече от тези двете изборените от теб демек не са ти нижни. Ами как какво колега логиката сочи че щом не ти промена работата на мотора значи има нещо нередно в тях т.е. при откачане на буксата компа не получава информация от тях и не може да си сметне кат ората :mhihi: горивната смес и минава в авариен режим който вече няма как да не усетиш , ама тва като покараш малко колицата не знам на празен ход дали ще си проличи. Ако има разлика и колата измършавее значи работи изключеното устройство, ако не се промени значи досега си карал в авариен . Това е мойта логика пък и нирмално ми се струва като обяснение щото квото съм чел по тоя въпрос ( а то питане бол ) все отговора е : ако няма промяна значи се сещаш ,без обяснение . Успех.

Предишна

Назад към E36