Дупки между пластмасовите кори на предните калници.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Дупки между пластмасовите кори на предните калници.
Правих при майстор прагове, заварява ми нови ламарини на праговете. И естествено, полуфабрикат. Половината винтчета на пластмасовите кори на предните калници липсваха, а имаше само поставени и врътнати само на ръка. Е, дозатегнах си ги. Сложих други (не оригинални) но пак стабилни винтове на другите места. Но сега виждам че гумата като ми хвърля кал и т.н., ще влиза в малки но все пак ги има пролуки. Та си мисля с болкит мислите ли че ще мога да ги запълня? Или с нещо друго? ...Сега чакам тампоните за прага да ми ги донесат(Благодаря на колегата от тук), и ще ходя на майстора пак да ги сложим и да напълни праговете с масло. Ще го накарам да ги залепи тампоните, че да не излиза от там маслото (особено лятото), - а и по колко масло на праг да сложа?
Та, колеги, За дупките точно зад предните гуми, с какво да ги запълня? А да си сложа ли от гума (да си изрежа някаква конфигурация) нещо като малки калобрани? Просто бих Ви пуснал снимки, но колата не я държа пред блока щото я разглобяват и проверяват бензина всяка вечер.... Но ще кача тези дни.
Айде, със здраве!
Та, колеги, За дупките точно зад предните гуми, с какво да ги запълня? А да си сложа ли от гума (да си изрежа някаква конфигурация) нещо като малки калобрани? Просто бих Ви пуснал снимки, но колата не я държа пред блока щото я разглобяват и проверяват бензина всяка вечер.... Но ще кача тези дни.
Айде, със здраве!
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Дупки между пластмасовите кори на предните калници.
Няма кво да режеш. За там си има уплътнения, които са между калника и подкалника. Явно са хванали крака при "майстора" ти.
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
abracadabra написа:.. а и по колко масло на праг да сложа?
ние го пръскаме под налягане само да облее праговете..
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
...какво масло бе хора, то си има измислен консервант за автомобилни кухини против поява на корозия, струва 10-12лв.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
Борис_Малинов написа:...какво масло бе хора, то си има измислен консервант за автомобилни кухини против поява на корозия, струва 10-12лв.
как се казва? и със сигурност ли ще е толкова ефикасно?
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-

- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Колеги, напълних(по-точно сипах по около литър) ги с масло и от 4-те отвора зад 4-те гуми. Тече като лейка от къде ли не....(е пораздвижих колата напред-назад, и нагоре-надолу...,да стече навсякъде), пък да видим как ще е. Е, и колко се е омаслило... Даже взех та попивах по асвалта с парцал...(мразя да разливам такива неща), и напоения парцал влезнах отдолу и като почнах да трия,....намазах каквото видях, е-без спирачните дискове...
. И после имах боя(някаква зелена-сетих се за ония виц застаршината от армията където си боядисал зазката със държавната боя, и войниците му нарисували петолъчка отпред-та да е като каска
). Та със зеленото намазах прагове отдолу и докадето стигнах. Обилно.Сложих тампоните преди маслото. Благодаря на колегата от тук където ми ги даде. Супер са. И нещо нова за мен. Блажната боя лови много добре върху намазана с масло метална(да не кажа и ръждясала) повърхност. Дупките по корите на калниците не са толкова големи. С болкит се затвориха. Сега ми остава един черен антрацит за най-отгоре. Ама като се поопарича. Айде със здраве.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
abracadabra написа:Дупките по корите на калниците не са толкова големи. С болкит се затвориха.

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Върху маслото блажната боя лови яко викаш, нищо, имаш вече опита наесен догодина пак 

only rear wheel drive
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
...мбаа, догодина. В момента, когато исъхне блажната боя ще почне да пада и то на парцали. Не случайно на всяка една опакова на каквато и да било боя, изрично си пише в указанието за употреба, да се нанася на чисти и обезмаслени повърхности.

- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Вярно, мислех си че ще се поразтворят... Но, ако падне(което е най-вероятно!), -
прав е човека. Почвам наново с боята и така...Правя и аз някакви безумни експерименти. Обаче ако не падне боята? -Аз вече една седмица я карам и гледам не се лющи още...

11 мнения
• Страница 1 от 1