Проблеми с М40Б16 ... Помогнете !

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 316i e36
Мечтае да кара: 330d

Проблеми с М40Б16 ... Помогнете !

Мнение от Antonski » 23 Окт 2011, 16:12

Привет колеги, собственик съм на е36 1.6 м40.От известно време забелязвам ,че немога да стигна до прекъсвач, отива до 5 и 500 и умира (оборотите и падат ,все едно нещо я дърпа :D ).Снощи реших да я покарам на бензин (с обикновено газово съм) налях и 10 литра ,паля а тя тръгва да гасне ,оборотите падат все едно смуче въздух от някъде ,дави ли се не знам давам и газ тя гасне ... не мога да си обясня от какво е възможно ли е да е нещо от компютъра ,защото когато съм на газ карам с откачен (премахнат) дебитомер на неговото място има спортен филтър ...да не би да влиза в т.н, авариен режим и да ошашавя дебитомера после и да прави проблеми , защото като откача дебитомера и степ мотора докато е запалена всичко се нормализира .Друг странен проблем преди 1 седмица винаги палех от 2рия път когато е студена ,паля - веднага гасне ,паля пак върти около 5,6 секунди и взривява с кадилки отзад :( ...оправи се от самосебеси засега .. Имат ли нещо общо тези проблеми и какво предлагате да направя за да ги разреша :yes: Благодаря предварително :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Проблеми с М40Б16 ... Помогнете !

Мнение от bum_bum » 23 Окт 2011, 16:28

Заминал вал и кофти газова :dunno:
Ползвай търсачката за вала и майстор за газовата.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Antonski » 23 Окт 2011, 16:39

bum_bum написа:Заминал вал и кофти газова :dunno:
Ползвай търсачката за вала и майстор за газовата.

с газовото нямам проблеми. ако е износен вала защо като откача дебитомера и степа всичко се нормализира :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Окт 2011, 17:03

Така както си го написал не се разбира дали давенето или недостигането на по-високи обороти се оправя.
Честно казано винаги съм се чудел какво може да накара един човек да си купи БМВ, а после да го кара с откачен дебитомер, че да върви на газ, откачено АСЦ, че да не му хаби дисковете, заварен ванос, че да не сменя ангренажа и разни подобни подобрения.
Относно разрешаването на проблемите предлагам да си закачиш всичко, което трябва да е на колата, да идеш на диагностика и свестен газаджия и да отстраниш всички проблеми. В противен случай си караш на газ без дебитомер и това е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М40ки и М50Б...
Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
Детайли за колата: M-50 То Чyk..

Мнение от e90 325i » 23 Окт 2011, 17:32

Започни от вала :mhihi:
Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 Touring
Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
Детайли за колата: Много хубави :)

Мнение от jackass3D » 23 Окт 2011, 19:32

:) е няма как идва и тоз момент. Разпр. вал и кобилици, даже не отдавна имаше тема от колега за закупен ремонтен комплект от ebay даже с направени ролкови кобилици. Ако я намеря веднага щи я постна, че ся не я виждам. и беше станало супер.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Antonski » 23 Окт 2011, 20:31

на газ си върви перфектно ... сега я пробвах на бензин даже неще и да запали.добре да приемем че не отива в критичните от вала .на газ защо си върви нормално а на бенз даже и не пали ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido75ts » 31 Окт 2011, 22:05

Antonski написа:на газ си върви перфектно ... сега я пробвах на бензин даже неще и да запали.добре да приемем че не отива в критичните от вала .на газ защо си върви нормално а на бенз даже и не пали ?

Колега, на газ е нормално да си върви добре, все пак там нямаш дюзи, бензинова помпа и др.
Според мен един от проблемите са ти тези (провери ги) също така и клапана за налягане на рампата . Другия ти проблем може да е ТПС-а на дроселовата клапа ( има тема за това и стойностите, които трябва да има). За вала колегите ти казаха, че трябва да започнеш от там. И не на последно място е стъпковия мотор почисти го и го замери (има тема и за него). Май те чака доста работа ..... зимата идва стягай я :lalala: :lalala:
Dido75ts

Назад към E36