CD плейъра гасне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
CD плейъра гасне
Здравейте колеги,вече не знам какво да правя и реших да се обърна към вас !
Проблема ми е следния когато си увелича музиката на 12-13 (макс. е до 34) и плейъра ми гасне ,а преди това премигва без значение дали е запалена колата или не!
Първо си мислех нещо да не е акумулатора,който е 80 АЧ и е сравнително нов,свалих го и го заредих,но проблема не изчезна !
После реших да не би нещо буфера да дърпа много ток,но със него и без него пак увелича ли го гасне !
Днес взех и измерих дали зарежда алтернатора и без консуматори 14.31 В ,а със включени светлини,халогени,за мъгла,аварийни,парно и работещо ЦД 14.11 В
Колата си пали добре няма признаци да е слаб акумолатора !
Преди време нямаше подобен проблем !
CD Playera ми е Sony който съм купувал чисто нов и е свързан със евро букса,няма простотий по свързването и връзвани кабели !
Проблема ми е следния когато си увелича музиката на 12-13 (макс. е до 34) и плейъра ми гасне ,а преди това премигва без значение дали е запалена колата или не!
Първо си мислех нещо да не е акумулатора,който е 80 АЧ и е сравнително нов,свалих го и го заредих,но проблема не изчезна !
После реших да не би нещо буфера да дърпа много ток,но със него и без него пак увелича ли го гасне !
Днес взех и измерих дали зарежда алтернатора и без консуматори 14.31 В ,а със включени светлини,халогени,за мъгла,аварийни,парно и работещо ЦД 14.11 В
Колата си пали добре няма признаци да е слаб акумолатора !
Преди време нямаше подобен проблем !
CD Playera ми е Sony който съм купувал чисто нов и е свързан със евро букса,няма простотий по свързването и връзвани кабели !
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
- metalium
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34
Re: CD плейъра гасне
Колега преди време и аз имах такав проблем и се оказа че има защита самото сд която ако си вързал много по корави или слаби колони и го натовариш и изклучва за да не изгори нещо.... вазможно е ако си сменял самите тонклони и са по корави и са вързани дерекно да ти го прави.... При мен се оказа че самата тая защита беше се прецакала нещо и просто ме посаветваха да си сменя сд-то
Има и още един вариянт ако нешо си вързъл към + от кадето взима самото сд ток пак може да ти го прави.... Ако ти се занимава пробваи първо с един кабел вземи деректно + от акомолатора и го варжи към сд-то и ако продалжава да ти ги прави тия номера наи вероятно самото сд плаче за ново 

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Обикновенно това са симптоми на недостатъчен захранващ ток.Демек или тънък захранващ кабел, или лоша връзка ,или както колегата по-горе спомена ,плеъра е вързан с друг консуматор паралелно!Дай ток директно с дебел кабел ище видиш резултата. Лошият вариант е нещо в самия плеър , което е малко вероятно! 

- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Колега проблема ти е елементарен и схти излезе 10-15лв при някой еладжия. И аз имах същия проблем и отидох при един еладжия. Човека веднага се сети за какво става въпрос и ми го оправи. Значи проблема е че при по старите коли има някакви филтри които не ги знам какво правят. А при новите ЦД-та те са вградени в него и се получава пренапрежение мисля и от там цд-то изключва. Еладжията ми премахна тия филтри и сега си усилвам до колкото искам и ми взема 10лв
. Дано съм ти бил полезен колега 

- delas_328
- ентусиаст
-
pgv64 написа:Обикновенно това са симптоми на недостатъчен захранващ ток.Демек или тънък захранващ кабел, или лоша връзка ,или както колегата по-горе спомена ,плеъра е вързан с друг консуматор паралелно!Дай ток директно с дебел кабел ище видиш резултата. Лошият вариант е нещо в самия плеър , което е малко вероятно!
Това май се оказа че е кофти връзка едната букса се беше поизвадила и не е давало добър контакт ,става въпрос за онези дето са на кабелите и може да местиш плюса дето са едни пласмасови !
Иначе ЦД-то да е кофти

Така или иначе проблема за сега е отстранен и ще следя за напред дали ще прави пак така!
- SaRaLiQ
- кандидат ентусиаст
-
а при мен като е на място колата и като се увеличи повечко..да не правя друга тема да питам тук 

- delas_328
- ентусиаст
-
Колега описъл съм от къде се тръгва !
Алтернатор,акумулатор,хлабави връзки,или някоя колона която дава на късо !
Алтернатор,акумулатор,хлабави връзки,или някоя колона която дава на късо !
delas_328 написа:CD Playera ми е Sony който съм купувал чисто нов и е свързан със евро букса,няма простотий по свързването и връзвани кабели !
а тази букса сигурен ли че е свързана правилно, щото ако е без преходник трябва да се реже, няма как
- delas_328
- ентусиаст
-

10 мнения
• Страница 1 от 1