Проблем при 2.5тдс - няма мощност!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е60 530i

Проблем при 2.5тдс - няма мощност!

Мнение от doc™ » 25 Окт 2011, 15:51

Здравейте колеги,

Имам проблем с Е36-цата(2.5тдс 97г.) от 2 седмици.Проблема е следния:мига лампата за впръскване на горивото(DDE) и колата изгуби мощност,търсих в темите с проблеми във форума и видях че навсякъде пише,че проблемът бил от умна дюза,датчик колянов вал,регулиране на гнп,дебитомер,мап и т.н.Първо смених умната дюза,защото старата течеше и реших че в нея е проблема,смених я със здрава,работеща,но проблема си остана.След това проверих и дебитомера и датчика на коляновия вал,работят.Също така от както свети лампата и турбината се включва след 2200,2300оборота,свалих и измих кулера,пробвах и с друг ЕГР,замерих мапа и смених маркуча от мапа до колектора и няма никаква разлика.Най-накрая изчистих и помпата в резервоара,смених горивен филтър,но отново нищо.Днес ходих на диагностика да регулират ГНП-то и да видим дали няма някакви грешки,но излезе странен проблем,закачат я с ДИС-а GT1,но няма връзка с ЕКУ-то и с нито един модул от автомобила.Вече нямам идеи какво да правя и за това се обръщам към форума. :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Re: Проблем при 2.5тдс - няма мощност!

Мнение от Nasko_325TD » 25 Окт 2011, 16:11

Огледай кабелите около мотора.Често там има проблеми и се прекъсват,понеже се изпичат. :yes:
Последна промяна Nasko_325TD на 26 Окт 2011, 7:26, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `97 528i; '01 W220

Мнение от kasa_bira » 25 Окт 2011, 22:24

Колега не съм много в час с термините по колата, но моята тдс-ка също беше голям труп и ГНП-то не се показваше на диагностика, защото веригата ми беше толкова разтегната и центровката на помпата беше толкова заминала, че диагностиката не можеше да покаже толкова ниска стойност (дано да съм се изказал достатъчно ясно :mhihi: ) Ако не са изпечени кабелите, както каза Наско, запали колата, остави я на обороти и се заслушай за шумове в предната част на двигателя. По принцип трябва да си бачка като дизел без излишни шумове, ако чуваш нещо като допълнително чегъртане, което се повтаря на равни интервали, трябва да си видиш веригата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 25 Окт 2011, 22:31

Как провери датчик кол. вал и дебитомер . Ако всичко си проверил и си сигурен в метода на проврка остава да кажеш как ти е центровката , ако случайно сте я проверявали и нея. Другото е кабели ама на скрито дет са и да правят мизерии ( окъсани, протрити , прекъснати) , че това с диагностиката идва да покаже проблем с кабеляците нейде дет се не вижда ей така на пръв поглед. А датчик кол. вал като го проверява ( замери ли го за проводимост на кабелите му до ДДЕ ) да го изчисти случайно , имах такъв случай и се оправи с почистване на ел. връзките-буксата .

Потребител
Аватар
Кара: Е60 530i

Мнение от doc™ » 26 Окт 2011, 0:45

Първо изчистих буксата(датчика на кол.вал),но нямаше ефект,след това го свалих и сложих друг от работеща кола.Дебитомера - откачих му буксата,нямаше никаква разлика и след това го размених с друг и пак същата работа.Центровката не сме пипали,защото не мога да влезна в ЕКУ-то,но иначе помпата е бутната макс. към мотора,заради разтеглени вериги,а от плочката не ми се вярва да е - мотора си работи равномерно,не падат оборотите.Преди да светне тази лампа,си чистех грешки - влизаше се в ЕКУ-то без проблем :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 26 Окт 2011, 7:32

Имах подобен проблем с мойта баба яга преди години.Значи карам си аз върви си като за бензинка и хоп пресветна тая лампа на впръскването и адееее мощност нямаааа.Бре викам ко става тука,един куп псувни и след малко се оправи,после пак така.Викам си така няма да я бъде,рових търсих-нищо.И накрая в един сервиз съвсем случайно бях отишал за друго,но пича го видя и вика,абе тука имаш една букса дето се държи едвам едвам на 1-2 жилца от кабелчето.Кога гледам това буксата на умната дюза.Ха викам му ти си цар майна,евала.Смених буксата и досега проблем не ми е правела.Та затова огледай кабелите внимателно.Свали колектора да имаш повече пространство. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 26 Окт 2011, 9:00

Няма да е лошо да и се направи диагностика.Извади ,,К,, и ,,Л,, линиите директно от ДДЕ .Много често и само на е36 се губи комуникация през буксата.
В Аутодата ,Толерансдата има моторната схема.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Назад към E36