Странен шум около двигателя M42B18 при опр обороти клип
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Yandel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги като каляски !
Re: Странен шум около двигателя M42B18 при опр обороти клип
amadeusbg написа:Здравейте колеги,
чува се много странно като тракене откъм двигателя:
тук е при току що пусната кола (не е каране 2 дни, но не знам дали има значение)
http://www.youtube.com/watch?v=zLqWqQW6Eb8
тук е след известно време (тракането намалява значително и го прави някъде около 1500-2000 оборота май)
http://www.youtube.com/watch?v=Ccw949zEEr0
Принципно това го прави от много време, колата си върви и няма видни проблеми, но все пак си е притеснително, да не говорим и за изключително дразнещия шум.
Поздрави
Подобен на звука от първото клипче ми го издава и сега, когато колата е студена, но отшумява много бързо след като е работил двигателя. Имах същото тракане със старата си кола - ходих на майстор и там ми казаха, че най-вероятно е веригата (ама ако ще го правиш тоя ремонт... по-добре си потърси някой читав двигател защото може и по-евтино да ти излезе) а иначе на мен се оказа, че ми губи масло и започва да трака само от недостиг на масло... всичко друго си беше окей - така, че виж хвърли едно око и там за всеки случай

- amadeusbg
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318is coupe
Aми предстои разглабяне и проверка на какво е отишло в събота, доколкото знам маслото трябва да се източи. Да ви попитам само има ли нещо по - особено при стигането до веригата?
Приятелят, с който ще я правим, каза че трябва да се маха водна помпа и някакви други неща , бихте ли споделили как протича точно работата и съответно необходими ли са някакви специално инструменти по разглабянето?:)
Поздрави
Приятелят, с който ще я правим, каза че трябва да се маха водна помпа и някакви други неща , бихте ли споделили как протича точно работата и съответно необходими ли са някакви специално инструменти по разглабянето?:)
Поздрави
- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
сваля се виското водната помпа капака на мотора отпред капака на клапаните но внимаваите със водната помпа да не е строшите та после и помпа да зимаш и си земи гарнитури после да и сложиш да не текне като леика като и сипеш маслото после и не ти препоръчвам да сипваш старото масло
и със този твои приятел дано знаете какво ще правите да не е карате на моистора на части да е зглоби ...

- amadeusbg
- Потребител
-
Ами май се оказа, че ще я карам при един майстор. Що се отнася до маслото мисля наистина да е старото, защото е само на 2000км, жал ми е и него да сменям:)
Поздрави
Поздрави
- 318_is
- Потребител
-
- Кара: 530i touring
- Мечтае да кара: E39 - М5
Е колега ако си мераклия си приготви 200 лв. за оригинална верига и 90 за обтегач . Поздрaви
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
стига бре 200лв , оригинална съм я взимал преди години - 80 , само дето си я поръчах от магазин а не от дару. Веригата беше IWIS и оригиналната и тая която дойде .
Я питай тук http://www.nelasbg.com/pczdk.htm#averigi колко ще струва
Я питай тук http://www.nelasbg.com/pczdk.htm#averigi колко ще струва

- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
- amadeusbg
- Потребител
-
Отново благодаря на всички за отговорите:)
@Mitrax - мерси много, 150 лева ще ми излязат двете от въпросното магазинчв, което на фона на 320-те от дару кар ...
Да се надяваме само, че няма друго за сменяне, защото до колкото разбрах другите части вече са си само оригинални и са си $$$
Поздрави:)
@Mitrax - мерси много, 150 лева ще ми излязат двете от въпросното магазинчв, което на фона на 320-те от дару кар ...

Да се надяваме само, че няма друго за сменяне, защото до колкото разбрах другите части вече са си само оригинални и са си $$$
Поздрави:)
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2