Ел.стъкло компакт?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Ел.стъкло компакт?

Мнение от Игнатов » 18 Окт 2011, 9:27

колеги, тая сутрин ми блокира ел.стъклото в полуотворено положение и след като махнах кората видях че прастмасовите "джаджи" които влизат в металните планки на стъклото са счупени... сменят ли се само те или целия механизъм, и самите "планки" на стъклото имат ли някякви огранчители в краищата, които да пречат на тея пластмаси да излязат

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: Ел.стъкло компакт?

Мнение от _galio_ » 18 Окт 2011, 9:33

явно е хронично :) аз съм така от месеци - заклинил съм го в горно положение и чакам да ми се занимава ... при мен проблемът е в изядените пластмасови водачи, смени всичко пластмасово там и си свиркай
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Мнение от jlpetkov » 18 Окт 2011, 10:00

сменят се пластмаските колега. нямат ограничители в двата края.
Те са Номер 2 на схемата.
Номенклатурен номер : 51321938884
Описание : ЩИПКА - ПЛЪЗГАЧ МЕХАНИЗЪМ СТЪКЛО
Ед.цена (с ДДС) : 4.13 BGN
Има наличност
Изображение Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Окт 2011, 11:06

Купувай нови, сменяваш ги, после регулирай прозореца да се движи плътно в ляво като го гледаш отвътре, за горния ляв ъгъл става въпрос.
Регулажа става с едно рамо което е хванато долу в ляво на вратата, разхлабваш и го натискаш надолу, после затягаш и пробваш.
Водачите се чупят заради износени уплътнения в които прозореца почва все по трудно да се движи и запъва.
Решението е да се сменят с нови.
Но временно можеш да решиш проблема, като ги изчистиш хубаво и намажеш с смазка, лекичко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Игнатов » 18 Окт 2011, 13:38

ок благодаря, ще поръчам тия дни...
и последно питане - ако може някой да помогне с ном.номер на пластмасовите "дюбели" (бели хванати към вратата) на които се завиват видийките на дръжките, че днеска на пътя стана тая работа баш в големия сняг и трябваше по-най бъзия начин да я откача тая кора :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 Coupe 325tu
Мечтае да кара: Shelbi GT 500

Мнение от Rudisan » 18 Окт 2011, 17:58

можеш да си ги смениш сам, колегата е казал цената толкова са в камор аз съм вземал от там и винаги имам резерви. ако не ти се занимава в княжево има един сервиз точно за тези проблеми но ще ти отрежат главата както на мен, питай патило. 130 лв за двете врати а 4 пластмасови водача са 17 лв. направи си сам сметка как ще ги правиш и дали ти се дават пари
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

Мнение от Graphite » 18 Окт 2011, 18:55

vld написа:Водачите се чупят заради износени уплътнения в които прозореца почва все по трудно да се движи и запъва.
Решението е да се сменят с нови

колега, тези уплатнения на каква цена са? при мен на два-три месеца се чупят (водачите) пък и много ме дразни колко мъчно и трудно работи прозореца...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 20 Окт 2011, 0:31

И мен ме интересува цената на тези уплътнения че моите са се подгънали отгоре и особено дястото се движи много бавно,най-вероятно заради уплътнението.Как се сменят и от къде мога да си ги купя.Колата е седан ако има значение ;)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Игнатов » 20 Окт 2011, 8:42

Игнатов написа:... ном.номер на пластмасовите "дюбели" (бели хванати към вратата) на които се завиват видийките на дръжките....

колеги, сменяеми ли са тез "дюбели", че днеска трябва да ги поръчвам, пък в реалоема никакви ги няма

и на кой номер отговарят щипките за корите, щото ги дават два вида (комлект ли са или са различни неща):

- 51 41 1 973 500
- 51 43 8 189 313

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Окт 2011, 9:21

Сега не ми се рови, но за щипките има два вида , едните са с гумено пръстенче за по добро уплътнение, другите са същите но без това пръстенче.
Ако на старите си имал пръстенче можеш да си го преместиш и да си купиш от ефтините, може и да си изрежеш от гума за велосипед.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Мнение от hakerizanov » 20 Окт 2011, 10:10

според мен колеги най-добре си ги сменяйте вие тия плъзгачи. тъкмо ще си видите дереджето на щипките на корите. при мен 5 щипки се бяха отлепили от кората и се чудя що дрънка като затварям портата. в моя случай ги залепих с полиуретан (такова имах, вероятно става и с друго. засега държи здраво). и по-обилно да се намаже релсата на плъзгача не пречи (стига да не е някаква гъста грес). важното е да се махне старата смазка, че най-вероятно се е спекла на панел и оттам цялото заяждане. тая дистанционна втулка (или ако предпочитате дюбел) е същата като на седана. на седана се намира на самия механизъм а при компакта е на вратата. ако намериш от седан - става :yes:
I think things -- and they happen...

Назад към E36