управка за нагаждане на съединителя към огледалния диск

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

управка за нагаждане на съединителя към огледалния диск

Мнение от Graphite » 30 Сеп 2011, 18:57

Колеги, скоро ми предстой смяна на съединитея и съм решил да се наема сам с този проблем ( с мой приятели не на сервиз ). прочетох доста по-въпроса и от темата на Методи разбрах че без такава Управка ще се справим доста трудно да не кажа дори че няма и да успеем. Моля, ако някой знае от къде и как мога да си намеря, да си купя? или да си направя такава ще съм много благодарен. Съединителя е за кола М43Б16 ако има значение.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: управка за нагаждане на съединителя към огледалния диск

Мнение от anton mutafchiev » 30 Сеп 2011, 19:05

ами единия начин е от други скорости да се вземе първичния вал а другия е стругар да ти направи от дърво или метал само трябва да му занесеш феродовия диск и да измериш с шублер отвора на маховика в средата колко е широк и колко е дълбок и за 10-тина минути ти го е направил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 30 Сеп 2011, 19:54

Аз моя от м20 при свален мотор ,сложих първо феродовия,после стегнах на ръка болтовете на притискателя,на око направих на равни разстояния края на феродовия към края на маховика ,стегнах болтовете и мотора си легна на мястото като зет при баба си.Това стана от първия път.Просто си поиграй малко да го нагласиш точно и не ти трябва нищо! :mhihi: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 30 Сеп 2011, 20:06

Graphite написа:Колеги, скоро ми предстой смяна на съединитея и съм решил да се наема сам с този проблем ( с мой приятели не на сервиз ). прочетох доста по-въпроса и от темата на Методи разбрах че без такава Управка ще се справим доста трудно да не кажа дори че няма и да успеем. Моля, ако някой знае от къде и как мога да си намеря, да си купя? или да си направя такава ще съм много благодарен. Съединителя е за кола М43Б16 ако има значение.

бургия и изолирбан вършат чудеса,виждаш фи-то което ти трябва намотаваш изолирбан да уплътни феродовият на бургията и си готов.изпробвано е.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 01 Окт 2011, 11:29

Мисля, че дорника (каква е тая дума "управка", дето сте я измислили и аз не знам) ще ви е най малкия проблем, ако мислите да го сменяте на земята със стойки. Начините са няколко
- дорник
- бургия с изолирбанд
- болт с изолир банд
- прекарване ги на ръка болтовете и гледате да дойде горе долу в центъра. После махате вилката от кутията и я монтиране така и през дупката за долната помпа на съединителя притягате болтовете, после сваляте кутията, слагате вилката и по обратния път
Който и метод да ползвате с тия огромни шлици понякога просто не иска да влиза и е голямо потене докато легне. В никаъв случай не я притягайте с болтовете преди да е легнала плътно, че стават гафове.
Моята препоръка е ако не си намерите някъде на подемник, то поне на канал или естакада го правете това.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кисели черни купета

Мнение от disrespector » 10 Окт 2011, 16:28

Има междудругото много готини комплекти за центриране на съединители ама са по 60 кинта, по интересно ми е някой знае ли как се връща началния adjustment на притискателния диск

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 10 Окт 2011, 18:17

Ето размерите на управката :winky:
Изображение

Uploaded with ImageShack.us
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL