търся помощ за монтаж на голям борд.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
Re: търся помощ за монтаж на голям борд.
аз съм сложил 4 големи борда и 2 малки от който единия е от е34 във е36 и всички си работят нокой не се е оплакал до сега,първия голям го слагах в моята кола и ми отне цял ден,но всеки следващт го слагах за по кратко време сега ми отнема 3-4 часа(със кафето и няколко цигари) все пак аз несъм професионалист като Лъчо.без чек модула разбира се,код функцията също си работи на всички.не го правя заводско ама се старая всички кабелчета прекарани от мен да са по прибрани и да не се виждат никаде.а това дали ще отчита на газ нямам представа от газ неразбирам нищо (не че от другото разбирам кой знае колко),стана ми интересно това дето каза колегата BiTurbo :''Борда взима данни от компа или по точно от времето за отваряне на дюзите.'' ... газовия инжекцион няма ли си отделен комп за управление и вързан ли е към компа на колата
а за обикновенна газова как стоят нещата ? питам защото ми е интересно

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
vanko 318i написа:аз съм сложил 4 големи борда и 2 малки от който единия е от е34 във е36 и всички си работят нокой не се е оплакал до сега,първия голям го слагах в моята кола и ми отне цял ден,но всеки следващт го слагах за по кратко време сега ми отнема 3-4 часа(със кафето и няколко цигари) все пак аз несъм професионалист като Лъчо.без чек модула разбира се,код функцията също си работи на всички.не го правя заводско ама се старая всички кабелчета прекарани от мен да са по прибрани и да не се виждат никаде.а това дали ще отчита на газ нямам представа от газ неразбирам нищо (не че от другото разбирам кой знае колко),стана ми интересно това дето каза колегата BiTurbo :''Борда взима данни от компа или по точно от времето за отваряне на дюзите.'' ... газовия инжекцион няма ли си отделен комп за управление и вързан ли е към компа на колатаа за обикновенна газова как стоят нещата ? питам защото ми е интересно
газовия ком и изобщо системата е паразитна. Това е и принципът по който работи. Прави се нещо като бай-пас. Бензиновия компютър изобщо не подозира, че има газ, той си смята стойностите за отваряне на дюзите на база ТПС, ламбда сонда и всичко останало, газовия комп взима тия сметки и ги настройва (умножавайки ги по даден коефициент) и го праща към газовите дюзи, които впръскват. На практика цялата работа си се върши от бензиновия комп, а газовия само му позва "познанията", за да настрои впръскването на газ. Така че при работа на газ, бенз комп си смята и си показва данни за разхода. Едниствено го има това че той не взима предвид множителя на газовия и смята един вид за извършената работа на газ колко бензин би отишли. Затва данните ще се отклоняват с някой друг литър. Примерно аз имам 323и Е46 на газ, което работи отлично. Засякал съм че борд компа му дава разлика относно разхода на газ около 1.5л., тоест да кажем той показва че разхода е 8.5, е той в действителност е 10. Но големия борд на Е36 има опцията за корекция на разхода и това имах предвид, че там като го засечеш няколко пъти и може да си го коригираш и да имаш почти реален разход на газ

- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

- batkoki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m50b20
- Мечтае да кара: квото и да е бмв да е...
- Детайли за колата: м пакет брат направо самолет
ами колеги ок настройваме го да отчита правилно на гас и от там се бърка разхода на бензин така че май си е нож с две остриета.а колеги купуват ли се някакви допълнителни датчици за да показва какво количество има в резервоара?и какво по точно е нужно за монтаж предполагам най простото нещо е няколко метра кабели 

кой според вас е вечният враг на БМВ? ....
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
за колко има в резервоара не ти трябва нищо допълнително ще си я имаш по подразбиране тази функция, слагаш борда и отключваш скритите функции, номер 7 ти е колко литра имаш в резервоара!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- batkoki
- кандидат ентусиаст
-
и на какъв принцип се отчита това нещо по средния разход или как ?дали ще показва вярно?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Точно до милилитър
, резерва ми светва точно на 7.9 литра и даже един път карах докато остана 1л
, достатъчно точно е, само ако ти зареждат до капачката има разминаване с колонката, щото не може да отчете след като се запълни самия резервоар допълнителното гориво, но е малко!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- batkoki
- кандидат ентусиаст
-
ехе супер.аз за сега съм се уговорил с колегата от горните постове като му остане време да се позанимаваме малко с моя борд и се надявам скоро и аз да мога да му испробвам екстричките.благодаря на всички за мненията и помоща.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2