Проблем при М43Б18.......

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем при М43Б18.......

Мнение от leoncho » 12 Сеп 2011, 14:49

Здравейте колеги, имам един много странен и дразнещ проблем с моята (е36 M43B18) който от много време насам се опитвам да "отстраня" но не успявам. Та ходих при най-различни майстори и последствията от това бяха следните: тампони на двигателя и скоростната кутия-оказа се че не е от тях :shock: после дойде ред на ролки ремъци и демфера, пак същото :kuku: И вече се чудя какво да правя, а иначе вибрациите започват от 1100 си продължават до 1500 оборота независимо дали е в движение или на празен ход :( Извинявам се предварително ако има някъде тема по този въпрос но аз не успях да намеря нищо..... Та ако някои е имал същия проблем или поне знае причината нека сподели :yes: Поздрави.....

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Re: Проблем при М43Б18.......

Мнение от jlpetkov » 12 Сеп 2011, 16:52

Колега виждам че опитите са да отстранят механични причини за вибрациите, но не става ясно правена ли е диагностика на колата?
Изображение Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от leoncho » 12 Сеп 2011, 18:10

Еми да колега правихме и диагностика, но нищо не показва :no: наскоро обаче ми изгоря Ламбда сондата, но не вярвам да е тя причината :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Мнение от jlpetkov » 13 Сеп 2011, 10:31

leoncho написа:Еми да колега правихме и диагностика, но нищо не показва :no: наскоро обаче ми изгоря Ламбда сондата, но не вярвам да е тя причината :(

е като "изгоря" сменихте ли я?
колега питам защото това което описваш може да се получава и от недобра гориво-въздушна смес. двигателя се дави (или не му стига) и затова се получава едно претрисане докато наеме.
Изображение Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от leoncho » 15 Сеп 2011, 21:00

jlpetkov написа:
leoncho написа:Еми да колега правихме и диагностика, но нищо не показва :no: наскоро обаче ми изгоря Ламбда сондата, но не вярвам да е тя причината :(

е като "изгоря" сменихте ли я?
колега питам защото това което описваш може да се получава и от недобра гориво-въздушна смес. двигателя се дави (или не му стига) и затова се получава едно претрисане докато наеме.

Еми тия дни като се поосвободя ще и направя диагностика да видя от какво може да е, че направо ще ме побърка тва претрисане :kuku:

Назад към E36