Проблем тече ми масло М50Б20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Du4kata88
-
-
- Кара: nishto
- Мечтае да кара: samolet
Проблем тече ми масло М50Б20
Проблем тече ми масло двигатела е М50Б20 вижда се някаде зад масления филтар под датчика на маслото нещо като пропка или нещо такова някои може ли да ми обесни какво е това и как да бракна или какво да разглобя за да стигна до там и да го оправя. 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Проблем тече ми масло М50Б20
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Du4kata88 написа:Проблем тече ми масло двигатела е М50Б20 вижда се някаде зад масления филтар под датчика на маслото нещо като пропка или нещо такова някои може ли да ми обесни какво е това и как да бракна или какво да разглобя за да стигна до там и да го оправя.
По всяка вероятност ти тече от уплътнението на маслената конзола към блока. Купуваш си нова оригинална гарнитура поз.8 (8лв в Дару) и две дифтунги поз.12 и си ти. Смяна не е много трудна, можеш да се справиш сам пред блока с комплект гедоре(малко и голямо) и някой друг звездогаечен ключ. Гадното е, че трябва да свалиш алтернатора и помпата на хидр. Не съм сигурен помпата дали трябва да я' разкачиш от маркучите, че аз го правих на свален двигател

За колеги, които ще го правят на м52 да внимават да не пренатягат болтовете на конзолата, че все пак са навити в блока, който е алуминиев.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Du4kata88
-
-
- Кара: nishto
- Мечтае да кара: samolet
Благодаря на всички много ми помогнахте

- van4ote
- Потребител
-
- Кара: е 36 купе
- Мечтае да кара: С ВРАТИТЕ НАПРЕД
а може да ти тече и от опръстените на двете капачета на същата тая конзола. които в дарукар ми казаха че ги нямат
"ВАНЧОТЕ" качество на разумна цена
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
van4ote написа:а може да ти тече и от опръстените на двете капачета на същата тая конзола. които в дарукар ми казаха че ги нямат
Къде викаш са тези капачета колега?

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x5 e53 3.0 d
Същата интервенция направих и аз само че на м43б18 мотор, гарнитурата от към блока и О-пръстена смених, няма и следа от масло сега. Но аз не съм разкачал хидравилчната помпа
но може би при теб е различно, при мен беше- горен маркуч на радиатора за водата, дебитомер с филтърна кутия, пистов ремък с обтяжна ролка, генератор и некав метален капак и вече имах достъп до алуминиевата кутия на масления филтър, 6 болта и е навън 
ПП: трябват ти малка щанга и отверки също

ПП: трябват ти малка щанга и отверки също
To be the best, you have to fight to beat the best !!!
- van4ote
- Потребител
-
- Кара: е 36 купе
- Мечтае да кара: С ВРАТИТЕ НАПРЕД
maxpower написа:van4ote написа:а може да ти тече и от опръстените на двете капачета на същата тая конзола. които в дарукар ми казаха че ги нямат
Къде викаш са тези капачета колега?
на снимката не ги виждам ама ако го завъртиш и го снимаш от страната на датчика за маслото ще ги видиш 2 на брой .
"ВАНЧОТЕ" качество на разумна цена
8 мнения
• Страница 1 от 1