Е36 320i проблем с паленето изгорих вече две помпи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- makaveli8512
- Потребител
-
- Кара: 320 E36
Е36 320i проблем с паленето изгорих вече две помпи
здравейте доста търсих по форума и намерих само един сходен проблем като моя но без отговор от страна на потребителите. Проблема ми е следния карам Е36 320 6-так и колата от време на време не палеше незнайно защо преди две седмици ми угасна в движение и след опити да запаля с дърпане на стартер няма никой направих проверка на помпата като я свалих и и подадох директен ток беше изгоряла.Отидох да ми я сменят ма явно не намерих то4ните майстори като и да е колата уж ми беше оправена покарах я няколко 4аса и след това пак същия проблем.Върнах се отново в сервиза в които ми беше колата бензиновата помпа която ми бяха сложили била от кола 2000 куб. изобщо не е за BMW там разправии както и да е пор4аха ми друга помпа и колата като я взех отново пали върви пушка но от в4ера пак взе да прави мизерии на стартер не пали а на скорост пали и днес отново нито на бутане нито на място свалих помпата отново подадох и директен ток и тя изгоряла гледам пише 318i пак не е за 320.Въпроса ми е следния може ли помпа от 318 да става за 320 при положение 4е 318 е 4 цилиндров двигател и за това ли е изгоряла или колата има друг проблем които води до разваляне на помпата???
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Е36 320i проблем с паленето изгорих вече две помпи
Помпите май бяха еднакви. Колко налягане правеха не знам - чувал съм за 4.0, чувал съм и за 6.0 бара. Но и двата мотора работят на 3.0 бара в рейката. Така че замерете налягането там. То трябва да варира 2.8-3.0. Ако искаш замерете и от самата помпа, да видиш там колко е. А за да гори така помпата значи има някъде проблем. Закарай я на кадърен майстор да огледа и да каже. Установете дали не пали заради липса на гориво, или заради ниско налягане. И от там вече по-насочено да се търси причината, а не на посоки.
- makaveli8512
- Потребител
-
100% сам сигурен 4е не е от липса на гориво а щом помпите пасват зна4и ще закарам колата при по кадърен майстор и трябва да взема нова помпа до тук хвърлих 130 лв. сега мисля да взема китайска за 70 лв. поне е нова или някои ако има предложение за 2ра рака до 80 лв. да ми пише държа да е от 320.Благодаря ви много!!!
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
makaveli8512 написа:100% сам сигурен 4е не е от липса на гориво а щом помпите пасват зна4и ще закарам колата при по кадърен майстор и трябва да взема нова помпа до тук хвърлих 130 лв. сега мисля да взема китайска за 70 лв. поне е нова или някои ако има предложение за 2ра рака до 80 лв. да ми пише държа да е от 320.Благодаря ви много!!!
Сменял ли си бензиновия филтър,нищо не пишеш,не може две помпи да заминат от раз,така един приятел ги сменяше през месец,докато не се сети да смени филтъра......
- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
имам помпа от 320 и 325 0898226523
- makaveli8512
- Потребител
-
не не съм сменял горивния филтър не сам го поглеждал утре ще взема нова помпа и ако се налага филтър.Колата и преди правеше така пали после като я загася не пали оставям я така и сама се оправя после пак не пали и така съмнявах се да не би да е от алармата защото имам някакъв изнесен прекасва4 от зад в багажника скрит до кутийката на левият говорител който служел уж против кражба 4аст от алармата бил,както и да е оба4е ми изгаря помпата смених я изгоря пак я смених и тая също изгоря сега ще взема 3 та помпа и филтър и ще замеря налягането и пак ако изгори не знам какво да и правя.Първата помпа изкара един ден а втората 6 дена сега третата дано да изкара поне 1 година 

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Ако ти е чист филтъра помпата трябва да консумира не повече от 5 ампера ток,ако е повече е за смяна филтъра.Най вероятно ти е много задръстен гор. филтър или регулатора нещо за държа високо налягане,което е малко вероятно.
- makaveli8512
- Потребител
-
вземах нова помпа смених горивния филтър но проблема с паленето не из4езна . зна4и цял ден колата пали на място но в даден момент по време на движение колата ка4ва обороти и ги задържа на едно положение ка4ва с около 900 оборота и направо се едно си я караш на смока4 без да подаваш газ тя си върви и когато я загасиш не пали и цялата мирише на бензин. направихме и компютърна диагностика и колата я вкарвам в сервиза на бутане защото не пали, само при самото зака4ане на компютъра вси4ко се оправя не показва никакви грешки пали на място вси4ко то4но много странен проблем.Мотора е B50M20 има няколко дат4ика нищо особено само4е диагностиката нищо не заси4а показва 4е вси4ко е ок и то няма как да покаже защото тя като на магия се оправя. Проверихме нали да не би програмата да не показва правилно но като отка4им някои дат4ик веднага от4ита грешка.Това ме води до мисълта 4е проблема е механи4ен оба4е къде се намира и какъв е идея си нямам.Отбелязвам 4е имам и аларма възможно ли е тя да прави проблем? Много странен проблем появява се от само себе си и из4езва по същия на4ин.Някои ако има идея какво се слу4ва ще се радвам да го 4уя благодаря ви !!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Колега, имай в предвид, че 4 е цифра, а не буква. Следващото мнение написано по такъв начин няма да бъде одобрено.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Щом като мирише толкова на бензин когато не иска да пали, значи бензин до мотора стига. Проблема ти е другаде.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Една баничарка фиат добло ни правеше същите мизерии, НО беше дизел и беше с тия евтините помпи ЛУКАС
.... както и да е. Мъчихме я 1 месец докато не сменихме датчика на коляновия вал ...
Симптомите бяха същите (без изгорелите помпи), имаше дни в който по 2-3 часа сме въртели на стартер и не пали и не пали .... след като оправихме датчика нещо избега центровката
та пак мъките докато го разгадаеме.
Идеята ми е, че или датчика се ебава или се разминават фазите.
Дано съм бил полезен
П.П. на фиата не отчиташе грешка на датчика незнайно защо
П.П.2 също така ние май белята с центровката я направихме точно с дърпането/бутането и паленето на скорост ...

Симптомите бяха същите (без изгорелите помпи), имаше дни в който по 2-3 часа сме въртели на стартер и не пали и не пали .... след като оправихме датчика нещо избега центровката

Идеята ми е, че или датчика се ебава или се разминават фазите.
Дано съм бил полезен

П.П. на фиата не отчиташе грешка на датчика незнайно защо

П.П.2 също така ние май белята с центровката я направихме точно с дърпането/бутането и паленето на скорост ...

11 мнения
• Страница 1 от 1