Въпрос за мяна на генерация
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
Въпрос за мяна на генерация
Взех си скоро е36 318is, 96 год. версията с 4 врати , не купе... мотора е M44B19
Искам да махна генерацията (ауспусите) , катализатора , и да ми се изработи някоя генерация от тип права тръба с две крайни гърнета или нещо подобно , но нито разбирам на колко милиметра трябва да са тръбите нито нищо , за това дайте мнение каква генерация е най-добре да сложа, и да ме насочите към майстор от форума или някой тунинг център който ще свърши добра и прецизна работа...благодаря предварително всички съвети са добре дошли
Искам да махна генерацията (ауспусите) , катализатора , и да ми се изработи някоя генерация от тип права тръба с две крайни гърнета или нещо подобно , но нито разбирам на колко милиметра трябва да са тръбите нито нищо , за това дайте мнение каква генерация е най-добре да сложа, и да ме насочите към майстор от форума или някой тунинг център който ще свърши добра и прецизна работа...благодаря предварително всички съвети са добре дошли
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Въпрос за мяна на генерация
А ти какво искаш да постигнеш:
а. Пернишки Голф
б. добър звук
в. добро вървене
г. комбинация от горните
Ползвай търсачката като за начало. Иначе ако се стремиш към б. на този двигател трудно се постига добър звук . С тези прави тръби най-много да трещи като ламарина от сирене
а. Пернишки Голф
б. добър звук
в. добро вървене
г. комбинация от горните
Ползвай търсачката като за начало. Иначе ако се стремиш към б. на този двигател трудно се постига добър звук . С тези прави тръби най-много да трещи като ламарина от сирене

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Зимаш една мека връзка:
http://shopix.bg/Meka-vryzka-POWERSPRIN ... 0mm-903037
Зимаш едни катализаор на магнафлоу:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... OTORS:1123
Зимаш се едно марково задно гърне Ремус, Себеринг и т.н.
Отиваш в Крафт, там ти ги слагат, плащаш си да ти сменят и тампоните за задното гърне с тови и си готов! За е36 М44 не знам по-добра схема на разумна цена!
http://shopix.bg/Meka-vryzka-POWERSPRIN ... 0mm-903037
Зимаш едни катализаор на магнафлоу:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... OTORS:1123
Зимаш се едно марково задно гърне Ремус, Себеринг и т.н.
Отиваш в Крафт, там ти ги слагат, плащаш си да ти сменят и тампоните за задното гърне с тови и си готов! За е36 М44 не знам по-добра схема на разумна цена!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
Целта е по скоро в. , да не се мъчи колата със запушения катализатор на 15 год , иначе мерси за съвета на колегата от 2-рия пост за полезната информация и цени,както и от първия разбира се.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Ако случайно все пак решиш да ходиш в Крафт, не им позволявай да те зарибят да ти слагат от техните смешни резонаторни гърнета, имат живот точно година и половина /те им дават гаранция 1г./ и се късат заварките, не ме питай от къде знам!
- Шева
- Потребител
-
- Кара: e36 318is
Колеги, искам да ви питам и аз нещо свързано с генерацията на този двигател. Имам хубаво гърне и съм махнал катализатора(сменен с резонаторно гърне), но имам проблем м/у 2500 и 4500 оборота, където се чува едно гадно дрънчене все едно имам оркестър, свирещ с кухненски уреди 
Аз все си мисля, че проблема е, че изпуска отнякъде - лежах отдолу, ама не успях да видя нищо...

Аз все си мисля, че проблема е, че изпуска отнякъде - лежах отдолу, ама не успях да видя нищо...
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
Аз все още немога да предприема нищо по преминаването към двете гърнета защото ми се отвориха смяна на бензинови помпи , фарове и още някои неща
, иначе като погледнах отдолу май ше трябва да се променят доста работи за 2-рото гърне поне така ми изглежда

- Шева
- Потребител
-
- Кара: e36 318is
bmw318is4 написа:Аз все още немога да предприема нищо по преминаването към двете гърнета защото ми се отвориха смяна на бензинови помпи , фарове и още някои неща, иначе като погледнах отдолу май ше трябва да се променят доста работи за 2-рото гърне поне така ми изглежда
Колега, когато го осъществиш това нещо, ще пуснеш ли клипче?!

- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318ис
- Мечтае да кара: М3-ка
дане пускам нова тема поже мислех да попитам направо тука 1.ако направя генерацитя с гърне на мястото на катализатора(който вече ко няма) тръба на Ф60/65 незнам какво точно трябва да е и хубаво крайно гърне добар ли ще е резултата и 2.тази мека връзка за каво точно се използва и 3.това катализаторното гърне което е пуснал линк колегата по горе от САЩ ли идва,благодаря предватително!!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
За ис е 55мм, катализатора е от сащ, доставката е 50$, меката връзка е за да ти обира вибрациите, да не ти се късат заварките, щот ис дет да работи равномерно кат 6-ак няма!
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318ис
- Мечтае да кара: М3-ка
ясно колега мерси за инфото и да питам ако Ф-то на генерацията която сложа е 60мм ще имали някъв проблем(тоест дали има смисал и дали ще има разлика или ще стане по зле от Ф55)
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
значи колега няма дерт ако сложиш 60 мм аз съм с чип на ис-ката и 63мм генерация и на мястото на катализатора с резонансно гърне което е някво измислено
но вече 3 години я карам колата и не е заминало още

12 мнения
• Страница 1 от 1