Много странен шум - лагер главина
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Много странен шум - лагер главина
Здравейте колеги.Да питам,че нищо не открих този път по моя проблем във форума.
От около две седмици имам някакъв странен шум отпред в ляво....нещо като ромолене,по точно приглушено металическо тракане,но тихо.... все едно държиш в ръка няколко метални сачми и ги търкаш едно в друга. Появява се и изчезва без никаква причина,не е постоянен шум, няма общо с оборотите на въртене на колелото ,смисъл като увеличавам скоростта не се променя шума. На отворен прозорец го чувам,на затворен не. Обикновено , когато минавам бавно покрай мантинела или висок бордюр се чува!!!!!Мислех си,че е от ламарините,които предпазват дисковете отвътре-ама не.Днес извадих колелото, въртя на ръка чува се тоя звук и някакво триене от накладките,но леко.Извадих и диска със супорта и пак въртя вече само оста на главината и бинго шумът идва от лагера.Та въпроса ми е възможно ли е лагерът да е заминал без никакви предварителни индикации,нито съм чул виене, нито има луфт в колелото нищо. Ходих на майстор преди няколко дни да прегледа предницата,но нищо не откри....бетон е вика карай си така.Че ще се сменя лагера е ясно,ама ми е чудно как така изведнъж без да вие направо да се разтрака.
Имал ли е някой подобен проблем и как го е решил?
От около две седмици имам някакъв странен шум отпред в ляво....нещо като ромолене,по точно приглушено металическо тракане,но тихо.... все едно държиш в ръка няколко метални сачми и ги търкаш едно в друга. Появява се и изчезва без никаква причина,не е постоянен шум, няма общо с оборотите на въртене на колелото ,смисъл като увеличавам скоростта не се променя шума. На отворен прозорец го чувам,на затворен не. Обикновено , когато минавам бавно покрай мантинела или висок бордюр се чува!!!!!Мислех си,че е от ламарините,които предпазват дисковете отвътре-ама не.Днес извадих колелото, въртя на ръка чува се тоя звук и някакво триене от накладките,но леко.Извадих и диска със супорта и пак въртя вече само оста на главината и бинго шумът идва от лагера.Та въпроса ми е възможно ли е лагерът да е заминал без никакви предварителни индикации,нито съм чул виене, нито има луфт в колелото нищо. Ходих на майстор преди няколко дни да прегледа предницата,но нищо не откри....бетон е вика карай си така.Че ще се сменя лагера е ясно,ама ми е чудно как така изведнъж без да вие направо да се разтрака.
Имал ли е някой подобен проблем и как го е решил?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Много странен шум - лагер главина
Щом си въртял без спирачния апарат да е закачен, то няма от къде другаде да се чува, освен от лагера. Смени го и си ти. По принцип започва да вие, но не са изключени и частни случаи.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Много странен шум - лагер главина
Ако се чува и когато колата е на място и двигатела работи, погледни алтернатора. Той има два лагаре, кото шумят по описания начин.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
3 мнения
• Страница 1 от 1