миризма на бензин след изфорсирване- РЕШЕНИЕ!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
миризма на бензин след изфорсирване- РЕШЕНИЕ!!!
От доста време колата ми мирише на бензин, когато я карам. Мислих си, че е от ауспуха, защото според мен не го изгаря добре.
Ауспуха си е в сажди целия това е едно на ръка.
Винаги след изфорсирване на двигателя замирисва на бензин.
Днес докато паркирах, до мен стигна остра миризма на суров бензин. Помислих си че няма как да е от ауспуха това, толкова наситен аромат....
Отворих капака, невидях течове, подадох газ, пак няма течове на бензин. Малко след като изфорсирах двигателя пак дойде миризмата на бензин.
Проследих от къде идва и стигнах до предната лява гума или някъде под шофъорското място.
Пипнах горивния филтър с ръка, не няма течове от него, няма и по земята течове на бензин.
Загасих колата и малко след това пак замириса на бензин.
Някой има ли някакви идеи от къде може да идва това ?
За мен си тече бензин от някъде.
Това не е всичко....
Преди да стане това, колата запали доста трудно, въртях 2-3 пъти и накрая запали на 2 цилиндъра, след това запали и 3ти и 4ти ....
Явно е нямало бензин по тръбите, явно тече от някъде, но защо само след пускане на газта става това ???
И м/у др бензина ми беше намалял след като колата е стояла няколко часа на едно място, с около 3-4 литра.
Иначе разхода ми е 30л/100км.
Двигателя ми е М40Б16
РЕШЕНИЕ !
Колеги, открих причината поради която мирише на бензин....
Качих колата на канал, огледах за течове, но нищо....
Запалих, пак нищо....
Когато реших да пипна с ръка маркучите за бензина, веднага разбрах откъде е бил проблема...
Текна бензин от този който е късия между бензиновия филтър и тръбичката която отива към резервоара.
На място неможе да се хване, когато се появят вибрации по време на път и т.н... тогава започва да тече бензин.
Оказа се, че скобичката която е на маркуя е развалена и маркуча седи ей така....
Маркучлето беше леко понапукано и го скъсих. Сега вече немирише изобщо на бензин, нито в купето, нито около колата. Паленето също е по-лесно.....
Преди ми се е случвало да въртя, и след 3тия път пали на 2 цилиндъра.....
Просто бензина си е изтичал на земята и системата е оставала на сухо...
Благодаря ви на всички !
Ауспуха си е в сажди целия това е едно на ръка.
Винаги след изфорсирване на двигателя замирисва на бензин.
Днес докато паркирах, до мен стигна остра миризма на суров бензин. Помислих си че няма как да е от ауспуха това, толкова наситен аромат....
Отворих капака, невидях течове, подадох газ, пак няма течове на бензин. Малко след като изфорсирах двигателя пак дойде миризмата на бензин.
Проследих от къде идва и стигнах до предната лява гума или някъде под шофъорското място.
Пипнах горивния филтър с ръка, не няма течове от него, няма и по земята течове на бензин.
Загасих колата и малко след това пак замириса на бензин.
Някой има ли някакви идеи от къде може да идва това ?
За мен си тече бензин от някъде.
Това не е всичко....
Преди да стане това, колата запали доста трудно, въртях 2-3 пъти и накрая запали на 2 цилиндъра, след това запали и 3ти и 4ти ....
Явно е нямало бензин по тръбите, явно тече от някъде, но защо само след пускане на газта става това ???
И м/у др бензина ми беше намалял след като колата е стояла няколко часа на едно място, с около 3-4 литра.
Иначе разхода ми е 30л/100км.
Двигателя ми е М40Б16
РЕШЕНИЕ !
Запалих, пак нищо....
Когато реших да пипна с ръка маркучите за бензина, веднага разбрах откъде е бил проблема...
Текна бензин от този който е късия между бензиновия филтър и тръбичката която отива към резервоара.
На място неможе да се хване, когато се появят вибрации по време на път и т.н... тогава започва да тече бензин.
Оказа се, че скобичката която е на маркуя е развалена и маркуча седи ей така....
Маркучлето беше леко понапукано и го скъсих. Сега вече немирише изобщо на бензин, нито в купето, нито около колата. Паленето също е по-лесно.....
Благодаря ви на всички !
Последна промяна jakson на 11 Сеп 2011, 19:44, променена общо 1 път
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: миризма на бензин след изфорсирване
трудно е да го хванеш дали има лек теч някъде, защото лятото в тия температури през деня се изпарява доста бързо.
виж я на канал или стенд най-добре.
- jakson
- ентусиаст
-
zBoost написа:трудно е да го хванеш дали има лек теч някъде, защото лятото в тия температури през деня се изпарява доста бързо.
Може направо да сменя 2та маркуча за бензина...
Аз ги бях видял преди време, че са напукани. Странното е защо след изфорсиране само мирише и след като я загася ...?

- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Защото тогава налягането на бензина е максимално и ако има теч, то той ще се прояви точно в този момент.
- jakson
- ентусиаст
-
Tristaiosemnaiseis написа:Защото тогава налягането на бензина е максимално и ако има теч, то той ще се прояви точно в този момент.
Добре, къде да го търся този теч ?
Аз се опитах да мисля логично, но нещо не ми се отдаде и затова пуснах темата...
Значи бензиновата помпа дава постоянно налягане. В рейката на инжекциона влиза бензин през една тръбичка и излишния излиза през друга, като това се определя от регулатора на налягане.
Ако до тук греша някъде може да ме поправяте...
Та точно това мислих....
Викам си като дам газ, налягането на бензина в маркуча за излишното гориво, спада.
В маркуча който, захранва рейката с гориво, също при изгорсиране, налягането в него пада....
Следователно налягането като цяло не се увеличава при форсиране....
Къде пропускам нещо .... ?
Някъде вероятно бъркам в размишленията....
- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
Виж под резервоара сутрин като я запалиш не се е нагряла още и ако салзи някъде ще го видиш ако мирише в купето вдигни седалката и виж кошниците, при бензинови филтър също е възможно да изтърва или отпред при коша там преди да влезе в рейката. И гледай да я провериш докато не е загряла щото после се изпарява и няма хващане ако леко просълзява

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Имах го същия проблем който описваш.При мен същото се получаваше и се оказа, че е единия от маркучите за обратния бензин който се намира близо до фълтира.Те нали вървят 2 тръбички после стават маркучи.На единия маркуч има бензинов филтър и после пак маркуч.Другия си е само маркуч.И 2-та отиват на горе под смукателите.Провери ги двата доста често дават дефекти там.

- jakson
- ентусиаст
-
shengi написа:Имах го същия проблем който описваш.При мен същото се получаваше и се оказа, че е единия от маркучите за обратния бензин който се намира близо до фълтира.Те нали вървят 2 тръбички после стават маркучи.На единия маркуч има бензинов филтър и после пак маркуч.Другия си е само маркуч.И 2-та отиват на горе под смукателите.Провери ги двата доста често дават дефекти там.
Направо ще ги сменя тези маркучи!
Чудя се само дали от магазина на БМВ да ги купя или от някой магазин за авточасти ?
Накой има ли идея, каква дебелина се водят и колко са дълги ?
П.С.
В реалоем, намерих схемата на на бензинопровода...
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=10
Маркуч №4 и №7 са за смяна.
Значи 4, го дават 180MM/FPM
А 7, 420MM/FPM
Значи са различни....
- jlpetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW X5 M
- Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95
No4
Номенклатурен номер : 13531247251
Описание : ма��к����
Ед.цена (с ДДС) : 17.92 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
No7
Номенклатурен номер : 13311247253
Ед.цена (с ДДС) : 33.84 BGN
Няма наличност
лошо няма ги в наличност
като гледам са с кривка на схемата (ако не ме лъже де) така че според мен не е препоръчително да се подменят с обикновен маркуч (дето държи на налягане и бензин)
Номенклатурен номер : 13531247251
Ед.цена (с ДДС) : 17.92 BGN
Няма наличност
No7
Номенклатурен номер : 13311247253
Ед.цена (с ДДС) : 33.84 BGN
Няма наличност
лошо няма ги в наличност

като гледам са с кривка на схемата (ако не ме лъже де) така че според мен не е препоръчително да се подменят с обикновен маркуч (дето държи на налягане и бензин)

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Аз мойте ги сменях на работа имахме маркучи и като смъквах старите не бяха нищо особенно.А на работа имаме маркучи за бензин за дизел не точно за бмв, но пък шефа ги е купувал от Германия и каза, че държали голямо налягане.Пробвах ги с компресора на 8 атмосфери и даже не се издуха
.После си резнах едно парче сложих го и нямам грижи 1 година вече.Само да не ме критикувате защото си патих от оригинални тръбички макар за спирачките уж от реномиран сервиз уж оригинални и от тогава им нямам доверие на нашите магазини.

- jakson
- ентусиаст
-
Запалих, пак нищо....
Благодаря ви на всички !
Запалих, пак нищо....
Благодаря ви на всички !
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: миризма на бензин след изфорсирване- РЕШЕНИЕ!!!
Кажи колко е разхода когато я засечеш пак,дано стане поне 15,че тия 30/100... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Поздравление,колага че си отстранил проблема. Тези мъркучета се нацепват с времето и правят такива мизерии 

- jakson
- ентусиаст
-
~Мишо~ написа:Кажи колко е разхода когато я засечеш пак,дано стане поне 15,че тия 30/100...
Дано, дано.....
Незнам дали не си въобразявам, но ми се струва че тръгна да върви по-добре, вече изобщо немирише на бензин, стрелката за горивото не е мръднала засега, колата пали по-лесно.
Засега това се наблюдава.... За разхода ще споделя след няколко дена като я покарам повечко.

Иначе ти благодаря за пожеланието "дано стане поне 15"

14 мнения
• Страница 1 от 1