Въпрос отностно Ламбда Сонда
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- svetiata_79
- Потребител
-
- Кара: 320 TOURING
Въпрос отностно Ламбда Сонда
Здравейте колеги , въпросът ми може би на някои от вас ще прозвучи много лаишки , но забелязах странна намеса от страна на предишният собвственик . Става въпрос за това , че кабелът на Ламбда сондата , която се намира точно пред катализатора /поз. №20 от схемата по долу/ е отдрязан точно преди самата сонда , която в момента служи само като тапа.
Та въпросът ми е може ли да се въстанови инсталацията от сондата , като се настави по някъкав начин и в последствие да се върже към тази на автомобила и всичко да бъде както е било в първоначалният си вариант .
Автомобила е E36 Touring M52B20 97-ма г.
P.S. Понеже аз съм доста зле в областа на кабелите и това , което тече по тях съм готов ако някой смята , че може да се справи да пише на ЛС сигурен съм ще се разберем .
Ето и линка към схемата :
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... lencer/#20
Та въпросът ми е може ли да се въстанови инсталацията от сондата , като се настави по някъкав начин и в последствие да се върже към тази на автомобила и всичко да бъде както е било в първоначалният си вариант .
Автомобила е E36 Touring M52B20 97-ма г.
P.S. Понеже аз съм доста зле в областа на кабелите и това , което тече по тях съм готов ако някой смята , че може да се справи да пише на ЛС сигурен съм ще се разберем .
Ето и линка към схемата :
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... lencer/#20
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- jlpetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW X5 M
- Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95
Re: Въпрос отностно Ламбда Сонда
Колега това което си написал означава че ламбдата ти не работи (след като е само за тапа).
Предполагам че и преди това не е работила и затова е отрязана за да не шашка компютъра.
Проблема се отстранява с нова ламбда сонда.
Имаш два варианта:
1) закупуване на унирерсална - в комплекта на която има включен кабелен конектор за да се свържат жиците и към жиците излизащи от буксата. Инструкция за монтаж на универсална ламбда-сонда Бош
2) закупуване на ламбда сонда конкретно за твоята кола (която е по скъпа). Нейните жици завършват с куплунг точно като твоя и директно се заменя единия куплунг с другия.
п.с. как ти е разхода в момента колега? с ламбда сонда ще намалее чувствително
Предполагам че и преди това не е работила и затова е отрязана за да не шашка компютъра.
Проблема се отстранява с нова ламбда сонда.
Имаш два варианта:
1) закупуване на унирерсална - в комплекта на която има включен кабелен конектор за да се свържат жиците и към жиците излизащи от буксата. Инструкция за монтаж на универсална ламбда-сонда Бош
2) закупуване на ламбда сонда конкретно за твоята кола (която е по скъпа). Нейните жици завършват с куплунг точно като твоя и директно се заменя единия куплунг с другия.
п.с. как ти е разхода в момента колега? с ламбда сонда ще намалее чувствително

2 мнения
• Страница 1 от 1