BMW 318tds Compact подаване на гас

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW 318tds Compact подаване на гас

Мнение от S l a v I » 08 Сеп 2011, 18:07

Като му подам гас ако ще да е и до долу педала първите няколко секунди нищо нестава и след това почват да се качват оборотите ако сам по леко нагорнище и пускам сърдинителя и да дам гас и за 3сек или повече нестава нищо а след това е нормално и да кажем като сам на 2ра под 1000оборота и гас до долу да дам нищо нестава поне 5-10сек докато едвам едвам не се дигнат оборотите до 1200 че да тръгне като нормалните коли ....нещо в помпата ли има проблем или някаде другаде ако някой знае да сподели и ако го е правил при майстор колко пари евентуално струва,че много се изнервих днеска само дето не го блокирах тоя тдс :@

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: BMW 318tds Compact подаване на гас

Мнение от bum_bum » 08 Сеп 2011, 18:59

Как мислиш става да имаш кола, която харчи 7-8 градско и да върви като спортна?
Още повече пък като явно и нямаш грам идея и понятие как да я караш.
С 1000 оборота и по баир НЯМА как като и подадеш газ да тръгне. Почети малко за турбо лаг и т.н. Хем да се возиш без пари, хем да лети.. няма такъв филм.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 08 Сеп 2011, 19:18

Колега ако не си карал преди кола с турбина е разбираемо питането ти и колегат по-горе го е обяснил набръжки. Трябват и минимални обороти при което има достатъчно изгорели газове които да развъртят по-сериозно турбинката и оттам лавинообразно се подава повече гориво и повече изгорели газове съответно и повече турбонадув, така ги изчисляват . Ппи дизелите без турбо е съвсем друго положението и рипат още от рано ама после и по-малко палър има в сравнение с ТД . Така си е нормално , ако искаш рипане по-ранко повеко нафта пусни или чип ама да заеш да не питаш вече за нисък разход , природни закони кво да се прави. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 08 Сеп 2011, 19:38

vladobate написа:Колега ако не си карал преди кола с турбина е разбираемо питането ти и колегат по-горе го е обяснил набръжки.

Забелязвам някаква закономерност :roll: , че всички искат да карат на 5та без газ с 1000 оборота и като скочат на газта да ти чупи врата ама ако може и да харчи малко. И после се пускат теми "абе нещо не върви като преди" и т.н. Ми тя и моята вървеше като и смених мотора ама вече май и аз трябва пускам тема, че нещо вървежа изчезна след няколко месеца каране :mhihi:
Просто няма как да стане особено на кола с турбина, дето въртящия момент им идва от 1500 нагоре, а за атмосферките да не говорим там си требе обороти и 6така да пее :mrgreen: .
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Потребител
Аватар

Мнение от S l a v I » 08 Сеп 2011, 19:48

:D:D:D:D Явно не съм написал правилно въпроса щом си мислите така ..... аз намерих отговор на проблема но бях я пуснал темата ... Проблема ми е от разпънатата верига и иска центровка помпата но така съм го написал въпроса че сеедно на кола не съм се качвал и си мислите че искам с 1000 оборота и като и дам да лети хахаххахаха....... може да я заключите :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 08 Сеп 2011, 20:23

Колега ако искаш в следващата ти тема никой да не пише продължавай в същия дух. И като как за по-малко от два часа разбра че са ти разтегнати веригите и точно помпата иска центровка или някой ти разтегна набързо лукуми . Айде пусни после пак тема като как така ти тръгна колата след като ти центроват помпата , че ми стана интересно . Па то разпределителния вал го зарежи че и на него май центровката му е бегнала ама няма нищо барнете ГНП и ще литне не се коси :mhihi: . Тъй де фърляш бомби пък после още по-големи и викаш заключвайте па после току виж опашки по сервизите да им центроват ГНП-та и да въртят гуми нанагорнища на втора с под 1000оборота. Кат ти бутнат горивото ( 2 минути по часовник ) пак ще тръгне добре колицата ама нали не е тва целта на занятието.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Сеп 2011, 20:34

Добре е, че има хепи енд :mhihi:
Някой ако иска да разбере кой е тоя майстор, който за 5 минути мърда помпи и сменя вериги да пише ЛС на колегата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 08 Сеп 2011, 21:34

bum_bum написа:Добре е, че има хепи енд :mhihi:
Някой ако иска да разбере кой е тоя майстор, който за 5 минути мърда помпи и сменя вериги да пише ЛС на колегата :mhihi:

Дай боже всеки да попада на такива майстори :ok:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от S l a v I » 09 Сеп 2011, 0:27

ХАхаха тва сте някви много бавно развиращи какво ми се правите на големите разбирачи и на много интересни незнам това че не съм обяснил като хората какво имам на предвид и вии вече почвате с филмите .... http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=114150&sid=379e57fe2242870779fe5ea09fa8c73c

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 09 Сеп 2011, 11:32

S l a v I написа:ХАхаха тва сте някви много бавно развиращи какво ми се правите на големите разбирачи и на много интересни незнам това че не съм обяснил като хората какво имам на предвид и вии вече почвате с филмите .... http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=114150&sid=379e57fe2242870779fe5ea09fa8c73c

Ти като не си обяснил добре какво очакваш :kuku: Да получиш точен отговор ли?! :dummy:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 09 Сеп 2011, 12:03

Боже, колко всестранно неграмотни и бързо развиващи се хора имало на тоя свят! :shock:
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Сеп 2011, 12:36

Кажете "сбогом" :wave: на колегата Слави. Разбирам, че вече няма да влиза във форума на бавноразвиващите :mhihi:
Изображение

Назад към E36