Климатика не работи - оправен

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Re: Климатика не работи

Мнение от BorisMW » 25 Авг 2011, 19:56

И защо смени ел. перката?
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Мнение от grudev » 29 Авг 2011, 10:06

BorisMW написа:И защо смени ел. перката?

Ами предната не се въртеше
Drift machine ....

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

Мнение от Vaio E30 » 31 Авг 2011, 16:11

А пък моя работи около 15,20 сек. и спира сам и започва да си духа топло.проверих я и има достатъчно фреон :( от какво може да изключва?
Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 318tds Touring

Мнение от KAvradaliev » 31 Авг 2011, 21:03

Ще попитам тук за да не пускам нова тема. Проблема ми е подобен като на Vaio E30. Климатика се включва и работи много добре до един момент в които реши да спре. Продължава да духа, но не е студен въздуха, зеление диод продължава да свети зелено и всичко изглежда наред, познава се че не работи само по не студения въздух. Спиране и включване на климатика не помага, трябва да се загаси колата и като се запали пак работи. Времето за работа варира от няколко минути до половин час или дори повече. До колкото съм забелязал се изключва когато двигателя премине над 2000 оборота, но понякога и при каране под 2000 се изключва. Миналото лято е пълнен с фреон и е запушена дупка от където явно е изтекъл предния. За сега чух 2 теории за възможна причина, едната е че има датчик, които следи за натоварването на двигателя и при голямо натоварване изключва, и евентуална негова повреда го кара да се изключва неочаквано. Другата теория е че може да е препълнен с фреон, да охлажда много и да се спира, но не ми се вярва, защото единствения начин да заработи пак е след като двигателя се загаси и запали пак.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 31 Авг 2011, 22:46

Към колегата две мнения по-горе и моя бачка така ама пак си тръгва и докато е изключен наистина не духа така ледено но пак е хладно. До колегата с предния пост , може да спре и от свръхналягане при което пресостата изключва компресора ама това защо го преви евентуално друг въпрос и една от възможните причини проблем с климатичната перка ако не върти се дига много налягането и изключва. При движение с някаква скорост имаш достатъчно обдухване на климатичния радиатор и перката там и да не върти ще си охлажда и няма да изключи докато не спреш Помисли при какви положения фо прави това дет работи по-дълго и не си ли бил в движение тогава. Тва с натоварването на двигателя не е вярно на мен ми бачка и при максимални натоварвания тъй че търси проблема някъде в пресостата ама най-добре първо на мастор климатикаджия да ти провери системата откъм фреон като количество и налягане на компресора и има масълце и т.н. пък после другата даджа. Успех.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vaio E30 » 01 Сеп 2011, 10:47

майстора ми каза че фреона ми е напълно достатъчен а има нещо по релетата или управлението.принудително работи и компресора и перката колкото време ги държа без проблем а като си ги свържа към релетата работят само първите 20 секунди:(и моята зелена лампа на копчето свети като спре компресора :dunno:
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vaio E30 » 02 Сеп 2011, 21:37

Проблема е решен с ново управление :yes: :yes:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 04 Сеп 2011, 15:45

Колега, извинявам се че пиша тук, но искам да помоля някой колега от София, който има под ръка таралеж за дигиталната клима, ако може за 5 мин да я закача и да видя как ще работи. Пробвах два таралежа и все не изключва бученето/въртенето и се чудя дали е друг проблема или самите 2 (стари) таралежа са заминали.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vaio E30 » 08 Сеп 2011, 20:23

колко време не ти изключва?
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 08 Сеп 2011, 22:40

Vaio E30 написа:колко време не ти изключва?

При изключване от модула не спира да бръмчи/върти

Предишна

Назад към E36